BME-VBK bio- vagy vegyészmérnök 1év kémiával?
Azt hiszem, igencsak húzós lenne a továbbtanulásod ezeken a szakokon. Szinte biztos, hogy nagyon sokat kellene külön foglalkoznod a témával, akár magántanárral is. Bár annyiból szerencsés vagy, hogy jó voltál bioszból és kémiából anno, így talán kicsit könnyebben megértheted az anyagot.
Azt mondjuk végképp nem értem, hogy ilyen műszaki karokra, mint a vegyészmérnöki, miért nem követelik meg a matek mellé a bioszt, a kémiát, vagy még esetleg a fizikát, miért fogadják el a számítástechnikát ?Mert lehet valaki akármennyire jó infóból, avval túl sokat szerintem nem foglalkoznak majd. Dehát a fölsőoktatásban sok ilyen van...
Bocsi az offért, de én is ugyanabban a szituban vagyok, mint a kérdező. Úgy hallottam, az első 4 félév, és főleg az alapozótárgyak a nehezek, sok a kémia és a hozzá kapcsolódó hasonló tárgy is. Most nem sok közöm van a kémiához, az a pár év tananyag a közgáz suliban már rég kiszállt a fejemből, de szorgalommal végigcsinálható a vegyészmérnöki? Tényleg én is csak a kémia részétől félek, de ha belerázódik az ember, akkor csak menni fog, nem?
Mivel most egy évet kihagyok, és csak jövőre megyek egyetemre, idén szeretnék elvégezni egy vegyianyag gyártó okj-s tanfolyamot. Gondolom az hasznomra lesz majd egyetemen, ismerkedek a dolgokkal, kémiával. Szerintetek érdemes belevágnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!