Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szakdolgozatírás --> ez...

Szakdolgozatírás --> ez plagizálás, illetve rájöhetnek, hogy "csaltam"?

Figyelt kérdés

Van az a rész, amikor össze kell foglalni a témában korábban megjelent fontos cikkeket, könyveket, elméleteket stb.

Ehhez ugye el kell olvasni egy csomó szarságot...

Szerintetek rájönnek, hogyha olyat teszek bele, amit nem olvastam el, hanem más tanulmányokban összefoglaltak egy könyvet, ami az én témámhoz is hasznos lehet, és én annak a tanulmánynak az összefoglalóját írom bele, és hivatkozom le...

Vagy erre rájönnek?

Egyrészt lustaság és időhiány miatt persze, de az is benne van, hogy vannak cikkek, amik tök jók lennének a témámhoz, de egyszerűen lehetetlen őket beszerezni.

2012. márc. 15. 21:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez nem plagizálás, arra szerintem nem jönnek rá,hogy valamit nem olvastál el a témához.

Én megcsinálnám, de én hülye vagyok :-)

2012. márc. 15. 21:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem plagizálás, de azért a tanárok nem hülyék :) Ha rendes értékelőt fogsz ki, akkor nem hiszem, hogy bajod származhat a dologból, viszont én egy hasonló trükközéssel eléggé megszívtam. A szakdolgozat védésekor tettek fel jó néhány, a felhasznált szakirodalom szemléletét firtató kérdést, amit ha elolvastam volna a könyvet, amit belinkeltem, akkor gond nélkül meg is tudtam volna válaszolni. Meg nem buktam, de a szakdolgozatomra hármast kaptam, amit azért a mai napig eléggé szégyellek, ill. anno frissdiplomás álláskeresésnél is hátrányt jelentett. A mai eszemmel inkább a kevesebb több elvet követném, viszont a felhasznált szakirodalmat tényleg alaposan átnézném. Azért nem lehetetlen dolgokat várnak el, csak az adott szakterületen tényleg egy biztosabb alapokon nyugvó tudást, illetve nálunk azt is nézték, hogy hogyan tudsz irodalmazni, tudományos dolgoknak utánakeresni. Ha csak cikkeket idézel, akkor nálunk (SOTE) azoknak elég volt az abstractját átnézni, 2-3 nagyobb terjedelmű, relevánsabb article kivételével, amit fordítani is kellett, de ezeket a témavezetőd gondolom úgyis elmondta/elmondja.
2012. márc. 16. 04:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem plagizálás, egyébként sem lenne jó köztársasági elnök belőled ;-)

Azt azért ne felejtsd el, hogy azt a szakdolgozatot meg is kell majd védeni az opponenssel szemben.

2012. márc. 16. 09:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!