Villamosmérnök szakirányok. Melyik legyen? Villamosenergetika, Automatizálás, Híradástechnika.
Melyik mennyire keresett? Milyenek az elhelyezkedési lehetőségek? Milyenek a lehetséges fizetések?
Melyikben mekkora gazdasági jővő, gazdasági potenciál van?
Egyszóval leginkább melyiket éri meg választani?
Adminisztratív munka?! Ezt nem nagyon értem.
Akkor miért vezetékméretezéseket, transzformátorok, védelmek, stb. dolgokat tanítanak? Biztos ugyanarról beszélünk?
Masni1!
Miért választanál mást a gépészmérnök helyett? Jobb a villany vagy a mechatronika? Azért kérdezem, mert én is gépésznek tanulok. Csak érdekel, h neked mi a véleményed.
Jó kérdés hogy melyik szak. Mindegyikben nagy a lehetőség.
Automatizálás: Ha van egy kis affinitásod az IT vonalhoz és nem restellsz csavarhúzót ragadni, akkor 30-35 éves korodra zokszó nélkül 700K körüli bruttód van alapbérben. Viszont ha átlagos PLC/robot/cnc mérnök vagy, ne várj túl sokat...
Energrtika: EON, ELMÜ, MVM valamint nagyobb cégek folyamatosan keresik az energetika ági kollégákat. Ez nem olyan dinamikusan növő fizetésekkel jár de ha rendesen bedolgozod magad akár a nyugdíjig is ott lehetsz szép lassan felfelé haladva a létrán.
Hiradástechnika: Háát.. Igazából nem nagyon hallottam túl sok sikersztorit a tavaszmezős kollégáktól, illetve igen, de csak azoktól akik 1000-2000km-el nyugatabbra dolgoznak.
Azt viszont nagyon fogadd meg, ha automatizálásra mész, akkor a PLC programozást nagyon keményen vedd, és ne csak az automatika kurzuson felszedett morzsákkal kezdj, mert az kb utcasöprésre elég. No meg a TDK és egyéb helyeken kezdd el építeni a kapcsolati tőkédet, mert az nagyon sokat tud dobni a kezdeten.
Pista ( Kandós VM )
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!