Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetem emelt matekkal, de...

Egyetem emelt matekkal, de fizika nélkül?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy a Műegyetemre (valamilyen) mérnöki szakra szeretnék jelentkezni.

Matek emelt érettségit egyszerűen lefogom tudni tenni, de a fizika nagyon nem megy, nem is szeretem. Van olyan mérnöki egyetem ahol emelt matek érettségi csak a követelmény, és a tanulmányi évek során sem kerül elő a fizika?

Előre köszönöm a válaszokat.

2014. nov. 22. 18:37
 1/6 anonim ***** válasza:
A 'mérnök' és a 'tanulmányi évek során sem kerül elő a fizika' elég erősen kizárja egymást. Ha a matek megy, akkor menj el matematika szakra!
2014. nov. 22. 18:57
 2/6 A kérdező kommentje:

matematikus kizárva,

emellett rajzolni is szeretek, ami igazán jó indok amelett hogy mérnök legyek.

csak gondolom,azért van olyan szak ami inkább a matekra épül,mint a fizikára (nem úgy értettem hogy semmi fizika ne legyen benne, csak olyat keresek amibe minnél kevesebb van)

2014. nov. 22. 19:02
 3/6 anonim ***** válasza:
csak energetikai és építészmérnöki szakon kell az emelt, máshol már nem lesz kötelező jövőre az sem...
2014. nov. 22. 19:43
 4/6 anonim ***** válasza:

De nem érted. A mérnöki szakma lényege a matek és a fizika. Hiába vagy jó matekból, ha fizikából nem megy a középsulis anyag sem, akkor egyetemen maximum 2 félév után elvérzel mérnöki szakon. Ez van, ezt kell szeretni. Vagy teszel ellene és megpróbálod megérteni, vagy nem leszel soha mérnök.

Rajzolni pedig maximum műszaki rajzokat fogsz, számítógépen, programmal, nem kell hozzá rajztehetség.

2014. nov. 22. 21:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Mit szólnál egy külföldi építész képzéshez? Abban sok helyen nincs fizika, mivel művészeti képzésnek tekintik.
2014. nov. 23. 22:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó kérdező,például?
2014. nov. 25. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!