Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Zrínyi megyei verseny, 2....

Zrínyi megyei verseny, 2. forduló esetén a 25-ből 15 jó feladat az mennyire rossz eredmény? Ezzel még tovább lehet jutni a döntőbe?

Figyelt kérdés
A kislányom 25-ből 15 feladatot oldott meg jól mindössze. 10 az hibás lett.

tegnap 21:14
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
2. osztály!
tegnap 21:14
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem rossz eredmény, de az országoshoz általában több kell.

Ugye az első 1-2-3 jut be az országosra, és megyénként/területenként van elég okos, tehetséges gyerek, akinek sikerül 20-at vagy többet megcsinálni.

Persze függ attól, hogy milyen erős a megye, illetve a mezőnytől és az adott feladatsor szintjétől is függ a továbbjutás.

tegnap 21:25
 3/11 A kérdező kommentje:
Az általános iskolai matematika tanítónő is azt mondta, hogy jó nehezet kaptak szegények. az utolsó 5 feladat még neki se ment csípőből mikor nézte.
tegnap 21:28
 4/11 A kérdező kommentje:
A lányom viszont pont egy nehezen a 24-est jól oldotta meg.
tegnap 21:29
 5/11 A kérdező kommentje:
nehezet*
tegnap 21:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Én nem emlékszem olyanra, hogy 125-ből 75 pont valaha elég lett volna döntőre, de még a 100 is nagyon ritka. Ettől ez még egy nagyon szép eredmény.

Én elkezdeném finoman felkészíteni, hogy bármi lesz a vége, pozitívan élje meg, legyen kedve indulni jövőre is, szívesen foglalkozzon matekkal. Ha meg tényleg annyira nehéz volt, hogy ez helyezésben is jó eredmény, vagy akár döntőbe jut, akkor lehet extrán ünnepelni.

ma 00:15
 7/11 anonim ***** válasza:

#6: Nem 65 pont?

Már nagyon rég volt, de úgy emlékszem, helyes válasz 5 pont, ha nem jelöl semmit, az 0, rossz válasz viszont -1 pont, hogy ne legyen értelme tippelgetni. (Így 0 jön ki a tippelés várható értékének, ha nem tud a versenyző kizárni biztosan rossz válaszokat.)

A kislánynak meg üzenem, hogy ne keseredjen el! Sokszor az a tapasztalat is hasznos, ha tudja, hogy egy adott verseny milyen, hogy érdemes rá készülni, milyen trükköket tud bevetni.

A Zrínyi (és a kenguru) teljesen más, mint a szokásos matekversenyek. Általában kevés, nehéz feladat van, amit részletesen kell indokolni/bizonyítani, viszont van rá idő. Itt nagyon szűkös az idő, sok feladat van, de nem kell részletezni, csak bejelölni a tippet. Ritka, hogy valakinek mindkét stílus jól menjen. Persze mindkettőre fel lehet készülni, és be lehet gyakorolni.

ma 09:02
 8/11 anonim ***** válasza:
@7: a hivatalos pontozási formula 4*helyes-rossz+feladatok száma. EZ egyenértékű az általam gyakorlatban használt 5*helyes+üres formulával. Te a két verziót keverted egy kicsit össze.
ma 09:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem történik semmi, ha nem jut tovább, majd megpróbálja megint. Ez a lényeg, amit te is írsz. Sok a tehetséges gyerek, közülük a legjobbakat csak nehéz feladatokkal lehet kiválogatni. Nem hiszem, hogy itt a sajnálatnak tere van, mivel nem az a cél, hogy szívassák a gyerekeket, hanem az, hogy tényleg a legjobbak jussanak tovább. Ezért hívják versenynek. Nem lehet mindenki első meg döntős. Szép eredmény az is, hogy idáig eljutott a lányod, de a versenyek azért is jók, hogy ezt megtanulja, hogy vannak nála is jobbak. Most ez kevés lesz valószínűleg, de ettől még ügyes csak gyakorolni kell még.
ma 09:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Teljesen attól függ, hogy melyik területen versenyez. Én Budapesten élek, anno az egyik legnehezebb kerületben versenyeztem, volt hogy 22 helyes feladattal se jutottam tovább(így lettem 6., de voltak akik hibátlant írtak), de aztán mégis a fazekasba járok specmatra. Viszont a vidéki, és legfőképp az erdélyi területeken nagyon kevés az induló, kevés ponttal, könnyű továbbjutni. Néztem is, hogy Erdélyben voltak olyan térségek (Beszterce, Hunyad) ahol csak 1 vagy 2 versenyző volt, és 1 továbbjutó, nem túl magas pontszámmal. De ilyen ez a verseny. Jövőre szerintem induljon a lányod a bátaszékin, vagy a kalmáron, ott több idő van egy feladatra, lehet gondolkodni, és nincsenek ilyen kirívó továbbjutási esetek, országos szinten határozzák meg, ki jut tovább.
ma 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!