A 12 éves lányom 12 kg-os iskolatáskát cipel minden nap keresztül a városon és nincs más a táskájában csak a megemelt óraszámú tankönyvei és füzetei. Szerinted normális ez?
Miért kell egy gyereknek napi 7-8 órát tartani? A hatodik óra és a hetedig óra között 20 perce van arra, hogy átmenjen az ebédlőbe, majd megegye az ebédjét és visszaérjen a hetedik órára.
Késő délután ér haza, legalább másfél órát kell tanulnia a következő nap újabb 7-8 órájára. Este 7 órára végez a tanulással. Aztán már nincs másra ideje csak a vacsorára és gyakorlatilag vége számára a napnak. Nekem két lányom van. Az egyiknek a dráma-szakkörről, a másiknak a teniszedzésről kellett lemondania mert egyszerűen nincs rá idejük.
A pedagógusoknak is megemelték az óraszámát, azok is késő délután érnek haza és mint tudjuk nekik is fel kell készülniük a következő nap óráira miközben otthon mosniuk, főzniük, takarítaniuk kell. Este úgy esnek be az ágyba és másnap fáradtan tanítják az ország gyerekeit köztük a tieidet is!
Az lenne jó, ha bent lehetne hagyni
a dolgokat (az iskolában)
Akkor nem kéne minden nap cipelgetni
Milyen iskolába járnak?
Általánosba?
Na hát vállalom, hogy gonosz lesz, de:
1. miért jár a gyerek a város másik végébe?
2. hatodik osztályban a kötelező tanórai óraszám 28, hetedikben 31. NEm tudom, melyikbe jár a lányod, a heti többszöri hét óra nem igaz. Ebben a dráma, tánc, mozgás és természettudományi gyakorlat, mint tantárgyi engedélyezett óratöbblet benne van, tehát ha nem ezeket tanulja, még kevesebb az óra.
Kivéve, ha tagozatos osztályba jár, ebben az esetben 31 és 35 az óraszám. De mivel ez meg a ti döntésetek következménye, nem kéne panaszkodni. Lehetne kevesebb, de ti ezt akartátok.
A két óra közti evésről annyit, hogy neked, mint szülőnek az lenne a dolgod, hogy elmagyarázd neki, nem futva kapjuk be az ebédet, utolsó óra után kényelmesen ehet. Lányomnál (és az gimnázium) nem ehetnek órák között, csak ha a tanítás számukra véget ért.
Az én lányom nyolcosztályos gimibe jár, most 11.-be. És hidd el, mindig bőven volt tanulnivalója, mégse kellett időhiány miatt lemondania sem a fuvoláról, sem a triatlonról.
A pedagógusokat ellenben sajnálom, nekem több ismerősöm, barátom az, évek óta küzdenek szülővel, gyerekkel, politikával :(
"nem ehetnek órák között, csak ha a tanítás számukra véget ért. "
A nyolcadik óra után?! Egyébként katolikus nyolc osztályos gimnáziumba járnak. Abban igazad van, hogy mi választottuk, de nem azt, hogy ennyire leterheljék őket.
Nekem az anyám és (sajnos) a feleségem is tanár. Én már lassan feladom. Szeptember 1 óta nem lehet bírni a párommal. Ideges, fáradt, kimerült. Így jön haza, így megy másnap a suliba.
Én a kérdezővel értek egyet. Bár igen az saját választás h a város másik végébe jár iskolába a gyerek.
Elég furcsa ez az oktatási rendszer. Semmivel nem okosabbak a mostani gyerekek(mint mi voltunk, amikor végeznek a középiskolába. Valahol a kevesebb több ebben az esetben. Tényleg elveszik az életüket a felhőtlen gyerekkorukat a folyamatosan emelkedő követelmények. De hol az eredmény akkor? Ha most egy szuper zsenik jönnének ki középiskolából, aki mindent annyira tudnak azt mondanám hogy ok, de így? Talán kevesebbet, jobban megválogatva kellene tanítani, azt szem előtt tartva hogy el is sajátítsa a gyerek a dolgokat.
Azért a faktos kommentelő ne legyen már ennyire primitív.. itt egészen a kisiskolásoknak is már napi 7-8 órájuk van, akár hiszitek, akár nem.
Vannak kötelező és erősen ajánlott foglalkozások is, 16.00 kezdéssel. Ez nagyon nem normális, nekem még 10 éve általánosban 4-5, nagyon max. 6 órám volt, főleg alsóban.
Az üdvözült mindennapos tesi és a kötelező hittan v. erkölcstan ezt eredményezi. Megjegyzem, az egyház sem ért már egyet azzal, amit ezzel a kötelező hittannal csinálnak.
A kérdezőnek minden tekintetben igaza van, a tanárok körében nagyon nagy a feszültség. Mindenki képzelje el azt az osztályt, ahová úgy megy be a tanár, hogy a feltételek miatt tanítani nem lehet, és még fizetni is egyre kevesebbet fizetnek.
Volt még itt egy olyan hozzászólás, hogy utolsó óra után egyen a gyerek. Aha, akkor jön a fogós kérdés, neki címezve: a konyhán 12.05-től 14.30ig van ételkiadás. Ha 15.00-ig zsinórban órája van a gyereknek, hogyan egyen? Ja, utána jön 1 órás szünet, majd 16.00-tól az említett kötelező vagy erősen ajánlott foglalkozás.
Aki nem látja ebben a problémát, az igencsak nem ebben az országban él..
az idő megszépíti az emlékeket, nekem eggyel több órám volt hetedikben, mint most a fiaimnak...
Összehasonlítottam a tankönyveinket, töriből héttel több lecke, 34-gyel több oldal volt a miénk. Földrajzból plusz 4 lecke, plusz hét oldal, és szintén nekem volt több. Nem tanulnak semmivel se többet nálunk, sőt. Azt mondják sokan, már karácsonyra írni-olvasni kell. Én 83-ban kezdtem a sulit, megvannak a cuccaim a mai napig, téli szünetre a házi feladat a Róka és holló elolvasása, lemásolása, rajz készítése. mi is írtunk és olvastunk karácsonyra.
Általános iskolában napi hét, középiskolában napi 8 óránál több nem lehet egy tanulónak, márpedig a nyolcadik óra is véget ér fél három előtt, szóval az ebéd megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!