ELLTE Kémia vagy BME Vegyészmérnök?
Nem lehet erre egyszerűen válaszolni. Attól függ, melyik érdekel jobban: inkább az, amelyik az elméletre megy rá, és leginkább kutatókat képez, akik laborokban fognak kísérletezni, vagy az, amelyik a gyakorlatibb, és gyárakban, üzemekben dolgozó mérnököket képez.
Nyilán egyértelmű, hogy melyik melyik :)
Mellesleg én a vegyészmérnökit választanám (azt is választottam, most ide is járok), de ez csak az én magánvéleményem.
Hogy egy gúnyolódó tanáromat idézzem, amikor szét kellett szerelnünk a bürettákat: "Ennek mennie kéne! Mérnökök lesznek, nem vegyészek az ELTE-n!" (Senki ne sértődjön meg, ez csak egy poén! :D)
Amúgy az első válaszolóval nem értek egyet, a BME-n nagyon jó vegyészmérnöki képzés van, én most is azt választanám.
Mégis miért gondolod, hogy a BME-n sok a kocka? Oda jársz? Vagy az ELTE-re?
Amúgy szerintem ez egy hülyeség, és ne ez alapján dönts.
Én 11.-es vagyok, szóval én még nem járok egyetemre. Hallottam mindkét egyetemről, a PE-ről és a BME-ről is.
A két egyetem vegyészmérnöki szaka én is úgy tudom, hogy a fentiekben említett dologban tér el. (gyakorlati-elméleti)
Ha kémiára mész szerintem ott sem lesz bajod az elhelyezkedéssel, de egy vegyészmérnök vagy egy biomérnök azért jóval hangsúlyosabb, én vegyészmérnökire mennék, az tuti. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!