Miért jelent a hallgatónak nagy részének nehézségeket a szakdolgozatirás?
Most nem magára a feladatra gondolok, mert az mindenkinek kihivás valamilyen szinten. A nehézségeket ugy értettem, hogy a hallgató azt se tudja, hogy hogyan kell összefoglalni a gondolatait, azt hiszik, hogy a szakdoga egy fogalmazás, egy mese, és ezt helyezik fókuszba.
Én bme-t végeztem, és ott pl nem volt semmilyen fennakadásom a szakdolgozatirással, mert korábban számos tervezési feladatnál rá voltunk kényszeritve, hogy egy tudományos feladat megoldásának a menetét leirjuk minél tömörebben és egyértelmüen.
Csodálkozva láttam, hogy egyes iskolákban külön "hogyan irjunk szakdolgozatot" c. könyveket ajánlanak a hallgatóknak, mert sokan még úgy se tudnak elindulni, hogy a tanszékeik megadják a sablon checklistet, és igazábol semmi mást nem kéne csinálni vele, minthogy minden pontról irni.
Pl egyik ismerösömnek irtam a szakdogájához pénzért bevezetőt (ismerös voltam a témában). A gyerek másnapra bekezdésenként szétszórta a tényleg mese jellegű bevezetőt a marketing témáju dolgozatának strukturálatlan 30 oldalában. Persze a konkrét feladatmegoldás foszlányait nem lehetett felfedezni ebben a 30 oldalban, csak a rizsát.
Ja meg a word használat is egeket veri. Tök egyszerüen lehet irni szövegeket, hiszen csak bekezdéseket kell használni, a képeket is bekezdésekként kell betenni, képaláirásokat automatikusan el lehet készittetni a programmal, ehyelett a 90% ugy használja a wordot mint egy irógépet. Emiatt gondolom 1 konzultácio arra megy el, hogy a tanár elmayarázza, hogyan kéne megirni ugy a doksit, hogy nézzen is ki valahogy. Na és ilyen emberek sirnak, hogy ne kelljen fizetni az oktatásért...ILYenek, akik azzal menőznek, hogy 1 hét alatt irták meg a szakdogájukat. Én kb 10 napon át irtam a szöveget, de rengeteg vázlatom volt korábbról. Ja meg nekem számitásokat is kellett csinálni, meg műszaki 3d-s modelleket csinálni, meg abból rajzokat.
mert qrvasokat kell írni olyan témáról amiről tudnék max 2 oldalt....30at meg az égvilágon semmíről nemtudnék írni...
te mennyiért vállalod?? :D
az én szakomon 40 oldalt kellett átlagban irni 3-4 kredites tárgyaknál + rajzok, modellek, számitások majd vizsga ja és zh is volt
tudnál irni akármiröl nagyon sok oldalt, csak épp sokan ahhoz is bénák vagytok, hogy kutatásokat végezzetek. Még googleval se értek célt. Ja meg ugye sok témához csak idegennyelvü anyag van, ami sok embernek szintén megakadást jelent.
én a bme-n elég közepes tanulónak számitottam, de még igy is sokkal többet fektettem a tanulmányaimba, mint az átlag felsöktatásban tanuló
szakdogák általában egy konkrét feladat megoldásáról szólnak, de te is jol bebizonyitottad, hogy sokan csak egy meseirásnak tekintik, egyfajta fogalmazásnak.
Ha a feladat megoldására koncentrálnál, akkor hamar gyülne az oldal.
hát valoban vannak komoly életvezetési problémáim, nem megy a csajozás sem.
de szerintem nem véletlen, hogy a legtöbb felsö iskolában tanuló emberke még gondolkodni sem tanul meg iskolás évei során.
Komolyan nem értem, hogy miért zavar ez téged annyira hogy másodszor is fel kellett tenned ugyanezt a kérdést, csak másik kategóriába téve először?
Ja, de tudom, azért mert vagy nincsen életed, vagy rosszul esik, hogy mások úgy élik a saját életüket, ahogy akarják, vagy egyszerűen trollkodsz.
Foglalkozz saját magaddal, örülj neki hogy te ügyesebb és okosabb vagy az átlagnál,(vagy csak fényezed magad?) ezáltal jobb esélyeid is lesznek az élet sok területén.
Lepontozás meg beszólogatás előtt annyit, hogy egy sokak által csak lebüfézett szakot végeztem el,(nem értem milyen alapon) viszont a szakdolgozatomat így is meg tudtam írni mindenféle probléma nélkül, alapból sem egy nagy kunszt, akinek nem megy, nem való az egyetem, ennyire egyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!