Vegyész vagy vegyészmérnök?
Most vagyok 11.évfolyamos, fakultációként már felvettem a kémiát(emeltezni szeretnék belőle mindenképp) meg az infót, csak nemtudom hogy az infó helyett mit vegyek fel. Matekot végképp nemszeretném felvenni fakultációként, mivel nemtudom hogy a vegyész ill.vegyészmérnökin mennyi matek illetve inkább az éredekelne hogy milyen fajta matek van.
Vagy adjam le az infót és koncentráljak csak a kémiára?
először is, a szak kettő közül kell választanod, mert teljesen másak. a vegyészek inkább laboratóriumi munkát végeznek, kutatás, analitika, minőségellenőrzés, a mérnökök pedig üzemek, gyárak irányításával és tervezésével foglalkoznak. kémia fakt mellé mindenképpen a matekot tudom ajánlani, én is ezeket vettem fel :) a vegyészetben sok a matek, a mérnöki részben pedig a matek legalább olyan jelentős mint a kémia. igazából bármilyen természettudományi vagy műszaki szakon egyetemen a matek már csak függvény analízisből áll, éppen ezért jó ha nem az első matematikai analízis előadáson hallasz először a deriválásról, differenciálegyenletekről, és az integrálásról. ne félj nem hátrány ha nem vágod ezeket, de előny ha már hallottál róluk :)
ui.: jó látni, hogy van mégaki érdeklődik a vegyészet iránt :)
egy vegyész hallgató
Miért mondod ezt vegyész hallgató? Olyan kevesen vagytok hallgatók mostanság?
Egy vegyész :)
Egy vegyész hallgató.
Matekot nem szeretem, vagyis az algebra részét szeretem meg a függvényeket, de a geometria az nálam totális káosz.
Én úgy terveztem hogy matekból megpróbálok lerakni egy 80%+os érettségit a kémiát meg szeretném minél jobban megcsinálni természetesen emelt szinten.
Arra hogy vegyész vagy vegyészmérnök szeretnék lenni arra még a választ nemtudom.
Inkább olyasmi aki sokat kísérletezik új anyagokat állít elő pl. új gyógyszerek stb.
22:01 igen, sajnos kevesen érdeklődnek a kémia, fizika, matek kombó iránt :p mi 38-an kezdtünk az egyetemen, igaz van 120 vegyészmérnök is az évfolyamban
kérdező: ha az algebra és a függvénytan megy, akkor sok gondod nem lesz, geometriával sokkal kevesebbszer fogsz találkozni, mint ezekkel. szvsz ha véletlen mégis találkozol vele, akkor az egy függvényes feladat alternatív megoldása lesz :)
hát ha kísérletezés, és labormunka érdekel, akkor mindenképpen a vegyészetet ajánlom, ott van gyógyszerész szakirány mesterképzésen, és ők pont ezeket csinálják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!