Mit gondoltok az első novellámról?
A Halál
Nem kopogtatott be az ajtón. Ezt senki nem róhatja fel Neki, hiszen az ember minek kopogjon, ha egyszerűen át is sétálhat az ajtón. Felment a lépcsőn, majd benyitott abba a szobába, amelyet már figyelt egy ideje. A szoba tele volt zsúfolva különféle apró-cseprő tárgyakkal, fényképekkel, rengeteg fényképpel, a fal alapvetően élénk narancssárga színe már nem is látszott alattuk. A helység közepén egy ágy hevert, rajta egy kislány feküdt, olyan hét-nyolc éves forma. Közelebb ment, megállt az ágy szélénél, és rábámult a kislányra.
- Szia, Te ki vagy? Az én nevem Juli! - A kislány ezt rendkívüli érdeklődéssel kérdezte. Megdöbbent. A jelenlétét nem szokták ilyen... kedvességgel fogadni.
- Én? Hát... én vagyok a Halál.
Nevetett. A kislány nevetett. Kinevette őt.
- De most tényleg. Én vagyok a Halál.
- Te nem lehetsz a Halál. A Halál egyszerűen nem ilyen.
Dühös lett. Őt senki nem nevetheti ki.
- Tényleg? Na most figyelj. - A szobában keringett egy szúnyog. A Halál ránézett, a szúnyog idegesítő zümmögése hirtelen abbamaradt, és leesett a sárga ágytakaróra.
- Nahát, tényleg! - A kislány már nem mosolygott annyira, és a Halál elégedetten megállapította, hogy elérte a kívánt hatást. - Nem szeretnél leülni?
- Hát, igazából elég fáradt vagyok, ma volt egy tömeggyilkosság a körzetemben, három szottyadtnak szívrohama volt, kettő karamból, egy meg meg akart halni. - A Halál leült a kislány mellé, és megkönnyebbült.
- A körzetedben? Nem csak egyedül vagy?
- Ugyan, dehogy! Szerinted hogy bírnám egyedül az egész Univerzumban?
- Nem is tudom. - A kislány elgondolkozott. - De különben most miért vagy itt?
A Halál megint megdöbbent, nem értette a dolgot. Vagy tényleg nem tudja, vagy csak mulat rajta.
- Hogy elvigyelek.
- Aha! Már értem. De... várj csak, én még nem szeretnék elmenni. Annyi dolog van, amit még kipróbálhatnék. Például... például, még sosem úsztam tengerben, vagy nem jártam iskolába.
- Hát, ez a sorsod. De legalább előre tudtad, hogy meg fogsz halni, nem igaz?
- De. - A kislány durcás lett. Mikor kiderült, hogy rákos, megmondták neki, hogy hamarosan eltávozok, csak hát az emberben általában akkor tudatosulnak a dolgok, amikor már a küszöbén áll.
- De kérlekkérlekkérlek ne vigyél el még! - Juli szeméből kigördült egy könnycsepp. A Halál elmosolyodott. Ezt várta.
- Hát, ilyen az élet. Vagy, jelen esetben, ilyen a halál. - Nevetett a saját viccén, és rákészült, hogy elvigye a kislányt, akire már egyébként is sok időt vesztegetett.
- Várj, és mi lesz az utolsó kívánságommal? - Juli elmosolyodott, tudta, hogy ez hatni fog.
- Jaj, tényleg, az az ostoba kívánság, mindig elfeletkezem róla. Jól van, gyorsan mondd. Nem lehet olyan, ami az életedet meghosszabbítja, mások életét veszi el, meg ami a halállal kapcsolatos. Azért mi felelünk. - Büszkén kihúzta magát.
- Rendben. - A kislány keresztbe tette ujjait, és ezt felelte. - Puszilj meg engem!
Erre nem számított. Alapból is utálta megérinteni az élőket, de hogy meg is pusziljon egyet! Nonszensz.
- Szó sem lehet róla.
- Dehogynem, azt mondtad, teljesíted!
A Halál érezte, hogy két tűz közé szorult. Lehajolt, megpuszilta a kislány fejét, azét, aki feldobta a napját. Érezte, hogy melegség árad szét benne, mosolyogni támadt kedve. Juli mosolyogva, boldogan ment el.
A Halál felállt, kisétált a házból. Most először nem élvezte, hogy elvette valaki életét.
Jó!
Viszont, szerintem lehetne picit hosszabb is, ez kb. annyi terjedelmű, mint egy mese.
Nagyon jó.
Nem novella ugyan, inkább szösszenetnek vagy "egypercesnek" nevezném, de eredeti, és - néhány apró stílushibától eltekintve - remekül megírt gondolat.
Folytasd az írást, lehet ebből még valami! :)
Nagyom jó lett, élvezet olvasni.
Így tovább!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!