Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosok/Orvosira járok! Mit...

Orvosok/Orvosira járok! Mit tudtok erről?

Figyelt kérdés
2015 májusában emeltezek kémiából és bioszból ezután jelentkeznék az orvosira. A kérdésem pedig az lenne hogy a 6 éves képzés után neurológus és pszichiáter orvos szeretnék lenni, de ahhoz hogy meglegyen a két képesesités még 10 évet kell hogy képezem magam, esetleg nincs olyan lehetőség hogy a két pálya hasonlít egymásra így lejárom az egyiket ( 5 évet) a másikát pedig rövidebben ( mondjuk 2-3 év alatt) végzem el. Ezt. szeretném megtudni. várom választásokat !

2014. okt. 19. 08:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
55%

Élvezd inkább az életet amíg lehet fakk. :D

Ebben az évben lesznek a szigorlataim... A legtöbben még nem tudják így másodévben, hogy mi merre...

Nyilván nem zárja ez ki azt, hogy te már most elképzelted, hogy ez meg az leszel, de tök felesleges, koncentrálj mindig az előtted álló akadályokra. Még az érettségid is egy év múlva lesz... :)

2014. okt. 28. 17:31
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A párom anyukája is neurológus és pszichoterapeuta. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nem pszichiátrián dolgozik, hanem magánpraxisban, és miután a neurológián befejezte a rendelést, otthon fogadja a pszichés problémákkal küzdő betegeket. Inkább pszichológus munkájára hasonlít az övé, tehát nem a legsúlyosabb eseteket kezeli, de írhat gyógyszert! Tehát, ennek megfelelően szerintem gondold végig, hogy a neurológia vagy a pszichiátria áll közelebb hozzád! Úgy tudom, a két szakvizsgát nem egyszerre tette le, hanem eltelt néhány év közben. Arról nincs információm, hogy részt vehet-e valaki egyszerre két szakorvosképzésben. De ennek majd utána tudsz járni, ha aktuális lesz! :)

Szerintem nem baj, ha tudod előre, mi érdekel. Persze, még változhat, hiszen az egyetemen sok érdekes szakterülettel fogsz megismerkedni, de azt is el tudom képzelni, hogy kitartasz!

Apropó, hogy mentek az érettségik, hány pontod lesz?

2015. júl. 3. 15:46
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Azért kíváncsi lennék, mi valósult meg a kérdező elképzeléseiből? Legalább az érettségije sikerült?
2015. szept. 14. 14:18
 14/14 anonim ***** válasza:
0%
Akkor már válaszolt volna
2015. okt. 17. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!