Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Középiskolában kötelezhetnek...

Középiskolában kötelezhetnek arra, hogy lezuhanyozzak testnevelés óra után?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most megyek szakközépiskolába eddig általánosban egyszer sem zuhanyzott senki tesi után. De olvastam egy kérdést amiben egy 7. es srác arról írt, hogy nekik kötelező a zuhany különben osztályfőnökit kapnak. Erre kényszeríthetnek középiskolában? Egyáltalán jogilag ez engedélyezett dolog lenne? Előre is köszi! 14/f

2013. aug. 28. 00:02
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nem félreértitek ebből nem csinálok nagy problémát csak pár napos ismertség után nem fogok ott zuhanyozni egy szál pélóba 8-9 másik gyerek előtt. Szerintem ezt azért meg lehet érteni.
2013. aug. 28. 00:56
 12/26 anonim ***** válasza:
47%
Megértem, de nézz meg mondjuk egy konditermet vagy egy uszodát: edzés/úszás után rengetegen zuhanyoznak vadidegenek előtt, és nem problémáznak rajta. De mondom, megértem, hogy ez 14 éves korban még problémának tűnik, meg felmerülhet valakiben, hogy poénkodni kezd a másik farkán (bár nehéz lenne kimagyaráznia, hogy mit bámulja a többiekét annyira ;) ), de pár év múlva szerintem ez természetesnek fog tűnni (nálunk kb. harmadik környékén már mindenki zuhanyozott tesi után).
2013. aug. 28. 01:00
 13/26 A kérdező kommentje:
Járok konditerembe és néhanapján uszodába is vagyok teljesen mezteleneül nem szoktam fürdeni ott se de az akkor is más akik egy uszodába, konditerembe vannak azokat lehet, hogy soha többet nem látom és ő se engem de suliba 4 évig egy osztályba leszünk.
2013. aug. 28. 01:10
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

OK, mondok másik példát: a kollégáimmal évek óta együtt dolgozunk, és mégsem okoz gondot, hogy együtt szaunázzunk.

Az edzőterembe pedig az ember általában megismer másokat, ha rendszeresen jár ugyanoda.

Mondom, a különbség inkább a korosztály szerintem. :)

2013. aug. 28. 01:16
 15/26 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy a korkülönbség elvégre most változik a testem ezért lehet, hogy szégyellősebb vagyok.
2013. aug. 28. 01:18
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is azt hiszem, én is az voltam a te korodban. :)
2013. aug. 28. 01:19
 17/26 anonim ***** válasza:
10%

Szokjál le a szégyenlősségről, mert:

- A csaj előtt is le kell vetkőzni és ha a saját testedet nem fogadod el, fiatalkori merevedési problémákhoz vezet.

- Ha olyan munkahelyre kerülsz, mint én húszévesen (műszak végén fel a bányából full mocskosan, ötvenen a húsz férőhelyes zuhanyzóban sorban állva egymás hátát mostuk szivaccsal, mert a hátad közepét nem éred el, aztán siess ezerrel törölközni, öltözni, mert tíz perc múlva indul a busz...), ott nincs mese, koszosan nem engednek fel a buszra, mehetsz haza gyalog!

- Ha nem növöd ki ezt, az ilyenekből lesz az a köcsög aki nem meri használni a piszoárt, hanem részegen összehugyozza a WC-deszkát aki meg sz*rni akar menjen a bokorba.

2013. aug. 28. 08:46
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem hallottam még olyanról, hogy házirendbe lenne foglalva a kötelező zuhanyzás. A testnevelés utáni kötelező fürdővel akkor értenék egyet, ha helyet és időt biztosítana az iskola.

Az én volt gimnáziumomban mutatóba ott volt a két zuhany, nem volt előtte semmi függöny, amivel eltakarhatnánk magunkat, főleg úgy, hogyha kinyitja az ajtót kintről akár lány, akár poénból fiú, pont belátott volna az öltözőbe, ahol éppen zuhanyzik valaki. Másrészt időnk sem lett volna rá, mert éppen hogy csak beestünk az öltözőbe óra után, a következő osztály már toporgott, hogy na, mikor végzünk, mennének már öltözni. Mondjuk egy idő után kiküldtük őket, így is alig volt hely nekünk, nemhogy még ott lézengjenek... De így sem oldódott meg az idő kérdése, mert mikor nem utolsó óra volt a tesi, hanem két más óra között, akkor sietni kellett, mert mire mindenki felöltözött, fésülködés, stb, addig le is telt a szünetidő.

Egy szónak is száz a vége, én még nem hallottam olyanról, hogy az iskola kötelezett volna akárkit is zuhanyzásra, bár az is előfordulhat, hogy az én ismereteim hiányosak. :-)

2013. aug. 28. 14:19
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem kötelezhetnek rá. Büdösnek lenni mindenkinek alanyi joga.

Az is kérdés, hogy biztosítanak-e annyi zuhanyozót meg annyi szünetet, hogy mindenkinek beleférjen az idejébe, és normálisan odaérjen a következő órára, és megehessen egy szendvicset közben.

2013. aug. 28. 14:48
 20/26 anonim ***** válasza:
47%
a focisták nap mint nap edzés után közösen zuhanyoznak. lépj túl a szégyenlősségen és ha zuhanyozni kell, akkor zuhanyozz. bár nem hinném hogy köteleznének
2013. aug. 30. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!