Mi legyen? Papíron erősebb egyetem, de sok utazással, és ennek köszönhetően kevés diákélettel, vagy egy papíron gyengébb, viszont kollégiumban?
Úgy gondolom, eléggé társasági(imádom a sportokat, szeretek bulizni) ember vagyok, inkább választanám a messze található vidéki egyetemet kollégiumi szállással,(Debrecen), mint a Corvinust, ahova kb 2-2,5 óra csal oda az út, és koleszt nem kapnék. Nem az a célom, hogy miután végzek, nagyon jó fizetésért valahol Budapesten állást találjak, őszintén nem is szeretem a fővárost:(, sőt...
Viszont ha az ember bekerülhet a Corvinusra, akkor azt meg kell fontolni, nem tudom, hogy mekkora a különbség a két egyetem között(gazdinfó szakon), de ha olyan fizetéssel ellehet helyezkedni vidékről is, amivel középszínvonalon(értsd: nem kell számolgatni, hogyan lesz elég pénzed hónap végére, van egy biztos tartalék a keresetben) meglehet élni, mindenképpen azt választanám.
Csak erről viszonylag kevés információ van a neten.
A válaszokat előre is kösz
Albérlet nem jöhet szóba? Nem sokkal drágább, ha barátokkal többen összeköltöztök, és sokkal jobb egy kollégiumnál. Vagy bejárós akarsz lenni 2-2,5 órára? Vagy, hogy érted ezt a társasági életes dolgot? Nem csak a kollégiumban van társasági élet, úgyis meglesznek a barátaid, azokkal elmész majd bulizni, Debrecenben sincs ez másképp. Hidd el, nagyon sokat számít az egyetem neve, közgazdász típusú képzéseknél főleg. A DE is jó, sőt, de én oda inkább ÁOK-ra vagy FOK-ra mennék, nem GTK-ra.
Ahogy nézem nem vagy debreceni, én ott nőttem fel, de nem volt nehéz megszeretni pestet. Mindenképp gyere a corvinusra.
Kösz a választ!
Albérlet a necces, nem valami fényes a családi helyzetünk sajnos, középiskolás barátok meg ha BP-re mennek, betudnak járni otthonról.
Bejárni nem akarok, az nagyon sok, de ez a baj a Corvinussal, hogy lehet hogy erre lenne szükségem.
Közösségi élet pedig: szeretnék megismerkedni sok emberrel, bulikba járni, sportolni, vagy csak jól ellenni, de ha haza kell mennem, mert ott lakom, akkor egy picit necces a dolog, mivel a mi kis házunk egy szigeten található, és elég problemás kora este a bejutás...
Úgy tudom, a legtöbb embernek az egyetemen töltött évei a legjobbak, én is ezt szeretném.
Így leszűkül egy sokkal egyszerűbb kérdésre a dolog:
Nagyon jó egyetem, de eléggé szívás egyetemi évekkel, vagy egy gyengébb egyetem, ahonnan picit nehezebb elhelyezkedni, kevesebbet keresek, de nem az utazással telne el a fiatalságom...
Amúgy meg lehet, hogy közgazdásznál sokat számít az egyetem, de ez részben infó is(szakiránytól függ, hogy mennyire), és úgy tudom, ott függ talán a legkevésbé.
Persze egy jobb egyetemen könnyebb jobb tudást is szerezni.
Komolyan gondolod, hogy napi kétszer két-két és fél óra utazással el tudnál végezni egy Corvinust? Teljesen esélytelen. Egyébként nem értem, hogy miért nem tudsz albérletet fizetni. Ha azt a sok útiköltséget albérletre költöd, már jobban jössz ki.
Azt sem értem, hogy ha anyagilag olyan rosszul álltok, miért olyan biztos, hogy nem kerülsz be kollégiumba.
Egyetem választásánál pedig nem szabad, hogy az legyen a szempont, hogy mennyi buli van ott. A fő dolog a tanulás. Tudom, sokan nem így gondolják, végiglumpolják az éveket, de nem lesz használható tudás a birtokukban amikor jó sok plusz év múlva valahogy összekaparnak egy diplomát.
Én annó úgy csináltam végig az egyetemet, hogy végig tanítottam mellette és abból éltem. Budapesten például magántanítással, mondjuk matekkal, elég jól lehet keresni.
Kösz a választ.
Röviden: útiköltség nem sok, a távolság igen(értsd: gyalogolnom kell 45 percet, mivel busz nincs, vagy kerítek valami parasztkergető biciklit, amit TALÁN nem lopnak el 2 nap alatt).
Kolesz: családi helyzet alapján oké, de megnéztem hogy bennevan alapfeltételnek, hogy állandó lakhely Budapest közigazgatási határától vett távolsága több, mint 35 km.
Ennek nem felelek meg.
Szerintem van egy békés átmenet a végiglumpolás és a bulizás között.
Az, hogy élvezni akarom az ott töltött éveket, nem azt jelenti, hogy nem akarok tanulni is. Viszont otthonról ki van zárva a buli(mint ezt most is tapasztalom, mivel kora este után nem tudok már hazamenni).
Az eredeti kérdés arra irányult, hogy megéri-e végigszenvedni(vagy fogalmazok úgy, hogy sokkal kevésbé élvezni) az egyetemi éveimet egy erősebb egyetemen, vagy nincs akkora különbség. Tehát ha pl elvégzem Debrecenben a gazdinfót Msc-n(mert ha belekezdek valamibe, akkor ahhoz értsek legalább jól), lesz-e probléma az elhelyezkedéssel illetve versenyképes fizetéssel(Nem elit fizetés, hanem egy kellemes közép).
Tudom ez azon is múlik, mennyire veszem komolyan, mennyit gyakorolok még a kötelező tanuláson túl(pl ha e-gazdaság szakirányt választanék, akkor a web-programozással), de hátha valami átlagos, nem túl sablonos válasz van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!