Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért akar ma mindenki gimnázi...

Miért akar ma mindenki gimnáziumba menni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jó nem mindenki de akiknek 3,5 felett van az átlaguk azok közül 10-ből 9 gimnáziumba akar menni. Ott van példának a volt osztályom. 4,2-es átlagommal szakközépiskolába mentem össz-vissz két tanár mondta, hogy "igen az jó választás" a többi kb 8 tanár azt mondta, hogy "há' miért nem gimnáziumba mész?" meghogy "ott csak elkótyavetyéled a 'tudásodat'". És nálam sokkal rosszabb tanulók mentek gimnáziumokba. Ez miért jó, kap egy éretségit de ha nem tanul tovább (egyetem, főiskola) akkor max egy okj-és képzésre tud elmenni. Szakközépbe ugyanúgy lenne érettségie és ha akarna, lenne rá lehetősége akkor tovább tudna tanulni onnan is. Jah az amin kiakadtam, hogy egy haverommal lyukasóra volt év végén (ő gimnáziumba megy) erre odajött "szeretett" alsós osztályfőnökünk aki kérdezte, hogy melyik suliba megyünk. Haverom mondja, hogy xy gimnázium erre a tanár "hú nagyon ügyes vagy, milyen tagozat? stb" ott kérdezgette, megkérdezi tőlem, hogy melyik suli mondom, hogy xy szakközép erre azt mondta "aha és kik mennek még gimnáziumba?". Mint ha csak az lenne ember aki gimibe megy. Szóval ma mi ez a gimnázium őrület azok körében is akiknek 4 es alatt van az átlaguk? Jah és az összes ilyen gimis gyerek akinek megkérdeztem az életcélját ezt mondta; "hááátööö ízéé majd lesz valami" na most ezért mire jó az erős iskola? Előre is köszönöm! 14/f

2013. szept. 1. 00:20
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%

Gimnáziumból sokkal könnyebb egyetemre bekerülni. Én szakközépbe jártam ige felvettek szerencsére a vágyott egyetemre de amíg néhány csoporttársam kis újából kiráz egy vizsgát mert fakton emelt érettségire megtanulták, nekem ezeket most kell bepótolnom.

Igen én is tanulhattam volna akkor is ezeket önszántamból csak nekem a szakmai tantárgy én esetembe például teljesen feleslegesen elvett elég sok időt.

"Jah és az összes ilyen gimis gyerek akinek megkérdeztem az életcélját ezt mondta; "hááátööö ízéé majd lesz valami" na most ezért mire jó az erős iskola?"

Pont ez az értelme, erős gimiből bárhova mehet tovább tanulni és ráér 4 év múlva dönteni.

2013. szept. 1. 01:00
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is gimis vagyok, angol kéttanra járok, és egyszerűen imádom. Azért jöttem ide, mert tudtam, hogy ez egy nagyon erős suli (hivatalosan is), meg a nyílt napon is nagyon szimpik voltak a tanárok, diákok... de ez csak az egyik ok volt. Mindenképpen gimnáziumba akartam menni, mert fogalmam sem volt róla, hogy mit szeretnék majd felnőttként csinálni (egyébként most sem tudom még, de azért kezd körvonalazódni valami bennem), és az angolt meg alapból nagyon szerettem. Na most, adott egy ember, aki imádja a nyelvtanulást, és adott egy gimi, ahol országos szinten elismert nyelvoktatás folyik. Számomra nem volt kérdés, hogy megpróbálom, és mivel általánosban is mindig jól tanultam, nagyon könnyen be is kerültem. És egyáltalán nem bántam meg.

Először is azért, mert a nyelvoktatás tényleg nagyon színvonalas. Nem mondom, hogy egy szakközépiskolában nem lehetnek jó tanárok, de itt az osztályon is van egy jókora hangsúly. Szakközépben jobban "keverednek" a gyengébb tanulók az okosabbakkal, és előfordulhat, hogy hátráltatják egymást. Nálunk viszont általában nincs ilyen, nagyon ritka az, aki nem képes teljesíteni a követelményeket.

Írtad, hogy érettségi után, ha nem tanulunk tovább, maximum egy OKJ-s képzés jöhet szóba. Ez eddig rendben is van, csak hogy a gimisek nagy része utána egyetemre, fősulira megy, esetleg külföldre, tehát 12.-re mindenképpen lesz valami elképzelésük, akkor is, ha a felvételi idején nem volt. (Amit meg tudok érteni, hiszen 14 évesen nagyon kevesen tudják határozottan, hogy mit is akarnak majd csinálni.)

