Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az ELTE kémia vagy a BME...

Az ELTE kémia vagy a BME vegyészmérnök a nehezebb szak?

Figyelt kérdés

Mindenképpen kémiával szeretnék továbbtanulni, de nem vagyok biztos abban, h felvesznek és h el tudom végezni. Ezért az is lenne a kérdésem, hogy ha én kémia fakultáción voltam, akkor a biomérnökit el tudom végezni?

Bármilyen, a témához kapcsolódó válasznak örülök.

2013. jan. 2. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:
a ttk-s és a mérnöki képzés teljesen más. nem lehet így megmondani, hogy melyik a nehezebb, mert össze se lehet hasonlítani. én kémia szakos vagyok, itt jóformán csak kémia van. mérnöki van fizika, matek, közgáz, műszakirajz...
2013. jan. 2. 18:53
 2/3 anonim ***** válasza:
ELTE-TTK kémia elég szívatós lett, pár éve bevadultak és a minőségre mentek rá
2013. jan. 2. 21:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Sok biomérnök hagyja abba az első félévekben a tanulmányait azért, mert vannak alapozó tárgyak, amelyekre nem számítanak. Pl. matematikai analízis, statisztika, géptan.

Ha viszont ezeket túléli valaki, akkor a későbbiekben már nagyobb arányban tanul olyan tárgyakat, amelyek jobban kapcsolódnak ahhoz, amit később dolgozni szeretne. A szakirányválasztással ez még inkább befolyásolható. Vegyészmérnökként és biomérnökként is lehet olyan helyen elhelyezkedni, ahol alig van szükség a mérnöki ismeretekre. Tehát ez a néhány tantárgy ne tántorítson el senkit a mérnöki szakoktól. Szerintem a cégek nemigen tesznek különbséget a vegyész és a vegyészmérnök közt.

Ajánlom a kapcsolódó karok honlapján a tantervek átnézését.

2013. júl. 17. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!