Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME után hol jó még a GÉPÉSZMÉ...

BME után hol jó még a GÉPÉSZMÉRNÖKi képzés? (többi lent)

Figyelt kérdés
tudom, hogy BME a legjobb ebből a szempontból, de a hallottak/olvasottak után félek, hogy nem bírnám elvégezni. Az érdekelne, hogy melyik egyetem jöhet még szóba? (Nem csak Budapesten) Óbudai, Széchenyi Győrben, SzentIstván Gödöllőn,... ? Ha személyes tapasztalatokat írtok annak is nagyon örülök és a válaszokat előre is köszönöm! :)

2014. febr. 2. 12:02
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Esetleg mechatronikára lenne esélyem? Mert ez a "robotika" is érdekelne.
2014. febr. 9. 17:11
 12/28 anonim ***** válasza:

A mechatronikai mérnökök iránti kereslet - a technológiák egyre gyorsabb fejlődésével - folyamatosan növekszik. Számtalan munkalehetőség adódik számukra mindenhol, ahol számítástechnikai, finommechanikai, elektrotechnikai, vagy mechatronikai eszközök berendezések gyártásával, fejlesztésével foglalkoznak a mezőgazdaságtól, környezetvédelemtől az egészségügyön keresztül az űrkutatásig. A képzett mérnökök elhelyezkedhetnek például számítástechnikai, optikai, hírközlési, távközlési, szerszám- vagy járműgyárakban, közlekedési cégeknél. Alkalmazhatják őket multimédiás eszközöket, mobiltelefonokat, háztartási eszközöket, orvosi és katonai műszereket, de akár haditechnikai vagy nukleáris ipari eszközöket, alkatrészeket, műszereket és gépeket gyártók.

A legmagasabb pozíciók betöltésére a legjobb esélyeid a BME-ről kikerülve vannak, az OE-t vagy a SZIE-t javaslom még. Van esélyed bekerülni, 260-270 ponttal akár

2014. febr. 9. 17:33
 13/28 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! BME-re biztos nem megyek mert azt nagyon húzósnak gondolom (és hallotta), de OE tetszene és szerintem még el is tudnám végezni, de ez a mechatronikai mérnök most nagyon megtetszett. feli tájolóban a tavalyi pontátlag 338 volt, annyit meg szeretnék én is összeszedni
2014. febr. 9. 19:54
 14/28 anonim ***** válasza:
A SZIE az a gödöllői egyetem nem a győri. Győrben nem annyira jó a képzés, inkább csak az Audi miatt felkapott.
2014. febr. 9. 22:27
 15/28 anonim ***** válasza:
Szerintem ha végzel, a magyar iparban a tanultaknak kb. az 5 %-át fogod valamire használni, ugyhogy nem kell tulpörögni a dolgot. És az is velószinű, hogy nem a szakmai előképzettségeden fog múlni a karriered.
2014. febr. 10. 07:55
 16/28 anonim ***** válasza:

hohóóó

SZIE -Szent István Egyetem

SZE- Széchenyi István egyetem

SZIE-t ajánlom, a gyakorlatias oktatás miatt (is).

Én a Győrit nem ajánlanám... sajnos

2014. febr. 10. 19:14
 17/28 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! a győrit is azért kezdem elvetni mert messze lenne tőlem, de esetleg most még a miskolcival szemezek. arról tapasztalat? ott is gépész, mechatronika?
2014. febr. 10. 19:47
 18/28 anonim válasza:
Általában a fizika nem nehéz. Esetleg egy-két rá épülő tárgy, pl: mechanika. A matekot sem árt tudni (pl: integrálszámítás). Az, hogy nem fizika faktra jártál, nem nagy hátrány. Megtanulható. Az informatikai ismereteidet pedig tudod majd hasznosítani mindkét szakon.
2014. márc. 3. 15:08
 19/28 anonim ***** válasza:
A SZIE (Gödöllő) és a BMGE (Budapest) nagyon jó, Győrt, Óbudát nem ajánlanám.
2014. júl. 2. 12:25
 20/28 A kérdező kommentje:

köszönöm a hozzászólásokat!

végül Óbudai Egyetem maradt

2014. júl. 2. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!