Járműmérnök. Széchenyi Egyetem vagy BME?
Igazad van valóban sok mindent pénzel az audi, de a törzsanyag, és az oktatás sem olyan szellemben történik vagy nem tudom mit lehet mondani, ami ehhez kapcsolódó, hogy hova nevelnék az embereket vagy hova szánják őket... Az audi egy hatalmas cég, és egy olyan nem határozza meg hogy kit vesznek fel, hogy hol végzett. Meg sehol sem, főleg a mérnök szakmákban, mivel elsősorban a tapasztalat és a valós tudás számít, hogy mit tudsz produkálni adott helyzetben. Csak az első pár évben lehet komoly haszna a végzési hely. Az audiban is dolgozik mindenhol végzett ember minden szakterületen, a személyes kompetenciák számítanak egy komoly helyen. Tény hogy a legtöbb ember innen megy oda, mert könnyen fel tudod venni a kapcsolatot a céggel ellenben, ha 100-200km-el távolabb tanulsz, gyakorlati helyek stb, de ez ugyan olyan, minthogy a Bosch-ba a Miskolci Egyetemről mennek, Budapestre meg általában budapesti mérnökhallgatók... Ha konkrét számadatok érdekelnek, akkor a mérnökhallgatók 5-10% maximum akik oda fognak kerülni és megfelelnek az elvárásoknak. Tehát ez nem tekinthető annak, hogy oda képzik az embereket... Ha jártas vagy a témában, akkor biztosan tudod, hogy egy jól működő műszaki képző intézmény költségvetésébe nagyon nagyot nyom latba, a piaci támogatás és pénzpumpa. Ha utána jársz, minden ilyen intézményben vannak laborok, melyek külső pénzügyi segítséggel lettek felhúzva, és az oktatáshoz szükséges infrastruktúra sem lenne elégséges a vállalati szféra támogatása nélkül a műszaki képzésben.
Az én példámat csak egy ellenpéldaképpen említettem, hogy elég nehéz lenne erre ezt mondani, hogy könnyű vagy legkönnyebb. De arra, hogy van pár haverod vagy ismerősöd, aki meg könnyűnek érzi meg ezt meg azt hallott valaki, azt legalább annyira nem lehet alapul venni egy általános vélemény kialakításában, mint az én példámat. Csak az a szomorú, hogy az emberek többségének annyiban merül ki egy kérdésre a válasza, illetve a vélemény alkotása, hogy "azt hallottam". Az pedig kb semmit sem reprezentál, hogy mi lehet a valóság.
Én csak erre akartam felhívni a figyelmet.
És azt még szeretném hozzáfűzni, hogy a nehézség kapcsán, hogy én ezt úgy hoztam meg csináltam, hogy teljesen tisztességesen, csak egy alkalommal puskáztam, holott a hallgatóság egy jó részének azaz alap hozzáállása a dologhoz meg a saját leendő szakmájához, hogy azaz első kérdése, hogy lehet-e puskázni vagy lehetett-e puskázni x,y alkalommal.
Azt elismerem, hogy aki minden "eszközt" mindig igénybe vesz, lehet kevesebb fejfájással és munkával el tud végezni bármilyen szakot, bárhol és csak attól kell izgulnia, hogy lebukik-e, mondjuk jelen példákban itt a gépész szakot, mert ezt a hozzáállást látom sok hallgatónál itt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!