Gépészmérnöki képzés mellett lehet dolgozni?
Az én szüleim sem tudnak pénzt adni, így mindezt diákhitelből oldottam meg. De amikor hazamegyek, akkor mindig raknak kaját pár napra és ez már elég nagy segítség.
És szerintem gépészmérnök képzés mellett ne akarj dolgozni.
szerintem semmivel nem nehezebb egy mérnöki képzés mint egy pénzügy számviteles. saját magamon látom,ugyanis a párom mérnöknek tanul. nekem is hétről hétre esettanulmányaim,beadandóim voltak, ráadásul sok tantárggyal haladni kellett rendszeresen,mert a matekkal nem lehetett lemaradni..
kedves kérdező, szerintem mindenképpen keress te is munkát. számold ki, ha csak havi 40 ezer ft diákhitelt veszel fel, az egy 3 éves képzés alatt mennyi rengeteg pénz.. tényleg csak elhatározás kérdése, ha nagyon akarod, tudsz dolgozni mellette
Saját magadat cáfoltad meg.
"persze azért irigykedem a többiekre,akik egész héten lazsálnak ha akarnak" - Ergo ha nem dolgozol, akkor a pénzügy és számvitel azért könnyen teljesíthető. A gépészmérnök azért nem ilyen. Az egyik jó eszű haverom is gépészmérnöknek tanul (nem dolgozik mellette) és hajt mint az őrült.
Én programtervező informatikára járok (elég sok matekom van). Ha mellette elmennék dolgozni, akkor szinte biztos, hogy csúszás lenne a vége. Így is nálunk kb. 10% jut el időben az államvizsgára és ott is még a fele ember meg szokott bukni.
Ismerős szintén proginfón volt 1 évig. Mellette dolgozott és nem sikerültek sorba a tantárgyai (aztán újrajelentkezett mérnökinfóra - azóta nem dolgozik).
Ezzel nem a pénzügy és számvitel szakot akarom lehurrogni, de azért ismerősök által látom, hogy gépészmérnökként érdemesebb inkább tanulni, mint dolgozni.
nem lehurrogni szerettem volna a szakomat, hanem a kérdezőt bátorítani. egyáltalán nem egyszerű a szak,de ha heti 3 napot jársz suliba,akkor simán tudod teljesíteni, ha a maradék 4 napban nem éjjel nappal tanulsz,hanem pihizel kicsit. én munka mellett is tudom teljesíteni, igaz én a kettesre hajtok,és vizsgaidőszakban napi 10 órát tanulok,hogy sikerüljön. A párom sem tanul egész nap,mégis 4-es átlaga van gépészmérnökin..
Amúgy szerintem simán korrepetálhatsz olyan tárgyakból amiből jó vagy, nem muszáj éhbérért árufeltöltőként dolgozni, vagy hasonló. Pl. matek, vagy tényleg amiben erős vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!