Megéri a BME-re menni vagy inkább egy "elméletileg" gyengébb egyetemre érdemes mint például a győri Széchényi egyetem?
Elnézést hogy visszakérdezek, de van fizika és matek teszt?
Egyébként biztos jobban megéri, jobbak az elhelyezkedési lehetőségeid friss diplomásként a BME-ről kikerülve.
# 2 Pontosan így van. BME türelemjáték.
Én miskolcin végeztem gépészként és most külföldön dolgozom. Ha BME-ztem volna, lehet h. 2-3 évet rá kellett volna dobnom a képzési időre bukás miatt, az nekem most 2-3 év bérkiesés lenne. Én örülök, hogy messzire elkerültem.
Ja, tanulni meg teljesen ugyanazt tanuljuk/tanítják.
Gépészet az más, a miskolci meg nagyon jó, nem kell kétségbeesned, előző. A mérn-infón a függvényanalízisen elvérzik, aki nem szereti és tudja a matematikát.
Nem kell odamenni, ha nem megy, mert nincs értelme bukdácsolni, 5 év és kész. NEm sokan, de vannak aki így végzik el,és már az utolsó évben lehalásszák maguknak a jó cégek.:)
"A Quacquarelli Symonds májusban tette közzé tematikus felsőoktatási rangsorait. A matematikai képzések körében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kiemelkedő eredményt ért el, a 151-200. helyre sorolták, ugyanezen intézmény informatikai és építőmérnöki képzései is a top 200-ba kerültek."
Mondtam olyat, hogy kétségbe vagyok esve? :D
Nem az a baja a többségnek a BME-vel, hogy nehéz, mert nem az, hanem leginkább az, hogy presztizsből buktatnak idióta tanárok. Ez viszont -és akkor leírom mégegyszer, mert látom nem jutott időd elolvasni- engem meggátolt volna abban, hogy ilyen hamar álláshoz jussak, és bármennyire is "jólesne" felvágni azzal, hogy nekem a BME állította ki a diplomámat, eléggé betett volna anyagilag a rongyrázás. Nem t'om kiszámolni mer' nem próbáltam, de tuti buktam volna vagy 2-3 évet, mint az átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!