Orvosok/Orvosira járok! Mit tudtok erről?
Ès csodàlkozik valaki hogy le van pontozva a vàlasza ? Sokan tartjàk bunkónak az orvosokat, pedig a valósàgban is vannak ilyen inpotens emberek mint te kedves elsö vàlaszoló ! A kèrdèsem nem az volt (amiböl màr van 10.000 ezer ilyen kèrdès hogy sikerü-le bejutni az orvosira) amire vàlaszoltàl csak azt nem tudom ha lènyegesen nem tudsz hozzàszólni akkor minek barmolsz bele ?
Pont azèrt gondolkozom màr most ( ezzel a kèrdèsel is igy) úgy hogy nem azon izgulok hogy felvesznek-e hanem már úgy gondolkozom hogy bent vagyok ès èpp ezèrt foglalkozom hogy hogyan tovább.
Hiába válaszolsz ingerülten kedves kérdező(erre semmi szükség),ugyanis az első nem akart rosszat mondani ezzel,és én is egyetértek vele...
Mindig a következő feladatra koncentrálj,meg kell tapasztalj mindent fokozatosan...
Ezt a stílust pedig mellőzd,mert ebből csak problémáid lehetnek a továbbiakban...
A kérdésedre válaszolva :
Én úgy tudom nincs ilyenre mód,ha majd ott tartasz látni fogod,hogy bőven lesz mit tanulni mindkettőből és gyorsan telnek majd az évek,ill. ekkora átfedés azért nincs a kettő között :)
Kedves màsodik vàlaszoló !
1. Az elsö hozzàszóló olyan mèrtèkben eltèrt a tèmàtól mint azt làthatod.
2. Nem akart rosszat de mint màr kifejtettem ez nem a hogyan jussak be az egyetemre kèrdès, hanem más.
3.Köszönöm válaszod :)
Én úgy tudom van ilyesmire lehetőség, úgy kell elvégezni, hogy először neurologus, utána pszihiáter, végén mind2-nek szakvizsga.
De ezen felesleges görcsölnöd, mivel az se biztos, hogy felvesznek, ha igen, és rendesen tanulsz, és mázlid van, akkor 6 év alatt elvégzed. 6 év alatt meg bőven lehet , hogy más fog megtetszeni.
Arról nem beszélve, hogy elég kevés a rezidensi hely, sok ismerősöm ezért ment el PHD-zni vagy még egy dr- szerezni, mert nem volt rezidensi hely ahova menni akart.
Azt a mai magyar felsőoktatási rendszerben nem lehet megmondani, hogy 6-7 év múlva hogyan alakul át a posztgraduális képzési rendszer.
Az biztos, hogy a szakvizsgák rendszerének előbb utóbb módosulnia kell és valószínű, hogy a PhD nagyobb szerepet kap majd a jövőben, mert arrafelé halad a világ.
Szerintem sem kellene leszólni az első válaszolót. Én is jól kitaláltam, milyen orvos leszek majd, erre 3 év után kb teljesen más dolog kezdett el érdeklni.
A pszichiátria és a neuro sok helyen összeér szerintem, ha elvégzed előbb a neurót, akkor a pszichiátriát biztosan le tudod rövidíteni. Például a kötelező mentős gyakorlatot biztosan nem kell kétszer megcsinálnod. :D
Hogy mi lesz persze 7-8 év múlva még nem lehet tudni, úgyhogy jelenleg senki se, fog tudni érdemi választ adni a kérdésedre. Mert hogy mi van most, és mi lesz, az két külön dolog.
Kedves utólsó! Ha ismernél mint csak a kedves első válaszoló akkor tudnátok hogy olyan típusú ember vagyok hogy aki egyszer kitalál valamit abból nem enged!
Egyébként azért vagyok ennyire meggyőződve a két pálya körrül mert mindkettőhöz érdekeltség. illetve családi indok köt.
7 éve nagypapám iszkémiás stroket kapott és az orvosa ( arab orvos) nem ismerte fel az ezután kialakuló embóliát és végül ez lett nagypapám veszte. Az ilyeneket szeretném elkerülni orvosként.
A pszichiátria mèg magában vonz a kórképek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!