Üdv! I. Kategóriában matematikából (úgy tudok ez szakközépiskolásoknak van). Szakközépbe járok, 10-es vagyok, matek a kedvencem, de csak középszinten tanítják, viszont a tanárom nagyon jó. Mennyi idő alatt, lehet felkészülni, hogy egy elfogadható helyezést érjek el (mondjuk top 50)? Ha most elkezdek keményen a versenyre gyakorolni akkor mennyi idő?
Haat egy ev minimum de ink 2. Nem tudom pontosan de egy baratnom matek faktra ment mert nagyon jo es ott mar emeltet tanulnak es ugy kb fel ev utan az oktvnel tovabbjutott de nem ert el jelentos helyezest
2015. máj. 26. 09:51
2/5 A kérdező kommentje:
Azt nem tudod, hogy melyik kategóriában volt? Mert úgy tudom, hogy akik emelt szinten tanulják, ők a 3. kategóriában indulhatnak ami jóval nehezebb.
2015. máj. 26. 19:18
3/5 anonim válasza:
Én idén végzek és gimibe jártam...mindkét évben (11, 12) voltam oktv-n matekból de egyik évben sem - még a második fordulóba sem jutottam be :/ pedig elég jónak tartom magam matekból, csak az oktvn olyan feladatok vannak amihez hasonlókat nem csinálunk órán én pedig magamtól is matekoztam sokat de inkább olyat ami fizikához kell (egyébként bme-re jelentkeztem) tehát pl integrálás..stb szóval az oktvs logikai cuccok nem nagyon mentek :D de ha eleve olyan típusú példákat gyakorolsz és keményen akkor sztem 12-re simán van esélyed.
Egyébként I.kat. a szakközép, II.kat. a gimi, III.kat. pedig a spec. matekosok..tehát nem az emeltesek, hanem a tagozatosok.
Oktv-re a régi feladatokon kívül ajánlom a KÖMAL pontverseny matematika feladatait..azokkal jól lehet rá készülniúgy gondolom.
2015. máj. 28. 11:15
4/5 anonim válasza:
Ez nagyban függ attól, hogy mennyire vagy jó matekból, hiszen én idén vagyok 11-es és semmi készüléssel betegen nem olyan sokkal csúsztam le a döntőtől. Ahogy tudom azért nem árt, ha sokat készülsz rá, de mivel nem tudom mennyire vagy jó matekból, így nehéz lenne megmondani, mennyit készülj, szóval gyakorolj minél többet, és annál valószínűbb lesz, hogy bejutsz a döntőbe.
2015. máj. 29. 07:51
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyire vagyok jó matekból, mert bár 5-ös vagyok, de nem tanuljuk magas szinten, másokkal pedig nem szoktam összehasonlítani magam. Mindenképpen elkezdek gyakorolni, aztán majd kiderül, hogy mi lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!