Az ELTE kémia vagy a BME vegyészmérnök a nehezebb szak?
Mindenképpen kémiával szeretnék továbbtanulni, de nem vagyok biztos abban, h felvesznek és h el tudom végezni. Ezért az is lenne a kérdésem, hogy ha én kémia fakultáción voltam, akkor a biomérnökit el tudom végezni?
Bármilyen, a témához kapcsolódó válasznak örülök.
Sok biomérnök hagyja abba az első félévekben a tanulmányait azért, mert vannak alapozó tárgyak, amelyekre nem számítanak. Pl. matematikai analízis, statisztika, géptan.
Ha viszont ezeket túléli valaki, akkor a későbbiekben már nagyobb arányban tanul olyan tárgyakat, amelyek jobban kapcsolódnak ahhoz, amit később dolgozni szeretne. A szakirányválasztással ez még inkább befolyásolható. Vegyészmérnökként és biomérnökként is lehet olyan helyen elhelyezkedni, ahol alig van szükség a mérnöki ismeretekre. Tehát ez a néhány tantárgy ne tántorítson el senkit a mérnöki szakoktól. Szerintem a cégek nemigen tesznek különbséget a vegyész és a vegyészmérnök közt.
Ajánlom a kapcsolódó karok honlapján a tantervek átnézését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!