Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem értem, lehet hogy csak én...

Nem értem, lehet hogy csak én vagyok ezen felháborodva? (többi lent)

Figyelt kérdés
Idén (2013/2014es tanévbe) fiam 9. osztályba lépett..várta is nagyon új ismerősök új tanárok stb..aztán első nap 2 perc alatt utálta meg az egészet..nem tudom hogy jogosan -e de én egyet értek vele..Órarend diktálás a következőkből állt: hétfő 8 óra , kedd 8 óra , szerda 7, csütörtök 7 péntek 5 a 8 óra azt jelenti hogy reggel 7:45 től délután 3-ig bent kell lennie tanulni felelni dogát írni 8 (!!) órába is akár..szegény gyerek fél 5-re hazaér..utána 5 kor leül tanulni ( és mivel napi 8 órája volt) kb 1,5 -2 órát kell tanulnia mert annyi tantárgy volt aznap..ez azt jelenti hogy este 7 órakor tud a saját életével foglalkozni ..ez szerintem nem normális ..és akkor még nem is mondtam minden nap tesi, közmunka 50 óra (tanítás után!! persze fiam fél 5 re hazaér és elmegy közmunkára ) enélkül nem is mehet érettségizni se..volt már olyan nap hogy 8 órából 5 órán írtak/feleltek. Nem értem ezt az egész új rendszert. Ti mit gondoltok normális ez így ahogy van? lehet hogy csak én nekem furcsa és beteges ez , de kérlek titeket mondjatok véleményt hogy mit gondoltok erről.
2014. ápr. 28. 19:51
1 2
 1/12 anonim válasza:
0%
Kamu kérdés
2014. ápr. 28. 20:00
 2/12 anonim ***** válasza:
nem lehet kamu. ilyen van egy pár helyen.
2014. ápr. 28. 20:06
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon magasak az óraterhelések, nem gyereknek valók, tessék a kormányzatot szídni, és keresni olyan fórumot, ahol ennek hangot lehet adni. Itt vannak az óraszámok. [link] Többek közt a mindennapos testnevelésnek "köszönhető".

Nem tudom, hol laksz, de esetleg közelebbi iskolába át lehetne íratni, ahol nem másfél óra múlva ér haza. Illetve gyengébb iskolába, ahol kisebb a követelmény. Egyébként a 3 órás befejezés még nem olyan borzasztó. A gyerekek fáradtak és nem sokat tanulnak, ez általános. A közösségi szolgálatot (nem közmunka, azt a munkanélküliek végzik) 3 évre elosztva kell csinálni, egy évre kb 16 óra jut, és nyáron is teljesíthető. Az, hogy mindennap többször felelés van, nem találom tragédiának, mi is úgy nőttünk föl, nem lett semmi bajunk, legalább egyszerre kisebb mennyiséget kell megtanulni. Hogy hány nagyobb számonkérés, témazáró dolgozat lehet egy nap, azt a házirend tartalmazza, és megállapodás kérdése, napi kettőben szokták limitálni.

2014. ápr. 28. 20:10
 4/12 A kérdező kommentje:
nem kamu kérdés ..sajnos.. NAT kerettanterv 2012 ..elnézést közösségi szolgálat nem közmunka:) Székesfehérvárra jár és nincs előbb busz , közelebb nincs középiskola .
2014. ápr. 28. 20:14
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Pff... és még a város is egy szar.. Én is fehérvárra járok már 6 éve!! Eléggé utálok már bejárni.. Amúgy melyik suliba jár? Kitalálom: Teleki vagy Tóparti.
2014. ápr. 28. 20:21
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
De amúgy nem tudom, mi a p#csának ennyi óraszám, 4 év alatt simán fel lehetne készülni napi 5-6 órákkal arra a rektes érettségire.. Kb kidobhatja majd, mert semmit nem fog érni. Meg a közmunka is egy hülyeség, érettségihez az is minek??
2014. ápr. 28. 20:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én 10.es vagyok, egy eléggé erős pesti iskolában, nekem is hasonló az órarendem, de szerintem ezen nem kell kiakadni. Nyilván amikor iskolát választott a fiad (remélem nem baj, ha tegezlek) akkor tisztában volt azzal, hogy mennyire kemény az az iskola.

Én ezt megoldom annyival, hogy hét közben nem járkálok el otthonról, inkább hétvégén megyek el valahova. Az önkéntes munkát pedig meg lehet csinálni nyáron is- akkor vannak a legjobb programok, és van amelyik tényleg szórakoztató, csak jó hozzáállás kell hozzá.

Viszont ha tényleg utálja, és nem bírja, én azt tanácsolom, hogy fontoljatok meg egy iskola váltást.

2014. ápr. 28. 20:35
 8/12 A kérdező kommentje:
nem hál' istennek nem ilyen kemény az iskola nem egy elit suli ..szakközép iskolába jár . nyugodtan tegezheted:) megértem egy pesti suli biztos keményebb ..az a baj ha átíratom másik iskolába ott is ez van..és nem akarja se ő se én hogy utca seprő legyen..sajnos végig kell szenvedni ..
2014. ápr. 28. 21:47
 9/12 A kérdező kommentje:
nem az iskola kemény igazából , hanem az új rendszer..persze kell tanulni de nem egy teleki azért..én a rendszert nem értem..
2014. ápr. 28. 21:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Mindenütt ennyi az óraszám, lásd

[link]

Neki azért tűnt durvának a változás, mert az iskolaváltása pont egybeesett a kerettanterv bevezetésével. Ha 7.-es lett volna, és most 8.-os lenne, akkor is 16:00-ig tartana a tanítás.

> Ti mit gondoltok normális ez így ahogy van? lehet hogy csak én nekem furcsa és beteges ez , de kérlek titeket mondjatok véleményt hogy mit gondoltok erről.

-Én még a 80-as években voltam középiskolás, szintén bejáró. Heti két tesiórám volt, amúgy nagyjából ugyanez. (Pokorni 2/3-ra vágta vissza a természettudományos tárgyak óraszámát, akkor lett picit kevesebb óra. Csak picit, mert jöttek olyan fontos tárgyak, mint a tánc és dráma, mozgóképkultúra és médiaismeret, etika, stb. Most visszanövelték, de testneveléssel, amire nem kell készülni, kvázi "irányított szabadidő") A buszon tanultam, az írásbeli házikat meg reggel közösen dobtuk össze az osztálytársaimmal. Mondjuk a saját életemmel annyira azért nem tudtam foglalkozni, mert segíteni kellett szüleimnek. Úgyhogy néha inkább azt hazudtam, hogy tanulnom kell (és regényeket olvastam helyette...) Simán felvettek egyetemre (akkor ez még nehezebb volt...), bár se németül se oroszul nem tanultam meg. A mai diákoknak annyival nehezebb, hogy nekik már kell a nyelvismeret.

2014. ápr. 28. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!