Ha elfogytak a vizsgaidőpontok, akkor lehet kérvényezni, hogy nyissanak még?
Erről csak a tanárral tudsz beszélni;ha jófej, és látja, hogy sokan buktak, elképzelhető, hogy csinál másik vizsgát, persze az neki is plusz idő, mivel még 1 vizsgasort össze kell állítania.
Egy jó tanács: ha van összesen 3 vizsga, akkor jelentkezz mindháromra, és ha az első nem sikerül, akkor még mehetsz a másodikra, viszont ha mégsem, nem kell parázni azon, hogy tudj menni vizsgázni később.
Nem sok esélyt látok rá, hogy plusz energiát belefektet a tanárod, de mondom, tanárfüggő :)
Kérni lehet, de aztán a tanáron/intézeten múlik, hogy kibővítik-e. Új időpontot kérni viszont szerintem elég esélytelen. Ahhoz termet kell foglalni, új vizsgasort összeállítani, felügyelőket szerezni, javítótanárokat hívni stb. Valószínűleg ők is beosztották jó előre a naptárukat, nem biztos, hogy csak a te tárgyadból vizsgáztatnak, de még van idejük, akkor sem biztos, hogy van kedvük ilyesmivel szórakozni.
Inkább még a vizsgaidőszak elején van értelme esetleg új időpontot kérni, nálunk egy tárgyból még rendesek is voltak, szavazást is írtak ki, hogy mikor legyenek a vizsgák, de plusz időpontot ők sem vállaltak.
Egy kibővítést meg lehet próbálni, de simán visszadobhatják azzal, hogy volt jó pár időpont meghirdetve.
Annyit tudsz esetleg tenni, hogyha még van szabad hely, akkor megkérsz egy ismerőst, aki már letudta a vizsgáját, hogy vegye fel újra. Aztán ha neked nem sikerül, akkor majd egy megbeszélt időpontban ő leadja, te meg gyorsan felveszed. De mondjuk ez sulifüggő lehet, ahol van ilyen várólista a helyekre, ott nem lehet ilyet.
Egyszerre csak egy vizsgát tudsz felvenni. Ha már jelentkeztél egyre, a neptun nem enged másikat felvenni, amíg azt le nem adod.
Egyébként utóvizsga nincs? Mert ott annyi hely biztosan van mindig, ahányan megbuktak.
Én még nem kértem sose, hogy bővítsék a helyeket, úgyhogy személyes tapasztalatom nincs, de úgy hallottam, hogy ez nem egy célravezető dolog és nem is veszik jónéven. Ha jófej a tanár, akkor magától ki fog írni új időpontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!