A 12 éves lányom 12 kg-os iskolatáskát cipel minden nap keresztül a városon és nincs más a táskájában csak a megemelt óraszámú tankönyvei és füzetei. Szerinted normális ez?
Miért kell egy gyereknek napi 7-8 órát tartani? A hatodik óra és a hetedig óra között 20 perce van arra, hogy átmenjen az ebédlőbe, majd megegye az ebédjét és visszaérjen a hetedik órára.
Késő délután ér haza, legalább másfél órát kell tanulnia a következő nap újabb 7-8 órájára. Este 7 órára végez a tanulással. Aztán már nincs másra ideje csak a vacsorára és gyakorlatilag vége számára a napnak. Nekem két lányom van. Az egyiknek a dráma-szakkörről, a másiknak a teniszedzésről kellett lemondania mert egyszerűen nincs rá idejük.
A pedagógusoknak is megemelték az óraszámát, azok is késő délután érnek haza és mint tudjuk nekik is fel kell készülniük a következő nap óráira miközben otthon mosniuk, főzniük, takarítaniuk kell. Este úgy esnek be az ágyba és másnap fáradtan tanítják az ország gyerekeit köztük a tieidet is!
8.óra fél3 előtt?
1. óra 7.30-8.15
2. óra 8.25-9.10
3. óra 9.20-10.05
4. óra 10.25-11.10
5. óra 11.20-12.05
6. óra 12.15-13.00
7. óra 13.10-13.55
8. óra 14.05-14.50
Hol a vége?? :)
"Általános iskolában napi hét, középiskolában napi 8 óránál több nem lehet egy tanulónak, márpedig a nyolcadik óra is véget ér fél három előtt, szóval az ebéd megoldható."
Az én lányomnak még nulladik órája is van esetenként, aztán vár rá másik nyolc.
Köszönöm szépen, ha egy gyermek csak 15 óra után ebédelhet. Az már nem inkább uzsonna?
kedved utolsó, :)
nem akartam leszólni senkit,csak azt szerettem volna mondani,hogy a többi 7.-esnek is ugyanilyen nehéz sajnos.El kell fogadni,hogy leterhelnek mindenkit és ha a gyerek később tud enni,akkor csomagolni kell neki szendvicset.Elismerem,nem könnyű,de ez csak nehezebb lesz,nem szabad azért túlreagálni sem,mint ahogy néhány szülő teszi.
Nem elfogadni kell ha valami rossz, hanem tenni ellene hogy ne így legyen (az nem is volt kérdés hogy a többi hetedikesnek is ilyen az iskola)
Én a talán a szüleid korosztályába tartozom (vagy majdnem), és nekünk nem volt ilyen az iskola, és mégis egyetemet végeztem, amellett hogy volt gyerekkorom is. Tudod a kevesebb néha több. Ezalatt azt értem, hogy a mostani iskolások semmivel sem okosabban mint a 10-15-25 évvel ezelőtti iskolások voltak. Akkor meg miére jó az egész? (átlagos képességű gyerekekről beszélek most) Annyit és úgy kell tanulni és tanítani hogy azok biztos tudást eredményezzenek, ne olyat amit látok magam körül, hogy hatalmas tananyagból apró részleteket tudnak de már ez egészet nem látják át, éppen ezért ez 0 használható ismeretet eredményez. Felesleges addig nehéz anyagot tanítani, amíg az alapok nem állnak biztos lábakon. Belőled kinézem hogy egy nagyon jó képességű diák vagy, de ne ezzel a mércével mérd a dolgokat, hanem az álltagos képesség és helyzet nézőpontjából. ez ami ma folyik sok, sőt rengeteg..azért a sok tanítási óra...
"az olyan emberek,mint Hoffman Rőzsa tönkre teszik az egészet és nagy hatalmuk van."
Pontosan így van és ezért is tettem fel eme kérdésemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!