Ha az iskola házirendje nem tiltja akkor? (Folyt lent)
Az, hogy laptoppal jár nem jelenti azt, hogy azzal ír az órán. Mi pl azért hordtunk laptopot, mert voltak olyan órák ami között 3 óra telt el és amire elindultunk volna valamerre a két óra között, addigra mehettünk volna vissza, mi pl ilyenkor filmnézésre, vagy internetezésre használtuk. Természetesen egyetemen főiskolán azért használnak laptopot mert töménytelen mennyiségű anyag van. Bizony akad olyan tanár, aki nem lediktálja az anyagot, hanem csinál egy közös belső email levelező rendszert és azon adja át. Igen ám de basszus ez egyetem meg főiskola, nem általános iskola!!!
Sokszor egyetlen tantárgyból egyetlen vizsgára többet kell tanulni, mint az egész érettségire! Nem írhatja le a gyerek kézzel az 500 oldalas pszichológia könyvet, mert az lehetetlen. Nem öt oldal 500, 250 oldal per félév...Na ezért van náluk laptop
Lehet, hogy nem fog tetszeni a kérdezőnek, de én sem engedném - tanérként-, hogy a gyerek laptoppal járjon általános iskolába. Már elnézést, de az általános iskolai tananyag (még akkor is, ha 8. osztályról van szó) össze sem hasonlítható a főiskolai-egyetemi tananyaggal... és ahogy előttem írták, ott sem mindenki notebook-ba jegyzetel.
Arra nem gondoltatok, hogy a gyerek az iskolában írjon csak úgy, mint a többiek - kézzel, füzetbe, aztán otthon másolja be a tananyagot magának a notebook-ba. Így ha akarja, e-mailezheti a beteg osztálytársaknak is a hiányzó anyagot, de ami fontosabb: azzal, hogy otthon begépeli, amit órán jegyzetelt, már tanulja is az anyagot!
Jegyzetelni pedig meg kell tanulni a lehető legjobb tempóban, ugyanis középiskolában és később, egytemen-főiskolán sem fogják háromszor elmondani ugyanazt. Elmondják egyszer, esetleg kétszer, aztán annyi... és az a jegyzetelés, amit a gyerek általános iskolában ötödikben megtanult, köszönő viszonyban sincs azzal a jegyzeteléssel, ami később kell majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!