Egy egyetem karán lehet kérvényezni h egy adott szakot indítson el jövőre?
Azért a szakindítás nem ilyen egyszerű, nem csak érdeklődők kellenek hozzá, hanem megfelelő és hozzáértő tanári kar, oktatási terv, infrastruktúra, és a magyar akkreditációs bizottságnál kell kérvényt benyújtania az adott intézménynek egy szak elindításához, a bírálat akár egy évig is elhúzódhat, plusz el is utasíthatják stb.
Lehet, hogy neked kényelmesebb lenne, de azért a dolgok nem így működnek. Nekem sem kényelmes 160km-re tanulni az otthonomtól.
Ez nem így megy, jövőre meg pláne nem.Nemhogy indítani nem fognak, hanem szakokat szüntetnek meg.Nem az egyetem vagy fősuli dönt egy kar sorsáról, hanem a költségvetés befolyásolja.
Egyébként ha 100km-es körzeten belül vannak ilyen képzések és tuti, hogy nem indítanak.
A levelezős képzéseknél egyébként csak péntek délután és szombaton kell bejárni általában.
Ne várj feleslegesen, vagy ha nem tudod a baba mellett megoldani akkor nézz ki egy másik szakot.
Én is baba mellett csináltam, sok sikert.
Kérvényt írhatsz, de szinte biztos, hogy semmi hatása nem lesz. Egy szak elindításához rengeteg feltétel szükséges, szóval, csak akkor indítja az egyetem, ha megéri neki.
Esetleg arra jó a kérvény, hogy az egyetemen látják, hogy lenne igény - kérdés, hogy mennyi... de még akkor sem megy egyik pillanatról a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!