A pedagógusok a fejpénz miatt nem jelentik a
veszélyeztetett gyermeket?
Figyelt kérdés
Egy bennfentes azt állítja, hogy a pedagógusok azért is nem jelentik a veszélyeztetett gyereket, mert könnyen eleshetnek a fejpénztől. Ez tényleg igaz?
Semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz. Ráadásul nem a tanár kapja a fejpénzt, hanem az állam támogatja az iskolát, hogy tudjon világítani, fénymásolni stb...
2012. okt. 5. 21:33
2/9 anonim válasza:
Konkrétan milyen fejpénzre gondol ez a nagyon jól értesült bennfentes? A pedagógusok nem a gyerekek száma után kapják a fizetésüket, hanem meghatározott kategória szerinti bértáblázat alapján. Tehát nekik teljesen mindegy hány gyerek van egy adott órán. Különben meg, amit a gyerekek után az állam ad az normatíva, nem fejpénz, de azt még mindig nem értem, hogy mi az összefüggés a veszélyeztetettség meg a "fejpénz" között.
2012. okt. 5. 21:33
3/9 anonim válasza:
Bennfentes butaságot állít. Jelentik, vagy ha nem, a bosszúálló szülőktől félnek, az az oka...
2012. okt. 5. 21:34
4/9 A kérdező kommentje:
A tanárnéni úgy gondolja Pistike annyira fura hogy azt jelenteni kell a gyermekvédelmiseknek, tehát jelentik.
A gyv-s Pistikét elviszi egy távoli intézetbe, nevelőszülőhöz vagy rokonhoz. Ehhez Pistikét ki kell venni a tanárnéni iskolájából és beíratni a távoli település iskolájába. --> minusz 1 gyerek és fejpénz az iskolának.
A tanárnéni ugyanannyi fizetést kap, de manapság a csökkenő gyerekszám a tanári állásokba kerül.
Akkor állítjátok nem így van? Egyébként a jelentéshez nem tudom mi érdeke fűződne az iskolának, max egy agresszív kölyköt másik sulira sózni, de ezt jelentés nélkül is megtehetik.
2012. okt. 5. 22:10
5/9 anonim válasza:
Mégis honnan tudná egy tanár biztosan, hogy ha jelenti, biztosan ki kell iratni az iskolából?
2012. okt. 5. 22:37
6/9 A kérdező kommentje:
Nem kell biztosan tudni, elég egy kicsike esély is.
2012. okt. 5. 23:02
7/9 anonim válasza:
Ja, hogy Te már el is döntötted, hogy hiszel ebben a hülyeségben? Akkor minek tetted fel a kérdést?
2012. okt. 6. 14:35
8/9 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy elhiszem. Csak kíváncsi vagyok. Több "veszélyeztetett" osztálytársam is volt a suliba, nem értem miért nem tettek értük valamit. Vagy nem jelentették őket, vagy süket fülekre talált a kiabálásuk.
2012. okt. 6. 23:12
9/9 anonim válasza:
De mondtad, hogy elhiszed, hiszen minden ellenérvünket félvállról elsöpröd.
Másrészt meg sok oka lehet annak, hogy miért nem jelentik. Pl. félnek a szülőktől stb. De pl. az sürgősségi dolgozó orvosoknak semmi bajuk nem szrmazna abból, ha a donorokat jelentenék a központban, mégis csesznek megtenni különféle okokra hivatkozva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!