Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért akar ma mindenki gimnázi...

Miért akar ma mindenki gimnáziumba menni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jó nem mindenki de akiknek 3,5 felett van az átlaguk azok közül 10-ből 9 gimnáziumba akar menni. Ott van példának a volt osztályom. 4,2-es átlagommal szakközépiskolába mentem össz-vissz két tanár mondta, hogy "igen az jó választás" a többi kb 8 tanár azt mondta, hogy "há' miért nem gimnáziumba mész?" meghogy "ott csak elkótyavetyéled a 'tudásodat'". És nálam sokkal rosszabb tanulók mentek gimnáziumokba. Ez miért jó, kap egy éretségit de ha nem tanul tovább (egyetem, főiskola) akkor max egy okj-és képzésre tud elmenni. Szakközépbe ugyanúgy lenne érettségie és ha akarna, lenne rá lehetősége akkor tovább tudna tanulni onnan is. Jah az amin kiakadtam, hogy egy haverommal lyukasóra volt év végén (ő gimnáziumba megy) erre odajött "szeretett" alsós osztályfőnökünk aki kérdezte, hogy melyik suliba megyünk. Haverom mondja, hogy xy gimnázium erre a tanár "hú nagyon ügyes vagy, milyen tagozat? stb" ott kérdezgette, megkérdezi tőlem, hogy melyik suli mondom, hogy xy szakközép erre azt mondta "aha és kik mennek még gimnáziumba?". Mint ha csak az lenne ember aki gimibe megy. Szóval ma mi ez a gimnázium őrület azok körében is akiknek 4 es alatt van az átlaguk? Jah és az összes ilyen gimis gyerek akinek megkérdeztem az életcélját ezt mondta; "hááátööö ízéé majd lesz valami" na most ezért mire jó az erős iskola? Előre is köszönöm! 14/f

2013. szept. 1. 00:20
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%
38-as vagyok. Én akartam menni spanyol kéttannyelvűbe(arról is lekéstem már 9.-esen), azért mert imádtam a spanyol nyelvet, lehet, hogy az angol hasznosabb, de iskolai kereten belül is le lehet tenni mind középfokú, mind felsőfokú nyelvvizsgát(mmint felkészítenek rá-legalábbis nálunk-), spanyol kéttannyelvűben ugyanígy kapnak egy felsőfokú nyelvvizsgát ingyen, és biztos vagyok benne, hogyha angol kéttannyelvű tagozat is van, akkor az angolt is színvonalasan tanítják a spanyolosoknak is.
2013. szept. 1. 11:53
 42/49 anonim ***** válasza:
46%
Anno, 5 évvel ezelőtt én is így álltam a dolgokhoz mint te. Meg kell mondjam, életem egyik legnagyobb hibája volt, hogy szakközépbe mentem. 8.-os koromban informatikus akartam lenni, motivált voltam, ezért egy informatikai szakközépbe mentem, ami hatalmas hiba volt. Azt úgy az elején leszögezném, hogy műszaki szakközépben ( informatikai, elektrós, autószerelő...) nagyjából 1 csaj sincs, ha van is egy-kettő, akkor arra az egész iskola jóformán ráhajt. Közgázos szakközépnek van értelme egyedül szerintem, a többi inkább csak arra jó, hogy elvegyen felesleges éveket az életedből, és megutáld a szakmát, ami velem is történt. Az osztályunkból ( 33 főből) kb 10 folytatja a szakmát, ebből hárman mennek egyetemre, a többi marad bent OKJ-n még egy évet ellébecolni. Szóval ha én visszamehetnék az időben biztos egy gimnáziumot választanék, már azért is, mert 4-5 év alatt megváltozhat a véleményed arról, hogy mi szeretnél lenni, és ha pl. rájössz gimi 2.-ban, hogy te bizony orvos leszel, akkor nem kell átmenned egy másik iskolába, hogy biológiát+kémiát tanulj. Szakközépben 1 éves tantárgyak ezek...
2013. szept. 1. 16:16
 43/49 anonim ***** válasza:
A szakiskolát ne keverjük össze a szakközéppel 42-es! Nekünk mind a négy volt 9-10.-ben, majd választhattunk kettőt belőle. Szakiskolában van 1 év.
2013. szept. 1. 16:23
 44/49 anonim ***** válasza:
42-es vagyok, nekem csak 1 évig volt biológia/kémia/földrajz. Fizika az volt, meg + a szakmai tantárgyak (elektró,hálózati ismeretek stb...). Szakközépiskolába jártam.
2013. szept. 1. 17:08
 45/49 anonim ***** válasza:
Akkor iskolafüggő, mert a városban lévő többi szakközépben is így volt. :)
2013. szept. 1. 17:43
 46/49 anonim válasza:
Én is kitünő tanuló voltam általánosba, és mégis szakközép iskolába mentem (mert konkrét célom van) és még főiskolára is menni fogok. Persze nálunk is ment, hogy "miért nem a gimibe mész", meg, hogy egy ilyen jó tanulónak oda kell mennie.
2013. szept. 3. 21:02
 47/49 anonim ***** válasza:
Én is 8.os vagyok,nyekes osztályba megyek.Nálunk a fél osztály szakközépbe megy,a többi gimibe.Nem tudom még,hogy mivel szeretnék foglalkozni,ezért megyek gimibe.Változik mindenki véleménye 4 év alatt,minden ismerősöm megbánta,hogy szakközépbe ment.Viszont egyik ismerősöm azt bánta meg,hogy gimibe ment,mert nem bírta.Az ofőm jól mondta,felnövünk gimi alatt,megbánjuk ha rosszul döntünk.
2013. szept. 14. 08:59
 48/49 anonim válasza:
Ma is nagy a gimnázium őrület. Szerintem azért, mert azt hiszik, hogy csak onnan lehet felső oktatásba tovább tanulni.
2018. okt. 10. 15:55
 49/49 anonim ***** válasza:
Én esti gimiben érettségiztem le, ahol kb a ketteshez elég szintet darálják le, és nem az a cél, hogy aztán onnan egyetemre menjenek. Aztán meg összehoztam egy négyes-ötös érettségit, és az egyetemen ülök.
aug. 9. 20:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!