Miért akar ma mindenki gimnáziumba menni?
Gimnáziumból sokkal könnyebb egyetemre bekerülni. Én szakközépbe jártam ige felvettek szerencsére a vágyott egyetemre de amíg néhány csoporttársam kis újából kiráz egy vizsgát mert fakton emelt érettségire megtanulták, nekem ezeket most kell bepótolnom.
Igen én is tanulhattam volna akkor is ezeket önszántamból csak nekem a szakmai tantárgy én esetembe például teljesen feleslegesen elvett elég sok időt.
"Jah és az összes ilyen gimis gyerek akinek megkérdeztem az életcélját ezt mondta; "hááátööö ízéé majd lesz valami" na most ezért mire jó az erős iskola?"
Pont ez az értelme, erős gimiből bárhova mehet tovább tanulni és ráér 4 év múlva dönteni.
Szia!
Én is gimis vagyok, angol kéttanra járok, és egyszerűen imádom. Azért jöttem ide, mert tudtam, hogy ez egy nagyon erős suli (hivatalosan is), meg a nyílt napon is nagyon szimpik voltak a tanárok, diákok... de ez csak az egyik ok volt. Mindenképpen gimnáziumba akartam menni, mert fogalmam sem volt róla, hogy mit szeretnék majd felnőttként csinálni (egyébként most sem tudom még, de azért kezd körvonalazódni valami bennem), és az angolt meg alapból nagyon szerettem. Na most, adott egy ember, aki imádja a nyelvtanulást, és adott egy gimi, ahol országos szinten elismert nyelvoktatás folyik. Számomra nem volt kérdés, hogy megpróbálom, és mivel általánosban is mindig jól tanultam, nagyon könnyen be is kerültem. És egyáltalán nem bántam meg.
Először is azért, mert a nyelvoktatás tényleg nagyon színvonalas. Nem mondom, hogy egy szakközépiskolában nem lehetnek jó tanárok, de itt az osztályon is van egy jókora hangsúly. Szakközépben jobban "keverednek" a gyengébb tanulók az okosabbakkal, és előfordulhat, hogy hátráltatják egymást. Nálunk viszont általában nincs ilyen, nagyon ritka az, aki nem képes teljesíteni a követelményeket.
Írtad, hogy érettségi után, ha nem tanulunk tovább, maximum egy OKJ-s képzés jöhet szóba. Ez eddig rendben is van, csak hogy a gimisek nagy része utána egyetemre, fősulira megy, esetleg külföldre, tehát 12.-re mindenképpen lesz valami elképzelésük, akkor is, ha a felvételi idején nem volt. (Amit meg tudok érteni, hiszen 14 évesen nagyon kevesen tudják határozottan, hogy mit is akarnak majd csinálni.)
Azt viszont egyáltalán nem tartom igaznak, hogy szakközépben nem tanulhatsz normálisan. Nem fogod elkótyavetyélni a tudásodat, ha tudatosan törekszel arra, hogy legyenek magaddal szemben elvárásaid. Lehet, hogy gimiben sok mindenből többet, vagy épp részletesebben tanítanak, de mi pl. sok olyan tantárgyat nem tanulunk, amit szakközépben igen. Na meg azért szakközépből is vannak nagyon erős sulik, itt is van kettő, amit becsülök, mert tényleg jók.
Én mondjuk ezzel nem értek egyet utolsó.
Egy tök hülyének is lehet jó napja jó érettségije mert csak józan paraszti ész kell hozzá.
-magyarból érverni csak tud 18 évesen.
-töriből nagyjából kiírható az atlaszból
- matekhoz ott a függvény táblázat, csak tudni kell használni, plusz számológép
- németből öt pontos feladatban megoldasz hármat de pont számításnál hatott ér
- választhatóból meg csak olyan választ amit szeret és tud is.
Szóval érettséginél nehezebb dolgozatot összeállítani év közben nem nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!