Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehetséges az, hogy valakit...

Lehetséges az, hogy valakit nem engednek érettségizni azért, mert nincs ünneplőben?

Figyelt kérdés

Nem telik ünneplőre, a régiek pedig már nincsenek meg.

Emiatt lehet bármi komoly gond az érettségin?

Kinézek ekkora logikátlan baromságot a magyar közoktatásból, hogy emiatt problémázzanak velem. Pedig elvileg nem szépségversenyre megyek.

18/L

2013. máj. 18. 21:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/111 anonim ***** válasza:

Szia,

ne aggódj, ilyenért nem küldhetnek el senkit, a vizsgaszabályzat nem ad módot rá. Vegyél fel valamilyen csinos szoknyát és blúzt, amid van, és menj oda bátran, a tudásod fog számítani.

(Az ünneplőnek egyébként semmi köze a szépségversenyhez.)

2013. máj. 18. 22:34
 12/111 A kérdező kommentje:
A szépségverseny dolog csak egy kommentár volt részemről az ilyen normáknak való ellenzésem kifejezéseként.
2013. máj. 18. 22:36
 13/111 anonim ***** válasza:
28%

Mi bajod a normákkal? Egy érettségi vizsga komoly dolog, az egész iskolába járásodnak a megkoronázása. Az ünneplő azért elvárás, hogy megadja az esemény rangját. De még egyszer: csak elvárás, és nem jogi kötelezettség. Az érettségin nem érhet hátrány senkit azért, mert nincs pénze ruhára.

Merrefelé élsz egyébként?

2013. máj. 18. 22:41
 14/111 A kérdező kommentje:

A problémám azzal van, hogy az érettségi tudtommal a tudásról szól és nem arról hogyan nézünk ki. Persze értem én, hogy ez valahogy hozzácsapódott a "nevesebb" eseményekhez, hogy ünneplő, stb... de számomra hasztalan dolog.

Sosem szerettem megjátszani magam, így az öltözködésben sem szívesen hordok olyat, ami nem rám vall. Persze egy-két ilyen alkalom miatt vállalható, csakhogy nem telik rá és nincs honnan kérni kölcsön, így nincs választásom jelen helyzetben.

Az iskolába járásomról pedig annyit, hogy nem véletlenül vagyok magántanuló. Nem kell itt semmit koronázni, maximum azt, hogy majd ha végre leléphetek a suliból végleg.

2013. máj. 18. 22:44
 15/111 anonim ***** válasza:
53%
Hát én tökre megértelek, mert én is kerültem ilyen helyzetbe nem egyszer. Amikor az ember családja azon van, hogy a rezsit legyen miből kifizetni, és legyen mit enni, az ünneplő ruha beszerzése az utolsók között van. Én a középsuliban abszolút nem hordtam ünneplőt, ilyenkor vagy leszidást kaptam, vagy ellógtam az ünnepségeket - bár szerencsémre az osztálytársaim elég merészek voltak ahhoz, hogy ők se vigyék túlzásba a kiöltözést. Engem se érdekelt túlzottan - ha pénz került a kezembe, nyilván nem ünneplőt vettem belőle. Az érettségin viszont gondban voltam, megvoltak még ugyan általánosból az elnyűtt, kopott és ronda fehér blúzaim, de nem akartam velük égetni magam. Elegáns cipőm se volt, nemhogy a többi. Végül kihisztiztem egy cipőt, de azt úgy vettem, hogy nyáron is tudjam hordani, tehát egy kis halványrózsaszín balerinacipőt vettem = elegáns is, meg lehet benne nyáron is mászkálni. Ehhez vettem fel egy fekete farmert egy már-már kinőtt fehér hippis blúzzal, de nagyon gáz volt, mert az ofőm rám szólt, hogy a szóbelire már ne menjek ilyen ruhában, pedig én azt hittem, ez elmegy. Szóbelire már fekete szoknyát vettem fel, ilyen gótos-fodrosat, ugyanezzel a cipővel, meg egy fehér csipkés toppal... Ugyancsak csúnyán néztek rám, de ennél jobbat nem tudtam produkálni. Most megint érettségizni fogok, csak ez emelt lesz. Annyi szerencsém van, hogy egy tavalyi munkámból vettem egy csini blézert meg egy szép szürkéskék blúzt, azokat vettem fel most az írásbelire + farmer + halvány rózsaszín cipőke. Mondjuk így, hogy már 21 vagyok, és idegen helyen érettségizem, nem szólnak rám, végül is úgy-ahogy elegánsan megyek, de a fekete-fehér kombináció abszolút nem elvárt, a lényeg, hogy legyél elegáns. Amúgy ha nagyon nincsenek elegáns cuccaid, lévén, hogy tini vagy, próbálj meg csinálni valami elegánsat a hajaddal, és tegyél fel egy szolid sminket, ami azért megmutatja, hogy próbálkozol csinosnak lenni.
2013. máj. 18. 22:47
 16/111 A kérdező kommentje:

A hajam alap helyzetben eléggé göndör és pont olyan hatást kelt, mint mikor valakinek különleges alkalomra megcsináltatják, így ezzel nincs gond... bár máskor is gyakran olyan a hajam, így nem fog különlegesnek tűnni, de azért mégis, legalább jól néz ki.

"Elegáns" ruhám nincs, elég lazán, sportosan öltözködöm... szóval ez az, amiből gazdálkodni kell.

2013. máj. 18. 22:50
 17/111 A kérdező kommentje:
A szemem kihúzom szemceruzával, szempillaspirál, ezek alapok, de más sminket nem használtam soha és nem is fogok.
2013. máj. 18. 22:51
 18/111 anonim ***** válasza:

Szerintem a szemceruza erős tud lenni egy ilyen alkalomra, hacsak nem egy szép barnáról van szó. Szerintem egy szájfényt beújíthatnál erre a napra, hogy legyen valami új rajtad. Az alapozót már nem akarom erőltetni, de nagy változásokat érhet el vele az ember, ha nem az a babapopsi típusú arcbőre van, amire felesleges alapozót tenni, mert anélkül is szép. Nekem is göndör a hajam... Ha nagyon csini akarok lenni, féloldalasan választom el.

Jaj tényleg! Értem én, hogy sportosan öltözöl, meg minden, de egy fülbevaló nagyot tud dobni az ember fején. Nagyon elegáns tud lenni egy-egy darab.

Egyébként ha magántanuló vagy, akkor nem is ballagtál sehol, igaz? Se szalagavató, se semmi? Csak mert akkor felvehetnéd a ballagós egyenruhád, na de akkor ez az ötlet nem jó...

2013. máj. 18. 22:55
 19/111 A kérdező kommentje:

Hát, nekem csak fekete szemceruzám van, a barna nem tetszik. Annyira erősen nem húzom ki azért vele, ez már a legkevesebb, amin kilehetne akadni. Úgyis megszokták tőlem.

Fülbevalót hordok, de nem olyan lógósat vagy hasonlót, de igazából szerintem ez már nem számítana sokat, hiszen ha a ruhámon kiakadnak, akkor ez már lényegtelen.

9. osztály vége felé lettem magántanuló, azóta az vagyok, sose voltam középsuliban ballagásokon vagy bármilyen hivatalos iskolai rendezvényeken. Csak a gyakorlati órákra járok be, amikre muszáj, illetve a féléves és évvégi vizsgák, de egyébként más miatt nem vagyok ott soha.

2013. máj. 18. 23:00
 20/111 A kérdező kommentje:
A szájfény nem az én stílusom, így az kizárt. A bőröm pedig szép alapból is, így alapozóra főleg nincs szükség.
2013. máj. 18. 23:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!