Miért jelent a hallgatónak nagy részének nehézségeket a szakdolgozatirás?
Most nem magára a feladatra gondolok, mert az mindenkinek kihivás valamilyen szinten. A nehézségeket ugy értettem, hogy a hallgató azt se tudja, hogy hogyan kell összefoglalni a gondolatait, azt hiszik, hogy a szakdoga egy fogalmazás, egy mese, és ezt helyezik fókuszba.
Én bme-t végeztem, és ott pl nem volt semmilyen fennakadásom a szakdolgozatirással, mert korábban számos tervezési feladatnál rá voltunk kényszeritve, hogy egy tudományos feladat megoldásának a menetét leirjuk minél tömörebben és egyértelmüen.
Csodálkozva láttam, hogy egyes iskolákban külön "hogyan irjunk szakdolgozatot" c. könyveket ajánlanak a hallgatóknak, mert sokan még úgy se tudnak elindulni, hogy a tanszékeik megadják a sablon checklistet, és igazábol semmi mást nem kéne csinálni vele, minthogy minden pontról irni.
Pl egyik ismerösömnek irtam a szakdogájához pénzért bevezetőt (ismerös voltam a témában). A gyerek másnapra bekezdésenként szétszórta a tényleg mese jellegű bevezetőt a marketing témáju dolgozatának strukturálatlan 30 oldalában. Persze a konkrét feladatmegoldás foszlányait nem lehetett felfedezni ebben a 30 oldalban, csak a rizsát.
Ja meg a word használat is egeket veri. Tök egyszerüen lehet irni szövegeket, hiszen csak bekezdéseket kell használni, a képeket is bekezdésekként kell betenni, képaláirásokat automatikusan el lehet készittetni a programmal, ehyelett a 90% ugy használja a wordot mint egy irógépet. Emiatt gondolom 1 konzultácio arra megy el, hogy a tanár elmayarázza, hogyan kéne megirni ugy a doksit, hogy nézzen is ki valahogy. Na és ilyen emberek sirnak, hogy ne kelljen fizetni az oktatásért...ILYenek, akik azzal menőznek, hogy 1 hét alatt irták meg a szakdogájukat. Én kb 10 napon át irtam a szöveget, de rengeteg vázlatom volt korábbról. Ja meg nekem számitásokat is kellett csinálni, meg műszaki 3d-s modelleket csinálni, meg abból rajzokat.
értem hogy mit mondasz.
másokat nem szoktam figyelni, magammal foglalkozom.
én kézzel írtnak jobban örülnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!