Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért jelent a hallgatók nagy...

Miért jelent a hallgatók nagy részének nehézségeket a szakdolgozatirás?

Figyelt kérdés

Most nem magára a feladatra gondolok, mert az mindenkinek kihivás valamilyen szinten. A nehézségeket ugy értettem, hogy a hallgató azt se tudja, hogy hogyan kell összefoglalni a gondolatait, azt hiszik, hogy a szakdoga egy fogalmazás, egy mese, és ezt helyezik fókuszba.

Én bme-t végeztem, és ott pl nem volt semmilyen fennakadásom a szakdolgozatirással, mert korábban számos tervezési feladatnál rá voltunk kényszeritve, hogy egy tudományos feladat megoldásának a menetét leirjuk minél tömörebben és egyértelmüen.

Csodálkozva láttam, hogy egyes iskolákban külön "hogyan irjunk szakdolgozatot" c. könyveket ajánlanak a hallgatóknak, mert sokan még úgy se tudnak elindulni, hogy a tanszékeik megadják a sablon checklistet, és igazábol semmi mást nem kéne csinálni vele, minthogy minden pontról irni.

Pl egyik ismerösömnek irtam a szakdogájához pénzért bevezetőt (ismerös voltam a témában). A gyerek másnapra bekezdésenként széts zórta a tényleg mese jellegű bevezetőt a marketing témáju dolgozatának strukturálatlan 30 oldalában. Persze a konkrét feladatmegoldás foszlányait nem lehetett felfedezni ebben a 30 oldalban, csak a rizsát.

Ja meg a word használat is egeket veri. Tök egyszerüen lehet irni szövegek et, hiszen csak bekezdéseket kell használni, a képeket is bekezdésekként kell betenni, képaláirásokat automatikusan el lehet készittetni a programmal, ehyelett a 90% ugy használja a wordot mint egy irógépet. Emiatt gondolom 1 konzultácio arra megy el, hogy a tanár elmayarázza, hogyan kéne megirni ugy a doksit, hogy nézzen is ki valahogy. Na és ilyen emberek sirnak, hogy ne kelljen fizetni az oktatásért...ILYenek, akik azzal menőznek, hogy 1 hét alatt irták meg a szakdogájukat. Én kb 10 napon át irtam a szöveget, de rengeteg vázlatom volt korábbról. Ja meg nekem számitásokat is kellett csinálni, meg műszaki 3d-s modelleket csinálni, meg abból rajzokat.

2012. dec. 20. 13:57
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Légy szíves , másold ki ide azt a mondatom, amivel pocskondiáztam a mérnök szakodat.

Veled ellentétben nem tettem ilyet.

Tudod, falnak és hülyének hiába magyaráz az ember.

De már nem csodálkozom, miért nem dícsér téged senki.

2012. dec. 21. 14:16
 32/38 anonim ***** válasza:

Különben te nyifogtál a hiányos tudásúakra, a fogalmazni nem tudókra, itt van egy, aki leírja, hogy ő írta a legjobb beadandókat, erre neked az sem tetszik, hadd idézzem:

"már maga a kifejezés is nonszensz".

Tudod, ugye, hova menjél, semmi értelme nem volt elindítanod ezt a fórumot, ha neked semmi nem jó. Ez azért kellett neked, hogy villoghass a nemlétező eszeddel.

2012. dec. 21. 14:19
 33/38 A kérdező kommentje:
egyik haverom azért szakitott egyik csajával (lévén hogy 3 volt neki egyszerre), mert a csaj bme-re járt és nem ért rá tulzottan és a csávokának ez nem tetszett.
2012. dec. 21. 16:11
 34/38 anonim ***** válasza:
Nos, ha 3 volt neki, akkor egyrészt megérdemli, másrészt nem tudom, hogy jön ez ide.
2012. dec. 21. 16:19
 35/38 A kérdező kommentje:
ugy, hogy azért volt 3 csaja, mert büféiskolába járt, illetve félévente nettó két hetet töltött az iskolában. Nekem számtalanszor megmondták már, hogy nem lesz sose csajom, ezzel szemben volt már kettő is, és 1 éves kapcsolatok, meg voltak kalandjaim is.
2012. dec. 21. 16:32
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
gratulálunk, komolyan mondom -.-"
2012. dec. 21. 17:19
 37/38 anonim ***** válasza:

ugy, hogy azért volt 3 csaja, mert büféiskolába járt, illetve félévente nettó két hetet töltött az iskolában. Nekem számtalanszor megmondták már, hogy nem lesz sose csajom, ezzel szemben volt már kettő is, és 1 éves kapcsolatok, meg voltak kalandjaim is.

Ennek meg mi értelme? Mi köze a szkadolgozatíráshoz a maghnáéáletetdnek? SEMMI!

ÉN írtam már neked,ohgy lényegében 5 szkadolit írtam már.. mindhez volt közöm.. de nem reagálsz az értlemes válaszokra mert el vagy magadtól szálva!

Szégyne,hogy úgy oda vagy atztól,hogy BME-s vagy ismerek olyat aki nemnyilatkozna így kussolj és tnaulsj

2012. dec. 21. 18:16
 38/38 anonim ***** válasza:
Én minden bizonnyal általad büfének nevezett szakot végzek. A 3 év alatt folyamatosan arra készítettek bennünket, hogy egyszer szakdogát kell írni. Ennek megfelelően már ősszel fejezet címekkel, bibliográfiával, és kérdésekkel álltam a konzulensem elé. Az alapszakos szakdogámban saját kutatásaim vannak, sokat olvastam idegen nyelven, és a későbbiekben ezzel a témával megyek tovább egészen a doktoriig. :-) A szaktársaim körében ez a tendencia. Senkinek nem sírt a szája, mindenki befejezte tisztességesen. Szóval nem Te meg a sulid vagytok együtt a világ királyai. :D egy alapszakos szakdogát mindenkieg tud írni egy közepesre. Nem egy nagy kunszt.
2014. máj. 3. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!