Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha az iskola házirendje nem...

Ha az iskola házirendje nem tiltja akkor? (Folyt lent)

Figyelt kérdés
...akkor ha előzetesen szólók az elején hogy a gyerek notebook-on fogja írni az órai munkát (kivétel matematika, rajz, stb...) akkor nem mondhatja az az igazgató hogy nem engedi? Általánosba jár a gyerek most lesz 8.-os.
2009. aug. 14. 00:15
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
76%
Elárulom neked, hogy egyetemen senki nem jegyzetel laptoppal, mert nem lehet. Azt az információmennyiséget éppen elég kézzel leírni, néha még úgy sem megy. Akármennyire is vakon gépel, ez nem fog működni. A számítógépet a beadandók és referátumok készítéséhez használja mindenki, kivétel nélkül.
2009. aug. 14. 14:26
 22/58 A kérdező kommentje:
Utolsó, mint ahogy írtam: A GYEREKEK kiáltanak fel hogy lassabban a gyerek inkább csöndbe marad és írja úgy ahogy tudja, de olyanok akik a legszebben írnak az osztályba vagy a leghelyesebben azok felkiáltanak hogy álljon meg és várja meg amíg befejezik.
2009. aug. 14. 14:28
 23/58 A kérdező kommentje:
Vagyis utolsó előtti, szóval most utolsó: furcsa hogy én bkv buszvezető vagyok és Budán a 9 és a 11 kerületben is közlekedem és ott van rengeteg egyetem főiskola, és nagyon furcsának tartom a válaszodat ha egyszer látom hogy ott ülnek kint a laptopokkal adják át egymásnak az anyagot, tanulják rajta az anyagokat... akkor nem tudom biztos valami világító füzetek lehetnek.
2009. aug. 14. 14:33
 24/58 anonim ***** válasza:
81%

Az, hogy laptoppal jár nem jelenti azt, hogy azzal ír az órán. Mi pl azért hordtunk laptopot, mert voltak olyan órák ami között 3 óra telt el és amire elindultunk volna valamerre a két óra között, addigra mehettünk volna vissza, mi pl ilyenkor filmnézésre, vagy internetezésre használtuk. Természetesen egyetemen főiskolán azért használnak laptopot mert töménytelen mennyiségű anyag van. Bizony akad olyan tanár, aki nem lediktálja az anyagot, hanem csinál egy közös belső email levelező rendszert és azon adja át. Igen ám de basszus ez egyetem meg főiskola, nem általános iskola!!!

Sokszor egyetlen tantárgyból egyetlen vizsgára többet kell tanulni, mint az egész érettségire! Nem írhatja le a gyerek kézzel az 500 oldalas pszichológia könyvet, mert az lehetetlen. Nem öt oldal 500, 250 oldal per félév...Na ezért van náluk laptop

2009. aug. 14. 14:38
 25/58 anonim ***** válasza:
81%
az kimaradt, hogy jössz itt a 60-90 évesekkel, na azért könyörgöm, annak idején volt aki örült, hogy 3 vagy 4 osztályt el tudott végezni, utána mehetett dolgozni. ezektől az emberektől ne várd el, hogy szépen és hibátlanul írjanak, ha az iq-szintjük a 90et kaparja alulról. másfelől öregkorra mindenki felejt, te is...
2009. aug. 14. 14:41
 26/58 anonim ***** válasza:
86%

Lehet, hogy nem fog tetszeni a kérdezőnek, de én sem engedném - tanérként-, hogy a gyerek laptoppal járjon általános iskolába. Már elnézést, de az általános iskolai tananyag (még akkor is, ha 8. osztályról van szó) össze sem hasonlítható a főiskolai-egyetemi tananyaggal... és ahogy előttem írták, ott sem mindenki notebook-ba jegyzetel.

Arra nem gondoltatok, hogy a gyerek az iskolában írjon csak úgy, mint a többiek - kézzel, füzetbe, aztán otthon másolja be a tananyagot magának a notebook-ba. Így ha akarja, e-mailezheti a beteg osztálytársaknak is a hiányzó anyagot, de ami fontosabb: azzal, hogy otthon begépeli, amit órán jegyzetelt, már tanulja is az anyagot!

Jegyzetelni pedig meg kell tanulni a lehető legjobb tempóban, ugyanis középiskolában és később, egytemen-főiskolán sem fogják háromszor elmondani ugyanazt. Elmondják egyszer, esetleg kétszer, aztán annyi... és az a jegyzetelés, amit a gyerek általános iskolában ötödikben megtanult, köszönő viszonyban sincs azzal a jegyzeteléssel, ami később kell majd!

