Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha az iskola házirendje nem...

Ha az iskola házirendje nem tiltja akkor? (Folyt lent)

Figyelt kérdés
...akkor ha előzetesen szólók az elején hogy a gyerek notebook-on fogja írni az órai munkát (kivétel matematika, rajz, stb...) akkor nem mondhatja az az igazgató hogy nem engedi? Általánosba jár a gyerek most lesz 8.-os.
2009. aug. 14. 00:15
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
86%

"... Ja, igen és semmi baja nincs a gyereknek, csak szeretnék már régóta egy laptopot/notebook-ot itthonra vagy a gyereknek ha megy valahova kirándulni vagy táborba, akárhova..."

Elárulnád, mi a fészkes fenének kellene notebookkal KIRÁNDULNI???... 8-o

Már ne is haragudj, ezen megáll az eszem!

Én igazán nagy számítógép-mániás vagyok, 20 éve megszállott szgépező vagyok, de eszembe nem jutna kiránduláshoz elvinni a notebookomat...

Voltál te már iskolai TÁBORBAN???

Ott sincs helye a notebooknak, mi a francnak?!

A 8-os 9-es kölykök azon törik a fejüket, hogyan csempésszenek alkoholt és cigit a táborba, továbbá melyik csajt hogyan cserkésszék be, ki az a kretén, aki leül a notebookjához?... 8-O

-------------------

"...ha már ott vagyok kérdezzem meg hogy nem-e használhat egy kis füzetméretű gépet mert az kényelmesebb gyorsabb és ha pl.: az egyik osztálytársa beteg könnyen email-ba eltudja neki küldeni a leckét mert mindig ő az aki küldi a pajtásainak a leckét és fárasztó beszkenneli, tömöríteni, betölteni, elküldeni több mint 5-6 oldalt..."

Na, erre már feltalálták a fénymásolást!

Vegyél otthonra egy olyan nyomtatót, ami nyomtató+szkenner+fénymásoló egyben (nekünk is ilyen van itthon)... :]

A fiamék általános iskolájában a könyvtárban volt egy fénymásoló, amit a diákok is használhattak : ők itt másolták le az ilyesmit, vagy a könyvekből érdekes fejezeteket a tanuláshoz.

De elég jól működik a régi jól bevált módszer is : akinek bepótolnivalója van, az kölcsönkéri a társa füzetét és bemásolja az óra anyagát a saját füzetébe KÉZZEL! (Ezt legtöbbször órai szünetekben elintézik a gyerekek.)

2009. aug. 14. 02:58
 12/58 anonim ***** válasza:
86%
Ez a legrosszabb ötlet amit valaha hallottam... Az egyik ismerősöm notebookal jár suliba, de csak azért mert diszgráfiás, és a sima tollal/ceruzával papírra írás alig megy szegénynek, szóval ő indokoltan használja. Amúgy meg a gyerek valószínűleg egész órán azzal lenne elfoglalva, hogy hú de jó laptop, és az osztálytársai is azt néznék ergo senki sem figyel az órára...
2009. aug. 14. 03:04
 13/58 anonim ***** válasza:
0%

Az összes "negatív" válasz után,Én azt mondom, hogy vegyétek meg azt a laptopot/notebookot , Én is azt használom, bár én már középiskolában és az kicsit más.

Mindenki az írásképpel volt oda meg egyéb dolgokkal, hát én nemtudok azokra mit mondani, valahogy engem sem érdekel nagyon, és nem hiszem, hogy olyan nagy gondot jelentene majd.

Látás roncsolódása-válaszom: le kell venni a fényerőt minimálisra. xDxP

Szerintem nagyon meggyorsítja a munkát, és jóval gyorsabban gépelek mint, hogy én írogassak mindenféle kézzel írott jegyzetet, egyébként meg én azt csinálom, hogy a notebookos jegyzetem mellé viszek be órára füzetet az "egyéb összefüggések lejegyzéséért" amit a szövegszerkesztőbe nem biztos hogy ésszerűen lelehet jegyezni, egyszerűen leírom vagy lerajzolom.

Szóval szerintem oltári hasznos.

Ja és hogy kirándulásra minek?

-filmnézés miatt

-zenét tudtok rajta hallgatni

-esetenként internetezni

-játszani

stb

Minden szempontból nagyon hasznosnak tartom és ajánlom, még ha le is pontoznak érte, mert ugye a nagytöbbségnek nem tetszik ha egy gyerek laptopot visz be órára -.-"

