Elte fizika szak gyenge matekkal?
A matek az elég fontos, szóval tényleg csak akkor menj, ha tudnád körülbelül 100-szor olyan intenzíven tanulni, mint középsuliban tetted.
Másrészt a csillagászatról azt kell tudni, hogy kihalásos szakma, telített. Hogy csillagász legyél ahhoz az kell, hogy egy hivatásos csillagász nyugdíjba menjen, és te a helyére állhass.
Harmadrészt azt is érdemes átgondolnod, hogy a csillagászat úgy érdekel, hogy csillagokat szeretnél nézegetni, és szép képeket látni a saját távcsöveden keresztül, vagy részecskefizikát és kozmológiát akarsz kutatni. Előbbi esetben inkább azt javaslom, hogy csatlakozz valami amatőr csillagász társulathoz, és hobbi szinten csináld (ahhoz olyan sok matek se kell), mellette meg lehet valami más állásod.
Fizikával, ha elvégzed, jó eséllyel el tudsz helyezkedni. Csak csillagászként kevés eséllyel.
A felvételt nem tudom… 350 pont már elég szokott lenni. Inkább százalékokat írhattál volna…
Matek közép 3-as az mondjuk 50%, Fizika emelt 4-es az mondjuk 52%, biosz közép négyes az 70%.
Mit lehet ebből… A matek érettségi sajnos mindenképpen számít, ha jól emlékszem.
Matek + fizika: az legalább 2*(50 + 52) + 50 = 254 pont,
matek + biosz: az legalább 2*(50 + 70) = 220 pont…
Sajnos az sem tűnik valószínűnek, hogy felvegyenek.
Az a legbiztosabb, ha megnézed felvi.hu-n.
Írd be ide. Ha 4-es 5-öseid vannak, akkor az sokat dobhat rajta, mint ahogy a nyelvvizsga is.
Ha 360 pontnál többet ad ki, akkor nagyjából megnyugodhatsz. 320 alatt nagyon gáz.
Hát én csak egyet mondok neked. Nekem ötösöm volt matekból, heti 7-8 órában tanultam a gimiben, mai emelt szintnek megfelelően felvételiztem, aztán elvégeztem egy mat-fiz szakot és mellette a csillagászatot, és amikor ötödévben(!) a kozmológiára került a sor, csak kapkodtam a fejemet, olyan kőkemény matematika volt benne!
Nem akarlak elkeseríteni, de jobb, ha most mondja meg neked valaki, hogy gondolkozzál reálisabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!