Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosok/Orvosira járok! Mit...

Orvosok/Orvosira járok! Mit tudtok erről?

Figyelt kérdés
2015 májusában emeltezek kémiából és bioszból ezután jelentkeznék az orvosira. A kérdésem pedig az lenne hogy a 6 éves képzés után neurológus és pszichiáter orvos szeretnék lenni, de ahhoz hogy meglegyen a két képesesités még 10 évet kell hogy képezem magam, esetleg nincs olyan lehetőség hogy a két pálya hasonlít egymásra így lejárom az egyiket ( 5 évet) a másikát pedig rövidebben ( mondjuk 2-3 év alatt) végzem el. Ezt. szeretném megtudni. várom választásokat !

2014. okt. 19. 08:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%
Kár ilyenen görcsölni. Először vegyenek fel, aztán végezd el. Ha ezek megvannak, addigra szinte borítékolható, hogy teljesen más fog érdekelni téged. Koncentrálj inkább egyelőre az érettségire.
2014. okt. 19. 15:32
 2/14 A kérdező kommentje:

Ès csodàlkozik valaki hogy le van pontozva a vàlasza ? Sokan tartjàk bunkónak az orvosokat, pedig a valósàgban is vannak ilyen inpotens emberek mint te kedves elsö vàlaszoló ! A kèrdèsem nem az volt (amiböl màr van 10.000 ezer ilyen kèrdès hogy sikerü-le bejutni az orvosira) amire vàlaszoltàl csak azt nem tudom ha lènyegesen nem tudsz hozzàszólni akkor minek barmolsz bele ?

Pont azèrt gondolkozom màr most ( ezzel a kèrdèsel is igy) úgy hogy nem azon izgulok hogy felvesznek-e hanem már úgy gondolkozom hogy bent vagyok ès èpp ezèrt foglalkozom hogy hogyan tovább.

2014. okt. 19. 19:03
 3/14 anonim ***** válasza:
62%

Hiába válaszolsz ingerülten kedves kérdező(erre semmi szükség),ugyanis az első nem akart rosszat mondani ezzel,és én is egyetértek vele...

Mindig a következő feladatra koncentrálj,meg kell tapasztalj mindent fokozatosan...

Ezt a stílust pedig mellőzd,mert ebből csak problémáid lehetnek a továbbiakban...

A kérdésedre válaszolva :

Én úgy tudom nincs ilyenre mód,ha majd ott tartasz látni fogod,hogy bőven lesz mit tanulni mindkettőből és gyorsan telnek majd az évek,ill. ekkora átfedés azért nincs a kettő között :)

2014. okt. 19. 22:06
 4/14 A kérdező kommentje:

Kedves màsodik vàlaszoló !

1. Az elsö hozzàszóló olyan mèrtèkben eltèrt a tèmàtól mint azt làthatod.

2. Nem akart rosszat de mint màr kifejtettem ez nem a hogyan jussak be az egyetemre kèrdès, hanem más.

3.Köszönöm válaszod :)

2014. okt. 20. 05:32
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom van ilyesmire lehetőség, úgy kell elvégezni, hogy először neurologus, utána pszihiáter, végén mind2-nek szakvizsga.

De ezen felesleges görcsölnöd, mivel az se biztos, hogy felvesznek, ha igen, és rendesen tanulsz, és mázlid van, akkor 6 év alatt elvégzed. 6 év alatt meg bőven lehet , hogy más fog megtetszeni.

Arról nem beszélve, hogy elég kevés a rezidensi hely, sok ismerősöm ezért ment el PHD-zni vagy még egy dr- szerezni, mert nem volt rezidensi hely ahova menni akart.

2014. okt. 20. 06:06
 6/14 anonim ***** válasza:

Azt a mai magyar felsőoktatási rendszerben nem lehet megmondani, hogy 6-7 év múlva hogyan alakul át a posztgraduális képzési rendszer.

Az biztos, hogy a szakvizsgák rendszerének előbb utóbb módosulnia kell és valószínű, hogy a PhD nagyobb szerepet kap majd a jövőben, mert arrafelé halad a világ.

2014. okt. 20. 14:22
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem kellene leszólni az első válaszolót. Én is jól kitaláltam, milyen orvos leszek majd, erre 3 év után kb teljesen más dolog kezdett el érdeklni.

A pszichiátria és a neuro sok helyen összeér szerintem, ha elvégzed előbb a neurót, akkor a pszichiátriát biztosan le tudod rövidíteni. Például a kötelező mentős gyakorlatot biztosan nem kell kétszer megcsinálnod. :D

Hogy mi lesz persze 7-8 év múlva még nem lehet tudni, úgyhogy jelenleg senki se, fog tudni érdemi választ adni a kérdésedre. Mert hogy mi van most, és mi lesz, az két külön dolog.

2014. okt. 26. 18:36
 8/14 A kérdező kommentje:

Kedves utólsó! Ha ismernél mint csak a kedves első válaszoló akkor tudnátok hogy olyan típusú ember vagyok hogy aki egyszer kitalál valamit abból nem enged!

Egyébként azért vagyok ennyire meggyőződve a két pálya körrül mert mindkettőhöz érdekeltség. illetve családi indok köt.

7 éve nagypapám iszkémiás stroket kapott és az orvosa ( arab orvos) nem ismerte fel az ezután kialakuló embóliát és végül ez lett nagypapám veszte. Az ilyeneket szeretném elkerülni orvosként.

A pszichiátria mèg magában vonz a kórképek miatt.

2014. okt. 27. 09:26
 9/14 anonim ***** válasza:
55%
És ha kitalálod, hogy felvesznek, aztán mégse? :D
2014. okt. 27. 13:09
 10/14 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést biztos így tervezett? Egyébként aki nem mer az nyer! Inkább próbáljam meg elérni az álmaim mint hogy azon vergödjek később hogy mèg se próbáltam.
2014. okt. 27. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!