Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy egyetem karán lehet...

Egy egyetem karán lehet kérvényezni h egy adott szakot indítson el jövőre?

Figyelt kérdés
A többi nagyvárosban mind van az a szak, amit kinéztem, de a babám miatt jobb lenne, ha nem kellene utaznom az órákra. Szerintetek lehet kérvényt benyújtani?
2011. júl. 22. 10:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Sajnos nem megy ilyen könnyen. Ha nincs meg a megfelelő létszámú jelentkező és a megfelelő "minőségű" akkor nem fogják elindítani.
2011. júl. 22. 10:26
 2/8 A kérdező kommentje:
De ha nem indítják el, akkor honnan tudják, hogy nem jelentkeznének rá elegen?
2011. júl. 22. 10:29
 3/8 anonim ***** válasza:

Azért a szakindítás nem ilyen egyszerű, nem csak érdeklődők kellenek hozzá, hanem megfelelő és hozzáértő tanári kar, oktatási terv, infrastruktúra, és a magyar akkreditációs bizottságnál kell kérvényt benyújtania az adott intézménynek egy szak elindításához, a bírálat akár egy évig is elhúzódhat, plusz el is utasíthatják stb.

Lehet, hogy neked kényelmesebb lenne, de azért a dolgok nem így működnek. Nekem sem kényelmes 160km-re tanulni az otthonomtól.

2011. júl. 22. 10:30
 4/8 anonim ***** válasza:
A jelentkezés után dől el,hogy indul-e vagy sem.
2011. júl. 22. 10:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Én vezetek akkor eddig,én 300 km-re lakom:)
2011. júl. 22. 10:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez nem így megy, jövőre meg pláne nem.Nemhogy indítani nem fognak, hanem szakokat szüntetnek meg.Nem az egyetem vagy fősuli dönt egy kar sorsáról, hanem a költségvetés befolyásolja.

Egyébként ha 100km-es körzeten belül vannak ilyen képzések és tuti, hogy nem indítanak.

A levelezős képzéseknél egyébként csak péntek délután és szombaton kell bejárni általában.

Ne várj feleslegesen, vagy ha nem tudod a baba mellett megoldani akkor nézz ki egy másik szakot.

Én is baba mellett csináltam, sok sikert.

2011. júl. 22. 10:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Kérvényt írhatsz, de szinte biztos, hogy semmi hatása nem lesz. Egy szak elindításához rengeteg feltétel szükséges, szóval, csak akkor indítja az egyetem, ha megéri neki.

Esetleg arra jó a kérvény, hogy az egyetemen látják, hogy lenne igény - kérdés, hogy mennyi... de még akkor sem megy egyik pillanatról a másikra.

2011. júl. 22. 10:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. akkor marad a levelező szak :)
2011. júl. 22. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!