Lehetséges az, hogy valakit nem engednek érettségizni azért, mert nincs ünneplőben?
Nem telik ünneplőre, a régiek pedig már nincsenek meg.
Emiatt lehet bármi komoly gond az érettségin?
Kinézek ekkora logikátlan baromságot a magyar közoktatásból, hogy emiatt problémázzanak velem. Pedig elvileg nem szépségversenyre megyek.
18/L
Szia,
ne aggódj, ilyenért nem küldhetnek el senkit, a vizsgaszabályzat nem ad módot rá. Vegyél fel valamilyen csinos szoknyát és blúzt, amid van, és menj oda bátran, a tudásod fog számítani.
(Az ünneplőnek egyébként semmi köze a szépségversenyhez.)
Mi bajod a normákkal? Egy érettségi vizsga komoly dolog, az egész iskolába járásodnak a megkoronázása. Az ünneplő azért elvárás, hogy megadja az esemény rangját. De még egyszer: csak elvárás, és nem jogi kötelezettség. Az érettségin nem érhet hátrány senkit azért, mert nincs pénze ruhára.
Merrefelé élsz egyébként?
A problémám azzal van, hogy az érettségi tudtommal a tudásról szól és nem arról hogyan nézünk ki. Persze értem én, hogy ez valahogy hozzácsapódott a "nevesebb" eseményekhez, hogy ünneplő, stb... de számomra hasztalan dolog.
Sosem szerettem megjátszani magam, így az öltözködésben sem szívesen hordok olyat, ami nem rám vall. Persze egy-két ilyen alkalom miatt vállalható, csakhogy nem telik rá és nincs honnan kérni kölcsön, így nincs választásom jelen helyzetben.
Az iskolába járásomról pedig annyit, hogy nem véletlenül vagyok magántanuló. Nem kell itt semmit koronázni, maximum azt, hogy majd ha végre leléphetek a suliból végleg.
A hajam alap helyzetben eléggé göndör és pont olyan hatást kelt, mint mikor valakinek különleges alkalomra megcsináltatják, így ezzel nincs gond... bár máskor is gyakran olyan a hajam, így nem fog különlegesnek tűnni, de azért mégis, legalább jól néz ki.
"Elegáns" ruhám nincs, elég lazán, sportosan öltözködöm... szóval ez az, amiből gazdálkodni kell.
Szerintem a szemceruza erős tud lenni egy ilyen alkalomra, hacsak nem egy szép barnáról van szó. Szerintem egy szájfényt beújíthatnál erre a napra, hogy legyen valami új rajtad. Az alapozót már nem akarom erőltetni, de nagy változásokat érhet el vele az ember, ha nem az a babapopsi típusú arcbőre van, amire felesleges alapozót tenni, mert anélkül is szép. Nekem is göndör a hajam... Ha nagyon csini akarok lenni, féloldalasan választom el.
Jaj tényleg! Értem én, hogy sportosan öltözöl, meg minden, de egy fülbevaló nagyot tud dobni az ember fején. Nagyon elegáns tud lenni egy-egy darab.
Egyébként ha magántanuló vagy, akkor nem is ballagtál sehol, igaz? Se szalagavató, se semmi? Csak mert akkor felvehetnéd a ballagós egyenruhád, na de akkor ez az ötlet nem jó...
Hát, nekem csak fekete szemceruzám van, a barna nem tetszik. Annyira erősen nem húzom ki azért vele, ez már a legkevesebb, amin kilehetne akadni. Úgyis megszokták tőlem.
Fülbevalót hordok, de nem olyan lógósat vagy hasonlót, de igazából szerintem ez már nem számítana sokat, hiszen ha a ruhámon kiakadnak, akkor ez már lényegtelen.
9. osztály vége felé lettem magántanuló, azóta az vagyok, sose voltam középsuliban ballagásokon vagy bármilyen hivatalos iskolai rendezvényeken. Csak a gyakorlati órákra járok be, amikre muszáj, illetve a féléves és évvégi vizsgák, de egyébként más miatt nem vagyok ott soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!