Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELLTE Kémia vagy BME Vegyészmé...

ELLTE Kémia vagy BME Vegyészmérnök?

Figyelt kérdés
Mit javasoltok? Tapasztalatok? Esetleg hal valaki tudna adni infót a ELTE-n az első féléves kritérium vizsgáról...
2011. márc. 19. 07:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Alapból a vegyészmérnöki szakkal szerintem jobban járnál, de nem a BME-n, hanem a Pannon Egyetemen. A BME-n inkább az elméleti tudásra mennek rá, míg a PE-n a gyakorlatra is hangsúlyt fektetnek.
2011. márc. 19. 09:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, melyik egyetem az ELLTE. :) Na jó, nem kötözködöm. Én is hasonló dilemmában voltam (tizenegyedikes vagyok), de végül az ELTE mellett döntöttem. A mérnöki dolgok, gyártás, termelés, stb. nagyon nem vonz, így a vegyészmérnök mellől elpártoltam., annak ellenére, hogy a "jövendőbeli" listám első helyén volt nagyon sokáig a BME. Második helyre pedig semmi értelme sem lenne írnom, hiszen a BME-re több pont kell, szóval ha az ELTE-re nem lenne elég, akkor a BME-re még annyira sem lesz...
2011. márc. 19. 11:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem lehet erre egyszerűen válaszolni. Attól függ, melyik érdekel jobban: inkább az, amelyik az elméletre megy rá, és leginkább kutatókat képez, akik laborokban fognak kísérletezni, vagy az, amelyik a gyakorlatibb, és gyárakban, üzemekben dolgozó mérnököket képez.

Nyilán egyértelmű, hogy melyik melyik :)

Mellesleg én a vegyészmérnökit választanám (azt is választottam, most ide is járok), de ez csak az én magánvéleményem.

Hogy egy gúnyolódó tanáromat idézzem, amikor szét kellett szerelnünk a bürettákat: "Ennek mennie kéne! Mérnökök lesznek, nem vegyészek az ELTE-n!" (Senki ne sértődjön meg, ez csak egy poén! :D)

Amúgy az első válaszolóval nem értek egyet, a BME-n nagyon jó vegyészmérnöki képzés van, én most is azt választanám.

2011. márc. 19. 12:47
 4/9 anonim ***** válasza:
Menj az ELTE-re. Kevesebb a kocka.
2011. márc. 19. 15:23
 5/9 anonim ***** válasza:

Mégis miért gondolod, hogy a BME-n sok a kocka? Oda jársz? Vagy az ELTE-re?

Amúgy szerintem ez egy hülyeség, és ne ez alapján dönts.

2011. márc. 20. 04:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Mindenki azt ajánlja, ahova jár - lehet,hogy nincs rossz döntés? A biológia érdekel a kémia mellett a leginkább...mondjuk mindkét szakon a matek és a fizika is túlsúlyos...
2011. márc. 20. 22:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha a biosz érdekel inkább, akkor a kettő közül szerintem jobban feküdne neked a vegyész, mint a vegyészmérnök.
2011. márc. 20. 22:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha a biosz is érdekel, akkor tudom ajánlani a BME biomérnök képzését is.
2011. márc. 21. 10:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Én 11.-es vagyok, szóval én még nem járok egyetemre. Hallottam mindkét egyetemről, a PE-ről és a BME-ről is.

A két egyetem vegyészmérnöki szaka én is úgy tudom, hogy a fentiekben említett dologban tér el. (gyakorlati-elméleti)

Ha kémiára mész szerintem ott sem lesz bajod az elhelyezkedéssel, de egy vegyészmérnök vagy egy biomérnök azért jóval hangsúlyosabb, én vegyészmérnökire mennék, az tuti. =)

2011. ápr. 26. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!