Azt viszont egyáltalán nem tartom igaznak, hogy szakközépben nem tanulhatsz normálisan. Nem fogod elkótyavetyélni a tudásodat, ha tudatosan törekszel arra, hogy legyenek magaddal szemben elvárásaid. Lehet, hogy gimiben sok mindenből többet, vagy épp részletesebben tanítanak, de mi pl. sok olyan tantárgyat nem tanulunk, amit szakközépben igen. Na meg azért szakközépből is vannak nagyon erős sulik, itt is van kettő, amit becsülök, mert tényleg jók.

2013. szept. 1. 01:03
 13/49 anonim ***** válasza:
100%
Ja és ha meggondolja magát akkor ő pont ugyan úgy jelentkezhet technikusira mint egy szakközepes. Nálunk például szinte minden évben van olyan a technikusi osztályba aki előtte soha nem tanulta. Szakközépbe érettségi mellett azért olyan jelentős szakmai anyagot nem kapsz, technikusin meg úgyis az elejéről kezdik.
2013. szept. 1. 01:04
 14/49 A kérdező kommentje:
11! Igen aki jó tanuló de nem tudja mi szeretne lenni annak jó a 4 év, hogy aztán mehessen egyetemre de aki rossz vagy csak közepes tanuló az ne akarjon már erős gimnáziumba menni könyörgöm! Vagy ott van egy másik volt osztálytársam egy kb 2-es tanuló jó gimnáziumba akart menni megírt a központi felvételit amin a matek 50 ből 3 pont lett. Na ilyenek akarnak gimibe menni. 10-es válaszoló; pont az ilyen hárompontosok miatt kell a felvételi, hogy kiszűrjék őket egyébként a szakmunkásokban csak a jegyeket nézik általában a szakközeoekbe meg nem kell mindig központi felvételi csak a jegyek (de ott nem mindig).
2013. szept. 1. 01:09
 15/49 anonim ***** válasza:
56%
azt ne felejtsd el kérdező, hogy egy erős gimiben a hármas az egy szakközepes csillagos ötös. és végezetül minden diák ugyanazt az érettségit írja meg, ezért van, hogy bár lehet a gimiben kettes-hármas volt, de jeles lesz az érettségije. mert tök mást érnek a jegyek, sokkal magasabb szinten tanítják. a mi töritanárunk kettese felért a középszintű jeles érettségivel.
2013. szept. 1. 01:15
 16/49 anonim ***** válasza:
100%
aki meg olyan szar, azt hidd el nem fogják felvenni jó gimnáziumba.
2013. szept. 1. 01:16
 17/49 A kérdező kommentje:
Azért írtam, hogy max egy okj-s képzés gimi után mert sok embernek nincs pénze, lehetősége, az egyetemhez hátmég külföldhöz. Egy rokonom gimibe tanult ipari informatikusnak nem volt lehetősége egyetemre menni és most egy gyárba futószalag mellett fröccsöntőgépkezelő. Tehát lehet, hogy többre vitte volna egy szakmával.
2013. szept. 1. 01:16
 18/49 A kérdező kommentje:
16-os de felvették csak néztem, hogy nálam is rosszabb tanulókat ugyanolyan vagy rosszabb felvételivel vettek föl erős suliba. Pl egy gyerek nem tud gépelni infó órán csak kereste a betűket felvettek egy gimibe infó szakra, na most az ilyennek mi értelme van?
2013. szept. 1. 01:20
 19/49 anonim ***** válasza:
75%

Én mondjuk ezzel nem értek egyet utolsó.

Egy tök hülyének is lehet jó napja jó érettségije mert csak józan paraszti ész kell hozzá.

-magyarból érverni csak tud 18 évesen.

-töriből nagyjából kiírható az atlaszból

- matekhoz ott a függvény táblázat, csak tudni kell használni, plusz számológép

- németből öt pontos feladatban megoldasz hármat de pont számításnál hatott ér

- választhatóból meg csak olyan választ amit szeret és tud is.

Szóval érettséginél nehezebb dolgozatot összeállítani év közben nem nehéz.

2013. szept. 1. 01:21
 20/49 anonim ***** válasza:
82%
és ez téged miért zavar? max nem bírja majd az iramot, és átmegy szakközépbe. nehezebbről könnyebbre váltani még mindig jobb, mint fordítva. hidd el. de az is lehet, hogy megtáltosodik, és megtalálja a helyét.
2013. szept. 1. 01:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!