Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Esélyek orvosira, ilyen...

Esélyek orvosira, ilyen eredményekkel?

Figyelt kérdés
Idén a 2013/2014-es tanévben érettségiztem,Előtte tavaly októberben tettem középszintű érettségit kémiából.Csak a 4 orvosi egyetemet jelöltem,Pest/Pécs/Szeged/Debrecen sorrendben.Sajnos ugye a legesélyesebb pécsi is 401 volt,nekem pedig csak 387 pontom volt,így idén sajnos egy borzalmasan unalmas év elé nézek.Véleményetek szerint mennyit kéne javítanom,hogy jövőre a pécs sikerüljön?Idei eredményeim:magyar közép 88%,angol közép 84%,töri közép 65%,matek közép 73%,biosz emelt 64%,kémia emelt 62%.A gond igazából a vitt jegyeimmel volt,mert az 100-ból 84.Valamint a vélemény mellett igazán mondhatnátok valami lelkesítő és motiváló szöveget,mert annak ellenére h szeretném elérni a célomat borzalmasan unalmas,és nem ártana,főleg olyanoktól,akik tavaly hasonló cipőben jártak mint most én.Köszönöm! :)
2014. szept. 8. 23:36
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj egy középfokú nyelvvizsgát. Az hasznos tudás és plusz 28 pont.
2014. szept. 9. 00:07
 2/28 A kérdező kommentje:
A két emelt miatt a maximális 100 a többletpontom.De ezen kívül van egy angol közép nyelvvizsgám is 82%-os.De már megvan a max többletpont sajnos.
2014. szept. 9. 00:20
 3/28 anonim ***** válasza:

A kémia emelted kifejezetten jó.

A bioszt kéne 80 köré hozni

2014. szept. 9. 11:01
 4/28 A kérdező kommentje:
Igyekszem :) Bár az őszire nembiztos hogy rendesen feltudok készülni így a nyári szabadság után,de arra is megyek,aztán lesz ami lesz.
2014. szept. 9. 12:45
 5/28 anonim ***** válasza:
32%
Nem tudom most mi a szabály, kell-e emelt szintű érettségi (és hány). Megpróbálnék egy biosz vagy kémia középszintűt letenni, meglenne neked 90%-ra tuti és mellette ott van a nyelvvizsgád plusz pontnak.
2014. szept. 9. 14:24
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Orvosira kötelező a két emelt, ezért egyrészt nem csinálhat közepet (vagyis csinálhat, csak értelme nincs:D), másrészt pedig a nyelvvizsgával nem tud pontot szerezni.

Én mind a két emeltet megpróbálnám feljebb húzni, hiszen ha esetleg nem is sikerül mindkettő jól, ez az eredményed már megvan, ezzel is tudnak számolni.

Viszont 62-64% szerintem nem éppen fényes.

2014. szept. 9. 15:46
 7/28 A kérdező kommentje:
Van tavaly októberről hozott közép kémiám,amire igazából minden tanulás nélkül csak poénból elmentem,hogy lássam miylen egy érettségi.75%-os lett.De kötelező a két emelt,így az se jó sok mindenre :) Valami motiválót írna valaki akit másodjára vettek fel orvosira,vagy egyéb bármilyen nehéz szakra?
2014. szept. 9. 17:18
 8/28 anonim ***** válasza:
sokan vannak ne aggódj! a nagybátyám még 35 éve felvételizett filozófia-történelem szakra és nem vették fel,azóta könyvkiadó cége lett és előadásokat tart szóval na :D pedig ez csak egy bölcsész diploma.. én se jutottam be idén a pszichora kitartást neked! ha gondolod bezsélgetnetünk
2014. szept. 30. 16:15
 9/28 anonim ***** válasza:

Kedves kèrdezö ! Mièrt foglalkozol a vitt jegyeid èrtékével az orvosin ? nos ha esetleg nem tudnád akkor elmondom. Kétfèle pont szàmitàsi módszer van :

1) a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összege, hozzáadva a többletpontokat

Na ez az amire te gondolsz itt szàmit hogy milyen tanuló voltàl 11,12-dikben illetve az èrettsègi ès a pluszpontok( nyelvizsga, 1db emelt èrettsègi ---> ezt mindjárt részletezem, emelt vagy felsöfokú okj-s képzés, tdk-án elért 1-3-dik helyezés stb) Ezeket varriálva kaphatsz max 100 pontot.

2) az érettségi pontok kétszerese, hozzáadva a többletpontokat.

Én ezt másnéven duplázós módszernek nevezem. Lényege pont az hogy két emelt érettségire épül( mint orvosin a kémia-biosz) ès ahány %-os emeltett irsz tárgyanként annak a pontszámnak a 2xszeresét viszed magadal + 50 pont/ tárgy ( ugye max 2 emelt pontszámot vihetsz magadal ) de csak akkor kaphatsz 50 pontot ha megvannak az

èrettségik 45%-ak minimum (bár neked ettöl nem kell félned )

2014. okt. 20. 05:59
 10/28 anonim ***** válasza:

A duplázós módszert a te eredményeket :

64%-os bioszt megszorzod 2-vel =128 pont

62%-os kémiát megszorzod 2-vel = 124 pont

és ugye a plusz 100 pont amit a két emeletét kapsz

igy kapsz 352 pontot szóval szerintem inkább a két emeltre gyúrj rá ne a középsulis jegyeidel foglalkoz, mivel az orvosin úgy is a duplázós módszer érvényesül.

2014. okt. 20. 06:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!