Ha az iskola házirendje nem tiltja akkor? (Folyt lent)
"... Ja, igen és semmi baja nincs a gyereknek, csak szeretnék már régóta egy laptopot/notebook-ot itthonra vagy a gyereknek ha megy valahova kirándulni vagy táborba, akárhova..."
Elárulnád, mi a fészkes fenének kellene notebookkal KIRÁNDULNI???... 8-o
Már ne is haragudj, ezen megáll az eszem!
Én igazán nagy számítógép-mániás vagyok, 20 éve megszállott szgépező vagyok, de eszembe nem jutna kiránduláshoz elvinni a notebookomat...
Voltál te már iskolai TÁBORBAN???
Ott sincs helye a notebooknak, mi a francnak?!
A 8-os 9-es kölykök azon törik a fejüket, hogyan csempésszenek alkoholt és cigit a táborba, továbbá melyik csajt hogyan cserkésszék be, ki az a kretén, aki leül a notebookjához?... 8-O
-------------------
"...ha már ott vagyok kérdezzem meg hogy nem-e használhat egy kis füzetméretű gépet mert az kényelmesebb gyorsabb és ha pl.: az egyik osztálytársa beteg könnyen email-ba eltudja neki küldeni a leckét mert mindig ő az aki küldi a pajtásainak a leckét és fárasztó beszkenneli, tömöríteni, betölteni, elküldeni több mint 5-6 oldalt..."
Na, erre már feltalálták a fénymásolást!
Vegyél otthonra egy olyan nyomtatót, ami nyomtató+szkenner+fénymásoló egyben (nekünk is ilyen van itthon)... :]
A fiamék általános iskolájában a könyvtárban volt egy fénymásoló, amit a diákok is használhattak : ők itt másolták le az ilyesmit, vagy a könyvekből érdekes fejezeteket a tanuláshoz.
De elég jól működik a régi jól bevált módszer is : akinek bepótolnivalója van, az kölcsönkéri a társa füzetét és bemásolja az óra anyagát a saját füzetébe KÉZZEL! (Ezt legtöbbször órai szünetekben elintézik a gyerekek.)
Az összes "negatív" válasz után,Én azt mondom, hogy vegyétek meg azt a laptopot/notebookot , Én is azt használom, bár én már középiskolában és az kicsit más.
Mindenki az írásképpel volt oda meg egyéb dolgokkal, hát én nemtudok azokra mit mondani, valahogy engem sem érdekel nagyon, és nem hiszem, hogy olyan nagy gondot jelentene majd.
Látás roncsolódása-válaszom: le kell venni a fényerőt minimálisra. xDxP
Szerintem nagyon meggyorsítja a munkát, és jóval gyorsabban gépelek mint, hogy én írogassak mindenféle kézzel írott jegyzetet, egyébként meg én azt csinálom, hogy a notebookos jegyzetem mellé viszek be órára füzetet az "egyéb összefüggések lejegyzéséért" amit a szövegszerkesztőbe nem biztos hogy ésszerűen lelehet jegyezni, egyszerűen leírom vagy lerajzolom.
Szóval szerintem oltári hasznos.
Ja és hogy kirándulásra minek?
-filmnézés miatt
-zenét tudtok rajta hallgatni
-esetenként internetezni
-játszani
stb
Minden szempontból nagyon hasznosnak tartom és ajánlom, még ha le is pontoznak érte, mert ugye a nagytöbbségnek nem tetszik ha egy gyerek laptopot visz be órára -.-"
^^
"Mindenki az írásképpel volt oda meg egyéb dolgokkal, hát én nemtudok azokra mit mondani, valahogy engem sem érdekel nagyon, és nem hiszem, hogy olyan nagy gondot jelentene majd."
Bocss, hogy válaszolótól idézek, de ez megtetszett. Látod ez a baj a gyerekekkel. Nem érdekli, hogy milyen az írásképe. Na majd a későbbiekben, amikor tényleg elfelejt írni, mert négy évig még a középiskolában is laptopot használ, aztán el akar menni dolgozni, és a cég azt kéri hogy KÉZZEL írt önéletrajzot adjon be. tuti bukás.
Sokan használnak számológépet, mert azzal milyen egyszerű összeadni pár számot, igen ám, de papíron fele sem tudja már hogyan is kéne összeadni és kivonni, vagy osztani szorozni.
Drága a festék patron? A laptop nem az? Meg könyörgöm minek fénymásolgatni meg nyomtatni meg emailben elküldeni, adja oda a gyerek a füzetet, aztán kész oldja meg a másik ahogy tudja, nehogy már még a gyereked tanulja meg helyette is az anyagot. Komolyan vicc az egész, általános iskolában ekkora problémát csinálni ebből.Komolyan ki vagyok akadva. Ha a többi gyerek tud kézzel írni a fiad miért nem, mert lassú? és? ebből tanul, rákényszerül, hogy gyorsabban írjon, nem kell gyöngybetűkkel, elég ha olvasható.Ha meg lemarad épp te mondtad, hogy szereti forgatni a lexikonokat, hát hajrá, akkor neki ül könyvből előszedni az anyagot. ah meg megunja akkor rájön, hogy gyorsabban kéne írni és nem kell utána még 8 könyvet átnyálazni...
Komolyan én ezt nem értem.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!