Sziasztok! Jó nem mindenki de akiknek 3,5 felett van az átlaguk azok közül 10-ből 9 gimnáziumba akar menni. Ott van példának a volt osztályom. 4,2-es átlagommal szakközépiskolába mentem össz-vissz két tanár mondta, hogy "igen az jó választás" a többi kb 8 tanár azt mondta, hogy "há' miért nem gimnáziumba mész?" meghogy "ott csak elkótyavetyéled a 'tudásodat'". És nálam sokkal rosszabb tanulók mentek gimnáziumokba. Ez miért jó, kap egy éretségit de ha nem tanul tovább (egyetem, főiskola) akkor max egy okj-és képzésre tud elmenni. Szakközépbe ugyanúgy lenne érettségie és ha akarna, lenne rá lehetősége akkor tovább tudna tanulni onnan is. Jah az amin kiakadtam, hogy egy haverommal lyukasóra volt év végén (ő gimnáziumba megy) erre odajött "szeretett" alsós osztályfőnökünk aki kérdezte, hogy melyik suliba megyünk. Haverom mondja, hogy xy gimnázium erre a tanár "hú nagyon ügyes vagy, milyen tagozat? stb" ott kérdezgette, megkérdezi tőlem, hogy melyik suli mondom, hogy xy szakközép erre azt mondta "aha és kik mennek még gimnáziumba?". Mint ha csak az lenne ember aki gimibe megy. Szóval ma mi ez a gimnázium őrület azok körében is akiknek 4 es alatt van az átlaguk? Jah és az összes ilyen gimis gyerek akinek megkérdeztem az életcélját ezt mondta; "hááátööö ízéé majd lesz valami" na most ezért mire jó az erős iskola? Előre is köszönöm! 14/f
#19, igen, ez ígyvan, de mégis, ha megnézed az érettségi statisztikát intézményenként, akkor nagy a kilengés.
2013. szept. 1. 01:24
22/49 anonim válasza:
"Azért írtam, hogy max egy okj-s képzés gimi után mert sok embernek nincs pénze, lehetősége, az egyetemhez hátmég külföldhöz. Egy rokonom gimibe tanult ipari informatikusnak nem volt lehetősége egyetemre menni és most egy gyárba futószalag mellett fröccsöntőgépkezelő. Tehát lehet, hogy többre vitte volna egy szakmával.'"
Vagy nem akart tovább tanulni. Én a helyi egyetemre jártam így szüleimnek a havi bérleten kívül semmi pluszt nem jelentett a középiskolához képest az egyetem. Miközben középiskolában kaptam havi 13 ezer családit, egyetemen 20 ezer ösztöndíj 5-5 ezer burha meg szociális ösztöndíjat kaptam.
Meg ugyan úgy mehetett volna bármelyik szakközépbe érettségi utáni szakmára. Szóval ez a pénz kérdés is nem teljesen igaz.
2013. szept. 1. 01:26
23/49 A kérdező kommentje:
Félre ne értsetek engem nem zavar az, hogy valaki jó iskolába megy! Engem az zavar, hogy lehurrogtak a tanárok meg más diákok, hogy "ú szakközépbe mész" ők meg sz@rabb tudással nagyképűsködnek az elit gimnáziumokkal.
2013. szept. 1. 01:28
24/49 anonim válasza:
# 21/22
Statisztika mismásolásról azt hiszem mindenki tudna mesélni, hogy hozni kell az átlagot a tanárnak :)
2013. szept. 1. 01:28
25/49 anonim válasza:
Kérdező nem hangoztatni kell hanem bizonyítani, majd 10 év múlva az osztálytalálkozón kiderül ki mire viszi.
2013. szept. 1. 01:30
26/49 anonim válasza:
azért ne elitgimizz le minden gimit. vannak gyengébb gimnáziumok is, ez tény.
2013. szept. 1. 01:31
27/49 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy kiderül csak ez olyan bosszantó, hogy engem érdekel az a szakma de csak oltogatnak, hogy milyen szar a suli (közbe nem az).
2013. szept. 1. 01:33
28/49 anonim válasza:
akit meg tényleg elitgimibe vettek fel, az hangoztassa nyugodtan, normális keretek között. én kitűnőként elszúrtam a központi felvételit hatosztályosba, így gyengébbe mentem. de nem érdekelt. viszont beláttam, hogy amit 1. helyre írtam, akkor még nagy falat lett volna nekem. attól még most az egyik legnehezebb szakon kezdem az egyetemet, 1. helyen.
2013. szept. 1. 01:34
29/49 A kérdező kommentje:
Persze, hogy vannak gyengébb gimnáziumok de ezek tényleg elég jó helyen vannak országos szinten is.
2013. szept. 1. 01:35
30/49 anonim válasza:
te most magadat akarod győzködni, vagy minket, vagy a környezetedet? nem mindegy, hogy ki hova megy? örülj neki, hogy te már ennyire fiatalon el tudod képzel, hogy mit akarsz csinálni 40 évig. sokan nem így vannak ezzel, és ez így van jól. ha úgy fogod leélni az életed, hogy ennyire adsz a visszhangra, akkor elég szar lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!