Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Minek megy valaki gimnáziumba,...

Minek megy valaki gimnáziumba, ha utánna nem akar továbbtanulni?

Figyelt kérdés
Az rendben van, hogy még 8-ban az ember nem tudja hogy mi akar lenni, ezért megy sima gimibe. Viszont rengeteg olyan embert ismerek, akit megkérdeztem hogy mi akar lenni?, azt mondta hogy még nem tudja. Erre megkérdezem hogy akar továbbtanulni? erre meg az a válasz hogy biztos hogy nem, nem akar annyit tanulni. Nyelvi tagozatos osztályba járok, 0-al kezdtem ami azt jelenti hogy 5 évig tanulok és csak érettségit kapok. A városban sok iskola van, 3 szakközépiskola, 2 szakmunkásképző is és nem értem hogy miért 5osztályos gimibe jön az aki biztosan tudja hogy nem akar továbbtanulni? És nem csak egy-két emberről van szó.
2010. júl. 28. 20:19
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Kérdezd meg tőlük, talán az segítene a nyomorodon.
2010. júl. 28. 20:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
mert egyáltalán nem tudnak előre tervezni.
2010. júl. 28. 20:22
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Van, hogy az ember meggondolja magát. Ha még egyszer 18 éves lehetnék, biztosan nem mennék egyetemre, inkább elvégeznék egy OKJ-t gimi után.
2010. júl. 28. 20:32
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
Mert minek? Az ha te szakközépbe jársz és leérettségizel nem azt jelenti, hogy szakmád is lesz utána még el kell végezni pár év alatt. Gimiből ugyanennyi, ott még van négy éved, ha nem akarsz továbbtanulni nem kell, mehetsz szakmát is tanulni. Meg nem értem minek kellene továbbtanulnia, így is vannak elegen az egyetemeken.
2010. júl. 28. 20:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Én 6 osztályos gimnáziumba járok épp...fogalmam sincs hogy mit akarok érettségi után,tovább tanulni,OKJ,dolgozni... perpillanat suli közben csinálok egy ECDL vizsgát is amivel elvileg lesz valami infoos papírom amivel dolgozhatok majd,de az is lehetséges hogy majd egyetemre megyek...
2010. júl. 28. 23:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Persze, megértem hogy még nem tudod hogy merre tovább. Én is azért jelentkeztem a mostani sulimba mert akkor még fogalmam nem volt, hogy mi akarok lenni, de nem vetettem el az egyetem gondolatát sem. Én azokról az emberekről beszélek, akik már a kezdetektől kijelentik hogy nem akarnak főiskolára menni. Az is igaz, hogy más suliban is csak sima érettségit kapnak. De a városban is annyi kereskedelmi, vendéglátós, infós, műszaki, művész suli van hogy sokban megkönyítené az életüket ha ilyen suliba mennének ami adna "alapot" is, nem csak az érettségire készítene fel. Viszont, ha nem akar továbbtanulni, és más olyat sem amit itt középiskolában lehetne tanulni, és sima gimibe jön, mondván hogy majd elvégez egy tanfolyamot, akkor miért 5 osztályosba?! Ezzel csak "bukik" még egy évet az ember.
2010. júl. 29. 01:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Meg mivel elég erős suli, 9-ben 8 ember bukott meg. Ebből 6 biztos hogy nem akar továbbtanulni. De akkor is el kell végezni ezt a sulit, ami nekik már 6év! és ha nem gimibe jöttek volna, ennyi idő alatt más sulit + még egy, sőt két éves tanfolyamot is elvégezhettek volna.
2010. júl. 29. 01:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

az is lehet, hogy azért járnak nyelvi tagozatos osztályba, mert nyelvet szeretnének tanulni:) vagy szülői nyomás... vagy úgy érezték, hogy az általános iskolai eredményeik alapján gimiben van a helyük; vagy nem tudtak olyan területet választani, ami érdekelte volna őket....

az élet nem fekete-fehér:)

2010. júl. 29. 09:44
 9/9 anonim ***** válasza:
55%

Én emelt matekos osztályban tanulok, jövőre fogok ballagni.

Azért jöttem ide, mert:

-szakmunkásképző... fizikai munkát nem bírnék végezni

-szakközépiskola... olyan szakok vannak, amik nem érdekelnek, és akik oda mennek, nem teljesen 100-asok (mondjuk az osztálytársaim se, de ez egyéni szocprobléma)

-gimnázium: ide járok, azért nem sima gimi, mert az olyan snassz, legalábbvalamilyen irányba sikerüljön többet tanulnom (matek)

azért nem nyelvi, mert csak németre vettek volna fel, de én angolra szerettem volna járni. Így maradt a matek. De pl én kémia szakra fogok felvételizni. Van olyan ismerősöm, aki ezért ment nyelvire, mert szeretne egy nyelvvizsgát meg emelt érettségit a pontjai miatt, és ott legalább meg tudja tanulni. De nem BTK-ra megy nyelvi szakra, hanem andragógiára...

2010. júl. 29. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!