^^

2009. aug. 14. 06:26
 14/58 A kérdező kommentje:
Igazából éreztem hogy ez lesz, még annyira nem ivódott be a magyar oktatási rendszerbe a diákok elektronika oktatása, minimum 10-15 év múlva. De tényleg ahogy így a gyereknek mondtam hogy mit írtatok, mondja hogy csak tényleg azért szeretné hogy ne kelljen a sok beszkenneléssel bajlódnia. De ahogy mondtátok a lexikonokat, rengeteg lexikonja van és szinte mindet többször elolvasta, jobbnak találja néha egy könyvet elővenni mint az internetbe beírni, de szerintem ezektől függetlenül fogok venni mert szeretnék így-is úgyis egyet akár itthonra, és akkor azt csinál vele amit akar: teszem azt - beviszi és szünetbe megtudja nézni az interneten amit nem ért a könyvből, kirándulás, stb. köszönöm a válaszokat
2009. aug. 14. 10:32
 15/58 A kérdező kommentje:
Jah igen, nem fog kierőszakolni semmilyen jogosítványt, mivel nem igazán van elfáradva meg bár barátja se mert hozzuk visszük a gyerekek nagy részét kocsival tudjátok 'lacházán lakunk és tudjátok hogy itt mi volt, féltjük a gyerekeket. Jogsija akkor lesz ha gyűjt rá.
2009. aug. 14. 10:35
 16/58 A kérdező kommentje:
És persze: igen nekünk is nyomtató + szkennel + fénymásoló van. Ha fizeted nekünk a festékpatront lefénymásoljuk 5-6 gyereknek egy 6 órás nap anyagát és elvisszük neki de szerintem olcsóbb ha beszkenneljük és emailba elküldjük.
2009. aug. 14. 10:38
 17/58 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszönöm hogy végre valakinek olyan a gondolkodásmódja mint nekünk. A gyerek eleve is szépen ír csak nagyon lassan, már mesélte hogy többször lecseszték "gyorsan" őket a tanárok hogy diktálja mit írjanak és addig jutnak el a mondatban pl.: Szerb diák meggyilkolta az OMM örökös uralkodó és ezért - ilyenkor felkiáltanak a gyerekek - VÁRJUNK!, TESSÉK VÁRNI! LASSABBAN KÉRJÜK, nagyon lassan írnak kézzel hiába ilyen idősek, nemrég váltottak írásképet, de nagyon lassan írnak. Ők már a billentyűzet gombjait tudják gyorsan nyomkodni, nekünk úgy kell megtalálnunk minden gombot.
2009. aug. 14. 10:44
 18/58 anonim ***** válasza:
78%
Hát én fiatal vagyok, és támogatom a számítástechnika használatát az iskolában. Sőt az én volt középiskolámban minden teremben volt laptop, kivetítő, dvd-lejátszó, internet, ami csak kell. De azt a tanárok használták, illetve a diákok prezentációhoz. És ez így van jól. Ha most meg is engedik a fiadnak, hogy használjon laptopot, nem biztos, hogy a következő iskolában is meg fogják engedni. És ha most lassan ír, akkor egy év laptopozás után még lassabban fog írni. És a dolgozatokat is gyorsan kell írni, de a fiad pont, hogy nem fogja azt gyakorolni. És sajnálom, hogy nem tanult meg gyorsan írni, mert egyetemen fog találkozni nem egy olyan tanárral, aki nem tűr meg laptopot, de diktafont sem az óráján, és ott végképp el fog veszni az írás közben. Valóban hasznos dolog egy laptop, de messze nem egy 8-as gyereknek. De hidd el, hogy a saját károdon fogtok tanulni, amikor majd jön a kukacoskodó középiskolai tanár. Jah nálunk a középiskolában (pedig csak egy éve végeztem), volt külalak jegy. Osztályozták a füzeteket, dolgozatokat. És nem volt belőle mindenki ötös. Mert rengeteg olyan szakma van, amihez kellhet a "szép" írás, ami nem a gyöngybetűket jelenteni, hanem az egyértelműséget és olvashatóságot. Én is sokat szenvedtem középiskolában a jegyzeteléssel, de megoldottam úgy a történelmet, ami nálunk a legbrutálisabb volt, hogy ha valamit nem tudtam leírni, kihagytam egy kis helyet, majd szünetben pótoltam más füzetéről. Vagy ha nagyon gyors volt, írtam ceruzával, majd átírtam otthon tollal, így legalább elolvastam az anyagot egyszer. Egy kis küzdelem kell az életben. Nem lehet mindent megkönnyíteni. Minden akadályt nem tudsz majd a fiad útjából elgördíteni. Ami nem öl meg, az erősít, tartja a mondás. És van is benne valami. Kívánom, hogy döntsetek bölcsen!
2009. aug. 14. 11:10
 19/58 anonim ***** válasza:
85%

"Mindenki az írásképpel volt oda meg egyéb dolgokkal, hát én nemtudok azokra mit mondani, valahogy engem sem érdekel nagyon, és nem hiszem, hogy olyan nagy gondot jelentene majd."

Bocss, hogy válaszolótól idézek, de ez megtetszett. Látod ez a baj a gyerekekkel. Nem érdekli, hogy milyen az írásképe. Na majd a későbbiekben, amikor tényleg elfelejt írni, mert négy évig még a középiskolában is laptopot használ, aztán el akar menni dolgozni, és a cég azt kéri hogy KÉZZEL írt önéletrajzot adjon be. tuti bukás.

Sokan használnak számológépet, mert azzal milyen egyszerű összeadni pár számot, igen ám, de papíron fele sem tudja már hogyan is kéne összeadni és kivonni, vagy osztani szorozni.

Drága a festék patron? A laptop nem az? Meg könyörgöm minek fénymásolgatni meg nyomtatni meg emailben elküldeni, adja oda a gyerek a füzetet, aztán kész oldja meg a másik ahogy tudja, nehogy már még a gyereked tanulja meg helyette is az anyagot. Komolyan vicc az egész, általános iskolában ekkora problémát csinálni ebből.Komolyan ki vagyok akadva. Ha a többi gyerek tud kézzel írni a fiad miért nem, mert lassú? és? ebből tanul, rákényszerül, hogy gyorsabban írjon, nem kell gyöngybetűkkel, elég ha olvasható.Ha meg lemarad épp te mondtad, hogy szereti forgatni a lexikonokat, hát hajrá, akkor neki ül könyvből előszedni az anyagot. ah meg megunja akkor rájön, hogy gyorsabban kéne írni és nem kell utána még 8 könyvet átnyálazni...

Komolyan én ezt nem értem.....

2009. aug. 14. 13:32
 20/58 A kérdező kommentje:
Annyit mondok hogy itt az írásképpel jöttök hogy annyi idős embert (60-90 évesek) láttam hogy hogy írnak nem remegős kézzel amit rávágnátok olyan rondán írnak és hibásan hogy csak na!, pedig nekik esélyük se lehetett volna notebookot használni valaha is mivel nem létezett...
2009. aug. 14. 14:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!