2009. aug. 14. 14:47
 27/58 A kérdező kommentje:
Jó, mind egy... attól függetlenül fog kapni és azt csinál vele amit akar.... ha mindenképp az iskolába akarja bevinni akkor szünetben fogja, vagy akár hogy itthon begépeli az anyagot azzal is tanulja és akkor nem kell a füzetet böngészni vagy esetleg el nem tudni olvasni mert csúnyán írta hanem azon átismételi. ennyi köszönöm a válaszokat
2009. aug. 14. 15:34
 28/58 anonim ***** válasza:
81%
Úgy látom, hogy titeket manipulál a gyerek. Ha most nem fogjátok vissza, akkor úgy a fejetekre nő 1-2 év múlva, hogy minden nevelési eszköz hatástalan lesz. Általános iskolában nincs olyan mértékű információhalmaz, ami szükségessé tenné a laptopot. Én első éves egyetemista koromban kaptam hosszas családi kupaktanács után egy egyszerűbb, használt laptopot, pedig az anyagi lehetőségek megengedték volna, hogy valami szupergépet kapjak. Biztos lehetsz benne, hogy önkormányzati iskolában a tanárok nem fogják engedélyezni a laptopot órai jegyzetelésre. Ha mindenáron tönkre akarjátok tenni a gyereket, akkor írassátok át egy fizetős magániskolába, ahol a tanárok a szülők legabszurdabb ötletei előtt is fejet hajtanak-persze százezrekért cserébe. A másik agyament érvetek, hogy azért is kell laptop, hogy a gyermek magával vihesse táborba, osztálykirándulásra. Mi a búbánatnak? Egyrészt, mégha mobilinternetet is kap a gyerek, és valahova pl. a Bakonyba mennek az Isten háta mögé, ott az garantáltan nem fog működni. Esténként filmet nézni? Táborban, kirándulásokon a gyerekek csapatépítő játékokon vesznek részt, szórakoznak, táncolnak, fiúk-lányok átjárkálnak egymáshoz pusmogni! Eszébe sem jut senkinek normál esetben a laptop, nemhogy elővenné (feltéve ha nem egy kis gépfüggő kocka, de az már pszcihopathológiai eset). Tudod mennyire ki vannak borulva az ilyen szülőktől a tanárok? Veletek vannak tele a tanárik. Súlyosan tévedsz, ha azt hiszed, hogy az egyetemisták a laptopba jegyzetelnek. Mi kizárólag prezentációk, referátumok során visszük magunkkal a gépet órára. Akik pedig messze laknak a kollériumtól/albérlettől azok viszik be az egyes órák közötti unaloműzőnek, mert nem éri meg hazamenniük napközben. Halálra fogja szekálni a gyerekedet a többi tanuló. A tavaszi hospitálásim során egyik állomásunk egy általános iskola 7. osztálya volt, ahol az egyik kissrác a szülei laptopját hozta be az iskolába, és azon tartotta meg a kiselőadását. A többi tanuló halálra gúnyolta a kiskölyköt. Ennek akarod kitenni a gyereket?
2009. aug. 14. 15:38
 29/58 A kérdező kommentje:
Nem fogja mert 1. nem barátkozik fiúkkal fiú létére 2. így is van az osztályban nekik egy magnó amin hallgatnak szünetben zenét, ennyi erővel ő is netezhet, főleg hogy egymás telefonját kérik el rajta hallgatnak zenét stb. 2. mivel tudják hogy lesz neki laptopja mivel MINDENKINEK van csak nem viszik be, pedig szívesen bevinnék ha nem is jegyzetelésre hanem szórakozásra 3. el lopni nem tudják tőle csak ha ki nem kapják a kezéből, mert testnevelés órákon stb. el tudja zárni egy kis lakatos szekrénybe (sulibox) mert van az iskolában és sokan béreljük értékmegőrzőnek (testnevelés órákon az ő szekrényébe rakják be az osztálytársai a telefonjaikat hogy el ne lopják stb.) szóval engem nem érdekel annyiban a véleményetek hogy fölösleges vagy ilyenek hogy kirándulás: na náluk egy kirándulás úgy folyik hogy elmennek pl: Székesfehérvárba, megnéznek két múzeumot, elmennek ebédelni, sétálnak egyet a városban, és elmennek a szállásra aludni... mivel nem egy fiúkkal barátkozós típus nyugodtan netezhetne vagy filmezhetne. köszi a válaszokat, nem fogom megkérdezni év elején, de fog kapni mert én is szeretnék már régóta ha én megyek el egy útra vagy hasonló.
2009. aug. 14. 15:56
 30/58 A kérdező kommentje:
*NEM fogják cikizni
2009. aug. 14. 15:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!