Ki fog érettségizni földrajzból? Ha igen, mennyit tanultál rá?
Én fogok! :)
Hát bevallom őszintén, eddig nem vettem komolyan a tanulást, meg most is folyton netezek, de itt van előttem a könyv. ;) Mivel már nincs sok időm, a gyakran előforduló témákat akarom alaposan átnézni, a többit azt csak átfutom... A térkép rohadt sokat segít! Még az éghajlati diagramok is benne vannak, rengeteget dolog, érdemes átlapozni, hogy élesben tudd, mi hol van. Én a térképes részre gyúrok rá, jó lenne, ha ott megszerezném a max. pontot, aztán a 2. résznél 50 pontot simán össze lehet hozni puszta logikával és a térkép segítségével, a maradék 25 ponthoz meg tanulok kicsit. :)
Én a szóbelitől nem félek, azt a tippet tudom neked adni, hogy ne légy félős, nézz mindig a szemükbe, és ha csak keveset is tudsz a témáról, próbálj valamit kilogikázni, rizsázz sokat! A föci elég logikus tárgy.
Na sok sikert! :)
Elég sok témát átbeszéltünk idén(11.) egy földrajz érettségis szakkörön heti 1-2 órában, de most ezt a maradék pár napot még rá akarom szánni, mert van még mit bőven átnézni, a vaktérképről nem is beszélve.
Az atlasz tényleg rengeteget segít, de a topográfia az olyan, hogy vagy tudja az ember, vagy nem, azt érdemes nagyon nézegetni.
Azon kívül még éghajlatokat-ciklonok/anticiklonok-Európai Úniót nézem át az elméleti részhez, és bízom magamban =).
Én is most érettségizek. A tanulás nekem abból állt, hogy egyszer átolvastam a 7-8-9-10-es könyveim. Meg a topográfiára készülök. Írtam próbaérettségiket, a legjobb 94% lett, szóval nem parázok. :)
Sok sikert mind a 17 653 társamnak, aki szerdán érettségizik föciből! :)
Szarul. Nagyon szarul. :D Nekem az a célom, hogy az 5-ös meglegyen, ezért maximum 30 pontot veszíthetek. De nagyon esélyes, hogy ennél sokkal többet rontottam. Én többet már nem foglalkozok vele, a mai délután elment azzal, hogy számolgattam, de biztos eredményt majd csak a tanár tud mondani, várok, amíg kijavítja.
Bár nem számítottam amúgy sem túl jó eredményekre, mert kb. csak az utolsó 1 hétben tanultam, akkor is inkább csak tanulgattam... De ősszel szeretném megpróbálni az emelt szintet, szerintem sikerülni fog, csak időben el kell kezdenem tanulni. De tanulok ebből az esetből, többet tényleg nem fogok semmit halasztgatni az utolsó pillanatra.
Szerencsére nekem annyira nem számít, hogy sikerült, mert előrehozottan érettségizem, még csak 10.-es vagyok, de jó, hogy már most megtapasztalom, milyen is ez az egész rendszer. Meg még a tantárggyal kapcsolatban sem vagyok biztos, hogy szükségem lesz-e rá a jövőben, de annyi biztos, hogy szeretem a földrajzot, és érdekel is a téma. :)
Na és neked-nektek hogy sikerült? :) Ti mennyit készültetek rá?
Sziasztok!
Az én véleményem szerint könnyű volt a földrajz érettségi, főleg az első része, a második részénél már akadtak olyan feladatok, amelyek több perc gondolkodási időt vettek igénybe. Az eredményem alapján egy kettes biztos hogy lehet, vagy akár még hármas is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!