Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért jelent a hallgatónak...

Miért jelent a hallgatónak nagy részének nehézségeket a szakdolgozatirás?

Figyelt kérdés

Most nem magára a feladatra gondolok, mert az mindenkinek kihivás valamilyen szinten. A nehézségeket ugy értettem, hogy a hallgató azt se tudja, hogy hogyan kell összefoglalni a gondolatait, azt hiszik, hogy a szakdoga egy fogalmazás, egy mese, és ezt helyezik fókuszba.

Én bme-t végeztem, és ott pl nem volt semmilyen fennakadásom a szakdolgozatirással, mert korábban számos tervezési feladatnál rá voltunk kényszeritve, hogy egy tudományos feladat megoldásának a menetét leirjuk minél tömörebben és egyértelmüen.

Csodálkozva láttam, hogy egyes iskolákban külön "hogyan irjunk szakdolgozatot" c. könyveket ajánlanak a hallgatóknak, mert sokan még úgy se tudnak elindulni, hogy a tanszékeik megadják a sablon checklistet, és igazábol semmi mást nem kéne csinálni vele, minthogy minden pontról irni.

Pl egyik ismerösömnek irtam a szakdogájához pénzért bevezetőt (ismerös voltam a témában). A gyerek másnapra bekezdésenként szétszórta a tényleg mese jellegű bevezetőt a marketing témáju dolgozatának strukturálatlan 30 oldalában. Persze a konkrét feladatmegoldás foszlányait nem lehetett felfedezni ebben a 30 oldalban, csak a rizsát.

Ja meg a word használat is egeket veri. Tök egyszerüen lehet irni szövegeket, hiszen csak bekezdéseket kell használni, a képeket is bekezdésekként kell betenni, képaláirásokat automatikusan el lehet készittetni a programmal, ehyelett a 90% ugy használja a wordot mint egy irógépet. Emiatt gondolom 1 konzultácio arra megy el, hogy a tanár elmayarázza, hogyan kéne megirni ugy a doksit, hogy nézzen is ki valahogy. Na és ilyen emberek sirnak, hogy ne kelljen fizetni az oktatásért...ILYenek, akik azzal menőznek, hogy 1 hét alatt irták meg a szakdogájukat. Én kb 10 napon át irtam a szöveget, de rengeteg vázlatom volt korábbról. Ja meg nekem számitásokat is kellett csinálni, meg műszaki 3d-s modelleket csinálni, meg abból rajzokat.

2012. dec. 20. 12:14
1 2
 1/16 anonim válasza:
én is szenvedek vele mert utálom az infót nem értek a gépekhez
2012. dec. 20. 12:15
 2/16 A kérdező kommentje:
de vágod, hogy sokkal egyszerübb normálisan használni a wordot, mint összebarmolva
2012. dec. 20. 12:16
 3/16 anonim ***** válasza:
Jó a kategória.
2012. dec. 20. 12:16
 4/16 A kérdező kommentje:
meg itt nem az a fő téma, hogy nem értesz a szoftverekhez, hanem hogy sokan nem tudnak még gondolkodni sem annyira, hogy egy szakdogát megirjanak. Szal sokan még papiron, kézirással se tudnának önállóan elvégezni egy ilyen feladatrot.
2012. dec. 20. 12:18
 5/16 anonim válasza:

értem hogy mit mondasz.

másokat nem szoktam figyelni, magammal foglalkozom.

én kézzel írtnak jobban örülnék

2012. dec. 20. 12:19
 6/16 A kérdező kommentje:
pl én egész egyetemen ugy irtam dokumentáciokat, hogy nem használtam iylen 1es szám 1 személyes hangvételt...nekünk mindent németesen, szenvedősen kellett irni, tényszerüen. 1es szám első személyben, elmesélve tényleg egy általános iskolás fogalmazását kelti az irás.
2012. dec. 20. 12:21
 7/16 anonim válasza:
Ugy érzed, hogy ez egy hatalmas szopás? Azért tetted ebbe a témakörbe( szerelem, szex)?
 8/16 A kérdező kommentje:
itt esélyes, hogy válaszolnak.
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez így nagyon jól van! Te is írtál szakdogát pénzért, én is megírtam egy párat ... amíg a hallgatók bénák hozzá, addig mi tudunk keresni rajta ... Ne lázadj ez ellen, mert rontod az üzletet!
 10/16 A kérdező kommentje:
és baxmeg beteszik a számitástechnika témakörbe...tudtam, hogy oda kellett volna irnom, hogy majd a közoktatás témakörbe tegyék át. köcsög moderátorok mindig ezt csinálják...átteszik a kérdést a legirrevelánsabb témakörbe.
2012. dec. 20. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!