Miért lett ilyen nagy botrány abból, hogy a kaposvári egyetemen elvárják a normális öltözködést?
"Nem kötelező egyetemre járni. Ott is lehet ugyan úgy dress code, mint egy klubban, bárban, étteremben, munkahelyen. Nem korlátoznak ezzel semmiféle szabadságjogot. Nincs olyan alapvető emberi jog, hogy mindenkinek joga van pizsamában járni egész nap."
Lehet, de semmi értelme sincs és ezért az értelmes emberek nem vezetik be. Joguk van hozzá, de élni vele ökörség.
Jézus...
ez nagyon gáz, lehet hogy azért mert én divattervezőnek tanulok, de nekem senki nem mondhatná meg mit vegyek fel, persze egyet értek azzal, hogy ne mennyen senki úgy hogy kilóg mindene, de egy ízléses térdig érő ruha ami enyhén kivágott azt miért ne lehetne??
Botrány hogy felnőtt embereknek megmondják hogy mit vegyen fel. Nálunk középiskolába is csak annyi van megszabva hogy ne lógjon ki a hasunk, semmi más.
szerintem felháborító!
Botrány hogy felnőtt embereknek megmondják hogy mit vegyen fel.
Az a botrány hogy felnőtt embereknek meg kell mondani hogy egy egyetemre, közintézménybe hogy kell bejárni. (és hallottam már olyan véleményt - pont egy kaposvári egyetemre járótól - , hogy őt azért zavarja ez, mert így ha elalszik, nem tud lemenni papucsban és alvós ruhában előadásra... De hallottam már olyat is, hogy akkor az egyetem adjon pénzt ruhára.. (mintha nem lenne mindenkinek hosszú gatyája és pólója).. Szóval ez egyértelmű "lázadjunk minden ellen ami kötelező"....
Hallottál két esetről, amik vagy igazak vagy csak túlzások, de te ebből már rögtön átláttad a helyzeted. Képzeld, a 120-t nem osztja se 13, se 17. Ettől még nem prím, pedig te pont ezt állítod.
És bőven elhangzottak értelmes érvek is fentebb...
Nekem tetszik az ötlet, sőt, középiskolába is hozzák be.
Legalább nem hozna rám hányingert a sok divatmajom látványa.
Felvenném szó nélkül, de hát a lázadó nagy keményeknek semmi se tetszik.
Hallottál két esetről, amik vagy igazak vagy csak túlzások, de te ebből már rögtön átláttad a helyzeted. Képzeld, a 120-t nem osztja se 13, se 17. Ettől még nem prím, pedig te pont ezt állítod.
Az első említett eset történetesen az egyik ismerősöm (Kaposvári vagyok). A másik említett eset.. nézd meg a NOL tv interjúját a hétfői "tüntetésről"... Többen is felhozták azt, hogy nincs pénze a szegény egyetemistáknak ilyen öltözékre.. Valószínűleg nincs pénz hosszú gatyára, vagy pólóra, míg minden héten egyetemi bulira van(: Meg szegények, annyira szegények hogy csak papucsba tudnak járni iskolába.. sőt sokan mezítláb..nem?
Amúgy a másik kifogásuk - hogy a színészeknek sokszor úgy kell öltözni, hogy próbálhassanak, illetve a grafikusok, össze kenik a ruhájukat - , pont szerepel a kivételek közt... Munkaruhát,védőruhát lehet viselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!