Ha az iskola házirendje nem tiltja akkor? (Folyt lent)
Figyelt kérdés
...akkor ha előzetesen szólók az elején hogy a gyerek notebook-on fogja írni az órai munkát (kivétel matematika, rajz, stb...) akkor nem mondhatja az az igazgató hogy nem engedi? Általánosba jár a gyerek most lesz 8.-os.2009. aug. 14. 00:15
51/58 A kérdező kommentje:
feltaláljuk, reggelizünk, tízóraizunk, beszélgetünk, elvagyunk :D csak így még + csinálhatunk vmit XD.. mondjuk ha éppen megvan minden a következő órára nem kell semmit elkérni másoktól mert nem tudtad megcsinálni akkor nagyon hosszú a szünet :D.. pl a 20 perces szünetbe nem nagyon szokott dolgunk lenni
2009. aug. 16. 02:12
52/58 anonim válasza:
jó hát nekem 8 mit csinálsz, de okosabb, ha szólsz az igazgatónak vagy a tanároknak, hogy van nálad ilyen "cucc" és szünetekben engedélyt kérsz rá, hogy használhasd. Lássuk be így a legtisztább, de ha csak villogni akarsz tök felesleges.Ha megengedik, akkor cipeld magaddal, úgyis megfogod unni mert baromi nehéz némelyik gép :)
53/58 A kérdező kommentje:
ez csak egy kis notebook, 1 kiló
2009. aug. 16. 02:24
54/58 anonim válasza:
Nálunk szakközépiskolában annak ellenére, hogy nagyon nyomatták az informatikát, nem engedték meg, hogy laptopba jegyzeteljünk (volt, aki kérte), mert a tanár se hülye. Tudja, hogy abból előbb utóbb filmnézés lesz órán, vagy éppen játék. És nálunk is meg volt szabva sok órán, hogy spirál vagy sima füzet, illetve mi nekünk is volt külön "tantárgyként" írásbeli munkák külső alakja. Osztályozták a füzetvezetést, és a dolgozatokra is adtak külalak jegyet. De ettől függetlenül volt, aki behozta az iskolába a laptopját, és szünetben használta. De az lett a vége, hogy elszigetelődött az osztálytól, mert egyszerre max. négyen tudták élvezhetően nézni a filmet, így kialakult egy kis klikk, a laptoposok klikkje. Szóval jól gondold meg. Ha új közösségbe kerülsz, nem biztos, hogy jó szemmel fogják nézni, hogyha te laptoppal jársz be suliba. Először még izgi lesz, de aztán hamar ráuntok. És a szünetekben az első félév minimum még azzal fog eltelni, hogy egymással ismerkedtek, nem fogtok unatkozni. Az meg, hogy elvehetik-e a házirendtől függ, a házirendet, pedig sokszor úgy értelmezik, ahogy az igazgató szeretné. Nálunk laptopot nem vettek el, de mobiltelefont és szendvicssütőt igen. Szóval, ha mindenképp úgy döntesz, hogy neked laptop kell az iskolába, beszéld meg az osztályfőnököddel.
55/58 A kérdező kommentje:
[link] a tanár szent a tanár sérthetetlen! jah és mielőtt szóba jönne az hogy ezzel is a tanár jogait sértették meg a diákok hogy felvette és felrakta a netre előbb járjunk utána hogy ott először is engedélyezett-e mobiltelefon használata csak azért bújtatta el mert félt hogy őt is ilyen brutálisan megrángatja. 7 éves gyerek.
2009. aug. 27. 23:54
56/58 anonim válasza:
egyetemisták azért viszik a notebookot, mert a tanár sokszor kiadja az előadáson levetített powerpoint bemutatókat, és valóban azt nem kell lejegyzetelni órán, így kényelmesebb.
de soha senkit nem láttam jegyzetelni notiba. szerintem lehetetlen. főleg általános iskolásként.
nem igaz, hogy ezt az egy évet már nem bírja ugyanúgy, mint a társai. aztán egyetemen majd villoghat a notival, ha annyira abba szeretne jegyzetelni.
nekünk speciel általánosba be kellett mutatni a füzeteinket, hogy mennyire szépen vezetjük, íráskép, helyesírás stb. ez egy visszajelzés a tanárnak is. ilyen korban inkább ezzel kéne törődni, nem azzal, hogy milyen gyorsan gépel. lesz még arra is elég ideje.
57/58 A kérdező kommentje:
Ez a "villogás" meg őrit... egyáltalán nem szokás már villogni... divatja múlt... maximum trendinek lehet lenni de nem villogunk semmivel... azt csinálunk amit akarunk azt viszünk amit akarunk... nem lesz senki semmivel másabb... 14 évesen csak tudom :D
2009. aug. 28. 14:11
58/58 anonim válasza:
nem olvastam a válaszokat, mert nagyon sok volt :D én is gondolkodtam néha, milyen jó lenne bevinni a laptopot és arra írni. a zúgás, és a billentyűk nyomkodásának hangja szted nem zavarná a gyerekeket? a tanár sem engedné meg, az is száz! és egy gyerekre rábízni a gépet... totál felelőtlenség! és mondjuk ha le kell rajzolni egy ábrát, mit csinál? várjon tanárur, megnyitom a paintet!? ne is gondolj rá, rossz ötlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!