Elrontottam az első félévet. Újrakezdés vagy hagyjam inkább? (novella van a bővítésben)
Levelezőn csinálom a sulit munka mellett, a lakóhelyemtől távol, mert itt van egyedül ilyen képzés ebben a munkarendben.
Utoljára 2,5 éve jártam iskolába(OKJ), azóta dolgozom és hát kiestem ebből a fajta kerékvágásból.
A szakmám szorosan kapcsolódik a jelenlegi tanulmányaimhoz, ezért annyira nem féltem és gondoltam könnyebb lesz.
Csak aztán nagyon sok minden történt. Én próbáltam a lehető legtöbbet kihozni magamból, sokszor este 10-ig is a tanulni való felett görnyedtem, de egyszerűen semmi eredménye. Azt hittem az egyik tárgyból végre meg lesz a 60% és erre még az első ZH-nál is rosszabbul sikerült. Hozzátenném az első ZH anyaga ebből a tárgyból még hibásan is lett kiadva...
A matekkal mindig is szenvedtem és most se megy.
Apróbb sikerélmények azért vannak, de elenyésző a negatív dolgokhoz képest.
A tanárok b*sszák elküldeni a ZH eredményeit. Vizsga előtt egy héttel tudtuk meg az egyik tárgy eredményeit és még mellette van 5 tárgy amiből 2 héten belül vizsga van vagy pótZH. Így még az időmet se tudom beosztani.
Van még egy dolog ami miatt halasztanék. Volt egy kisebb balhé. Nagyon sokan hazamentek egyik óráról és állítólag nem kapunk aláírást és nincs vizsga sem igazolás nélkül(igazolást én e-mailben elküldtem, és tudtam is jelentkezni a vizsgára, nem tudom, hogy a kettőnek mennyi köze van hozzá mert nem kaptam visszajelzést). Ezt rám fogták, hogy én küldtem haza mindenkit. Én amúgy ilyenre nem emlékszem, meg nem is vagyok annyira közvetlen viszonyban a csoporttársaimmal. 1 lány van akire azt tudnám mondani, hogy a barátom.
Ezt az egész ügyet meg magamra vettem, pedig senki se tudja már, hogy mi történt, csak hajtogatják a maguk verzióját.
Ehhez annyiban kapcsolódik a következő gondom, hogy ha már bajba kerültünk akkor együtt kéne megoldani és nincs pofám ahhoz, hogy otthagyjam őket.
Amire gondoltam, hogy ezt a vizsgaidőszakot valahogy túlélem, tanulok ahogy tudok, de inkább újrafelvételiznék és elölről kezdeném az egészet.
A tárgy újrafelvétel azért nem jó lehetőség, mert minden évfolyamnak máskor vannak a konzultációi és eszméletlen sok pénz lenne az. Már így is egy havi fizut öltem bele és a teljes magánéletem is kárát látta a sulizásnak.
A fennmaradó szünetet(ha nem sikerülnek a vizsgák) azt meg arra fordítanám, hogy a hiányosságaimat pótoljam. Pl járnék matektanárhoz, esetleg nyelvvizsga meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!