BME után hol jó még a GÉPÉSZMÉRNÖKi képzés? (többi lent)
Figyelt kérdés
tudom, hogy BME a legjobb ebből a szempontból, de a hallottak/olvasottak után félek, hogy nem bírnám elvégezni. Az érdekelne, hogy melyik egyetem jöhet még szóba? (Nem csak Budapesten) Óbudai, Széchenyi Győrben, SzentIstván Gödöllőn,... ? Ha személyes tapasztalatokat írtok annak is nagyon örülök és a válaszokat előre is köszönöm! :)2014. febr. 2. 12:02
21/28 anonim válasza:
gépészmérnöki? :) meg lesz a pont?
22/28 A kérdező kommentje:
mechatronika és utána gépészmérnök. egyébként 388 pontom lett. és még egyszer köszönöm a sok segítséget!
2014. júl. 9. 12:15
23/28 A kérdező kommentje:
végül módosítottam és OE gépészmérnökire vettek fel. remélem minél kevesebb sz*pással el tudom végezni és valami jó állást is fogok majd kapni. egyébként valaki aki már elvégezte, OE diploma mennyire keresett?
2014. júl. 24. 21:41
24/28 anonim válasza:
grat kérdező! :) nem oda járok, de lesz munka, nyugi
25/28 A kérdező kommentje:
de amúgy azt nem értem, hogy OE-n miért minimum ponthatár van (270) amikor meg sokan azt mondják, hogy ez se egyszerű + jó egyetem. akkor hogy hogy nem magasabb?
2014. júl. 27. 00:11
26/28 anonim válasza:
Ha megnézed, gépészmérnöki szak ponthatárait, a BME-n kivül mindenhol minimum ponthatár volt (talán pár ponttal magasabb). Egyszerű, a ponthatár nem jellemzi az egyetem minőségét.
27/28 A kérdező kommentje:
az attól függ, hogy mennyien jelentkeznek rá, nem? mert ha nagy a túljelentkezés akkor ugye csak a jobbakat veszik fel, de szerintem OE-re is sokan jelentkeznek vagy nem?
2014. aug. 2. 13:03
28/28 anonim válasza:
Ezekre az egyetemekre mindig többszörös túljelentkezés van, a ponthatár ezért csak az egyetem kapacitásától függ, ami az Óbudain évek óta ugyanannyi kb. Egyszerűen kevesebb pontjuk lett átlagosan a jelentkezőknek. A BME-n azért olyan magas mert a jelentkezők általában azt jelölik be első helyre így értelem szerűen a többi egyetemre csak a "maradék" kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!