Szerintetek mennyi idő alatt tudnék így felkészülni egy felsőfokú angol nyelvvizsgára? Fel tudnék egyáltalán?
Figyelt kérdés
Szóval az angol volt az első nyelvem, elsős koromtól azt tanultam. Középsuli utolsó évében tettem le a középfokút, viszonylag biztos eredménnyel, 80% körül volt az összes rész. Ez 3 évvel ezelőtt volt, azóta egy szót nem beszéltem/olvastam/írtam angolul, egyáltalán nem használtam a nyelvet. Most már szinte csak az alapok mennek, de persze ha feleleveníteném, biztosan visszajönnének a dolgok. Kérdés, hogy ez mennyi idő lenne szerintetek, és hogyan lehetne legjobban felkészülni? Olvassak angol könyveket? Mennyivel nehezebb egy felsőfokú, mint egy középfokú nyelvvizsga?2015. febr. 6. 17:35
1/2 anonim válasza:
Közép és felsőfok között hatalmas szakadék van, rengeteget kell rá készülnöd.
2/2 anonim válasza:
Másfél évet készültem a középszintűm után felsőfokúra. Óriási a különbség. Egyébként tök fölöslegesnek tartom, hogy nyelvvizsgáztál, hiszen azóta olvasni sem voltál hajlandó, pedig kötelező a nyelvet használni! Én hét hónapja nem tanulok már angolt, de azért olvasok nem is keveset. Szinten tartani semmit sem lehet, ha nem próbálsz tenni érte. Így meg, hogy nagyon sok mindent elfelejtettél, két évnél előbb nem hiszem, hogy meglesz a felsőfokú, még akkor se, ha mindennap készülsz és tanár segít neked. Amúgy én középfokú után, a tiédhez hasonló eredménnyel nem voltam valami okos, szóval a papír nem sokat számít. A felsőfoknál ugyanúgy. Pláne ezekkel a magyar nyelvvizsgákkal. A Pannon egynyelvű felsőfokú szerintem egy erős Cambridge középfoknak felel meg. Egy Cambridge felsőfokra még másfél-két évet kellene készülnöm, ha reálisan gondolkodom. Ezzel a Pannon felsőfokkal úgy érzem tényleg tudok középszinten írni és beszélni. Az igazi felsőfokhoz komolyan érteni kéne a világ problémáihoz, a gazdasági, társadalmi helyzetekhez, mert a felsőfokhoz nem elég a kiváló nyelvtudás, hanem az alapműveltség is számít. Egy angol paraszt bácsika, akit nem érdekel semmi, nem feltétlen tudná letenni a Cambridge felsőfokút, mert a saját anyanyelvén outsider a felsőfokú témákkal kapcsolatban. Ezt nem én találtam ki, maga az angoltanárnőm mondta. Szóval ne csak a nyelvnek állj neki, ami eleve sok idő lesz, ha tényleg fel akarsz készülni, hanem művelődj is hozzá. A neten számos dolog van angolul és ez azért jó, mert, ha már egyszer angol nyelv, akkor ne a magyar véleményt fordítsd angolra, hanem nézd meg, miről, hogyan vélekednek az angolok, amerikaiak. Meg fogsz lepődni, mennyire kitágul majd a világképed. Remélem segítettem valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!