Hol jobb a gépészmérnöki képzés: Óbudai Egyetem vagy Szent István Egyetem?
Döntenem kéne e két egyetem közül. A SZIE annyival hátrány nekem, hogy nem Budapesten, hanem Gödöllőn van.. És kb. 40 perc HÉV-vel Pestig.
Úgy hallottam, hogy az ÓE-n a gépészmérnök képzés jó. A SZIE-ről semmit nem tudok.
Szia! Én SZIE-GEK második évfolyamát taposom, és az egyetemi oktatás nagyon jó. A társaság, és a környezet is.
Azok akik az OE-ről jönnek át, azt hiszik hogy könnyebb lesz, de csak az első évben lesz az. A SZIE-nek több tapasztalata van a GEK oktatásban, a tanárok általában jó fejek. Nézd meg a SZIE-GEK youtube csatornáját, ott vannak érdekes, és jó anyagok az oktatással kapcsolatban (is).
Úgyhogy csak ajánlani tudom ;)
Az igaz, hogy főiskolák voltak, de a szakterületükön a legjobbak.
Én a SZIE-re járok, végzős gépészmérnök vagyok. Jártam a Kandóra is, mert akkor még azt hittem, hogy villamosmérnök szeretnék lenni, de tévedtem:) A KAndón egyáltalán nem vészesek a követelmények, sőt, egészen lightos is. Ha a Bánkin is ez a helyzet, akkor az első válaszoló kartársai füllentenek, hogy könnyebb a SZIE mint az OE.
"egy csomó régi gyenge főiskola konglomerátuma, amik most egyetemnek hívják magukat, mert van egy informatikai karuk,ami megüti az egyetemi mércé"
Ez egy égbekiáltó hazugság! Én pl. oda járok a Kandóra, és ezek az intézmények ÖNMAGUKBAN is megállták a helyüket. Nálunk BSc képzésen több tanár a BME-re jár MSc-seket oktatni, és el is mondja hogy nálunk BSc-n ugyanazt kéri, amit ott MSc-n.
Szóval már a feltételezés is sértő, hogy gyenge lenne...
Még egy igen érdekes adat: Az eduline és HVG felmérései szerint majdnem dupla annyi hallgató dolgozott teljesállású mérnökként már a BSc képzés alatt az ÓE-n, mint a BME-n.... szerintem ez nagyon sokat mondó adat. :)
4-es:
Nem inkább azért hagytad ott a kandót, mert nem bírtad? :)
Egyébként szakiránya válogatja...általában véve is óbudán minden könnyebb mint józsefvárosban, de a mikro szakirányról ez nem mondható el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!