Középiskolában kötelezhetnek arra, hogy lezuhanyozzak testnevelés óra után?
OK, mondok másik példát: a kollégáimmal évek óta együtt dolgozunk, és mégsem okoz gondot, hogy együtt szaunázzunk.
Az edzőterembe pedig az ember általában megismer másokat, ha rendszeresen jár ugyanoda.
Mondom, a különbség inkább a korosztály szerintem. :)
Szokjál le a szégyenlősségről, mert:
- A csaj előtt is le kell vetkőzni és ha a saját testedet nem fogadod el, fiatalkori merevedési problémákhoz vezet.
- Ha olyan munkahelyre kerülsz, mint én húszévesen (műszak végén fel a bányából full mocskosan, ötvenen a húsz férőhelyes zuhanyzóban sorban állva egymás hátát mostuk szivaccsal, mert a hátad közepét nem éred el, aztán siess ezerrel törölközni, öltözni, mert tíz perc múlva indul a busz...), ott nincs mese, koszosan nem engednek fel a buszra, mehetsz haza gyalog!
- Ha nem növöd ki ezt, az ilyenekből lesz az a köcsög aki nem meri használni a piszoárt, hanem részegen összehugyozza a WC-deszkát aki meg sz*rni akar menjen a bokorba.
Nem hallottam még olyanról, hogy házirendbe lenne foglalva a kötelező zuhanyzás. A testnevelés utáni kötelező fürdővel akkor értenék egyet, ha helyet és időt biztosítana az iskola.
Az én volt gimnáziumomban mutatóba ott volt a két zuhany, nem volt előtte semmi függöny, amivel eltakarhatnánk magunkat, főleg úgy, hogyha kinyitja az ajtót kintről akár lány, akár poénból fiú, pont belátott volna az öltözőbe, ahol éppen zuhanyzik valaki. Másrészt időnk sem lett volna rá, mert éppen hogy csak beestünk az öltözőbe óra után, a következő osztály már toporgott, hogy na, mikor végzünk, mennének már öltözni. Mondjuk egy idő után kiküldtük őket, így is alig volt hely nekünk, nemhogy még ott lézengjenek... De így sem oldódott meg az idő kérdése, mert mikor nem utolsó óra volt a tesi, hanem két más óra között, akkor sietni kellett, mert mire mindenki felöltözött, fésülködés, stb, addig le is telt a szünetidő.
Egy szónak is száz a vége, én még nem hallottam olyanról, hogy az iskola kötelezett volna akárkit is zuhanyzásra, bár az is előfordulhat, hogy az én ismereteim hiányosak. :-)
Nem kötelezhetnek rá. Büdösnek lenni mindenkinek alanyi joga.
Az is kérdés, hogy biztosítanak-e annyi zuhanyozót meg annyi szünetet, hogy mindenkinek beleférjen az idejébe, és normálisan odaérjen a következő órára, és megehessen egy szendvicset közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!