Esélyek orvosira, ilyen eredményekkel?
A kémia emelted kifejezetten jó.
A bioszt kéne 80 köré hozni
Orvosira kötelező a két emelt, ezért egyrészt nem csinálhat közepet (vagyis csinálhat, csak értelme nincs:D), másrészt pedig a nyelvvizsgával nem tud pontot szerezni.
Én mind a két emeltet megpróbálnám feljebb húzni, hiszen ha esetleg nem is sikerül mindkettő jól, ez az eredményed már megvan, ezzel is tudnak számolni.
Viszont 62-64% szerintem nem éppen fényes.
Kedves kèrdezö ! Mièrt foglalkozol a vitt jegyeid èrtékével az orvosin ? nos ha esetleg nem tudnád akkor elmondom. Kétfèle pont szàmitàsi módszer van :
1) a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összege, hozzáadva a többletpontokat
Na ez az amire te gondolsz itt szàmit hogy milyen tanuló voltàl 11,12-dikben illetve az èrettsègi ès a pluszpontok( nyelvizsga, 1db emelt èrettsègi ---> ezt mindjárt részletezem, emelt vagy felsöfokú okj-s képzés, tdk-án elért 1-3-dik helyezés stb) Ezeket varriálva kaphatsz max 100 pontot.
2) az érettségi pontok kétszerese, hozzáadva a többletpontokat.
Én ezt másnéven duplázós módszernek nevezem. Lényege pont az hogy két emelt érettségire épül( mint orvosin a kémia-biosz) ès ahány %-os emeltett irsz tárgyanként annak a pontszámnak a 2xszeresét viszed magadal + 50 pont/ tárgy ( ugye max 2 emelt pontszámot vihetsz magadal ) de csak akkor kaphatsz 50 pontot ha megvannak az
èrettségik 45%-ak minimum (bár neked ettöl nem kell félned )
A duplázós módszert a te eredményeket :
64%-os bioszt megszorzod 2-vel =128 pont
62%-os kémiát megszorzod 2-vel = 124 pont
és ugye a plusz 100 pont amit a két emeletét kapsz
igy kapsz 352 pontot szóval szerintem inkább a két emeltre gyúrj rá ne a középsulis jegyeidel foglalkoz, mivel az orvosin úgy is a duplázós módszer érvényesül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!