A pedagógusok miért vannak állandóan felháborodva?
"Mindig csak az hallani, hogy bérrendezést fizetésemelést szeretnének."
- Az, hogy Te azt hallod, nem jeéenti, hogy állandóan fel vagyunk háborodva. Másrészt ha figyelmes lennél, nem a bér a legfőbb problémánk.
"Más ember még sokkal kevesebbet keres a versenyszférában. Én magam sem keresek többet mérnökként."
- Az elég szomorú, ha Te mérnökként kevesebbet keresel 120 ezernél. De ha úgy is van, hogy általában kevesebbet keresnek, az sem jelenti, hogy akkor legyenek ők elégedettek, hanem azt, hogy a bérekkel komoly baj van itthon.
Másrészt aki lelkiismeretesen csinálja ezt a munkát (aki napi 8 óránál jóval többet dolgozik), abból sokkal többet kivesz, mint amennyit a bére szerint arányos.
bevallom, én se tudom sajnálni őket. nagyon ritka a jó tanár, a maiak többsége magyarázni sem tud és nem ért a gyerekekhez.
én csak azokat sajnálom, akik tényleg sokat dolgoznak és becsületesek, de én életemben egyetlen egy helyen, egy jó hírű gimnázium esti képzésén találkoztam igazán jó tanárokkal.
"Horthy korban is társadalmilag elismert volt egy középiskolai tanár, aki a fizetéséből egyedül is képes volt egy családot elfogadható szinten egyetlen keresőként eltartani (és közben egy háztartási alkalmazottat fizetni), meg nyáron 2-3 hét abbáziai nyaralás."
A Horthy korszakban nem jelentette az elfogadható szint a drága importholmikat (autó, tv, iphone plázák), sőt...
Ha már a gyerekednek jó cipője volt te már egy nagy ember voltál...
-Nincsenek állandóan felháborodva, de valóban bosszantó, hogy a kormány állandóan megszegi még a törvénybe foglalt ígéreteit is, azt meg, amit csak szóban ígért, rutinszerűen nem tartja be.
>Én magam sem keresek többet mérnökként.
-Ha netán élelmiszeripari mérnök vagy, akkor írj nekem magánban, mert évek óta nem találunk mérnöktanárt, merthogy "Ennyiért???".
"bevallom, én se tudom sajnálni őket. nagyon ritka a jó tanár, a maiak többsége magyarázni sem tud és nem ért a gyerekekhez. "
Én egy "getto" suliba járok (elvileg) és ott a tanárok szerintem többet tanítottak az életről mint a szar tananyagról és értelmét is látom. Ne tudd meg mennyi korepetálás van meg plusz munka azért mert mi idióták nem tanulunk és most is GYk-n írom neked a választ. Az én sulimba jók a tanárok nagy része és sztem is megérdemelnek több fizetést ,persze nem csak ők de a kib*szott gyári munkás is megérdemelne, mert ennyiből senki sem él meg amennyit kap.Ha látnád mennyi szarság van a tanmenetben, meg hogy tanítsanak sztem a füled ketté álna. Szóval aki most tanár annak nagyon nagy respect tőlem :) 18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!