Egyetem emelt matekkal, de fizika nélkül?
A kérdésem az lenne, hogy a Műegyetemre (valamilyen) mérnöki szakra szeretnék jelentkezni.
Matek emelt érettségit egyszerűen lefogom tudni tenni, de a fizika nagyon nem megy, nem is szeretem. Van olyan mérnöki egyetem ahol emelt matek érettségi csak a követelmény, és a tanulmányi évek során sem kerül elő a fizika?
Előre köszönöm a válaszokat.
matematikus kizárva,
emellett rajzolni is szeretek, ami igazán jó indok amelett hogy mérnök legyek.
csak gondolom,azért van olyan szak ami inkább a matekra épül,mint a fizikára (nem úgy értettem hogy semmi fizika ne legyen benne, csak olyat keresek amibe minnél kevesebb van)
De nem érted. A mérnöki szakma lényege a matek és a fizika. Hiába vagy jó matekból, ha fizikából nem megy a középsulis anyag sem, akkor egyetemen maximum 2 félév után elvérzel mérnöki szakon. Ez van, ezt kell szeretni. Vagy teszel ellene és megpróbálod megérteni, vagy nem leszel soha mérnök.
Rajzolni pedig maximum műszaki rajzokat fogsz, számítógépen, programmal, nem kell hozzá rajztehetség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!