Kedves Pedagógusok! Kérem, miért van Önök közt rengeteg olyan ember, ki, ha nem tud valamit megtanítani, akkor kizárólag a diákokat hibáztatja?
Kedvenc esetem középiskolából,egy matematika óráról:"Én nem fogom nektek elmagyarázni...a fizetésem se több se kevesebb nem lesz."A hölgy többi szavát inkább nem idézném.Ígéretéhez híven valóban nem magyarázta el,bár előtte se nagyon.Azért álljon már meg a menet,ő többek
közt a matematika megértetése miatt kapja a fizetését...
Hat, ez aztan szomoru...en pedagoguskent mindig azt mondtam, hogy ez hivatas, es nem egy gyar, ahova bemegy az ember 8-ra kijon 5-kor es semmi dolga nincs tovabb.
Jo persze a sok szunido, de en nem tudom a tobbi tanar hogy van vele, en azt mindig felkeszulessel toltottem a tanevre. Tudni kell, hogy egyetem utan rogton tanitani kezdtem es azt hittem megvaltom a vilagot, amig igazgato neni helyre nem rakott, es azt mondta vagy kovetem a regi elveket, vagy csokolom...Persze a 80-as eves tanarbacsi, aki neha pityokason jott be az iskolaba semmi fegyelmit nem kapott, de ezt inkabb hagyjuk. 2 ev utan ott is hagytam a sulit, verzo szivvel, es kulfoldre koltoztem. Sajna sok pedagogus nem pedagogus, hanem csak tanitanak igy aztan nem is lepodok mar meg, ha egyre tobben igy gondolkodnak mint a kerdes feltevoje.
Az a baj h a legtöbb pedagógus tényleg nem azért megy oda, mert azt szeretné csinálni, hanem mert máshova nem vették fel. (természetesen tisztelet a kivételnek, sztem nagyon szép és megbecsülendő szakma).
Sajnos ilyen tapló emberek mindenhol vannak:( És nem egyszer hallottam, h mikor a szülő meg merte említeni, még neki meg a gyereknek lett baja belőle (pl. nem a tanárt, hanem a diákot rúgták ki)
Kedves Kérdező!
Azért van ennyi, hozzá nem értő 'pedagógus' (tisztelet a kivételnek), mert azok, akik életcéljuknak, hivatásuknak tekintették és szívvel-lélekkel csinálták kirúgták, mert túl magas fizetési kategóriába estek, és költségtakarékos megoldásból felveszik helyükre a frissen végzett sok esetben tanítani nem tudó és nem is nagyon akaró 'pedagógusokat', akiknek könnyebb azt mondani, hogy a gyerek 'hülye' vagy hiperaktív, stb. minthogy leüljenek mellé és elmagyarázzák neki a tananyagot.
A másik kedvencem, hogy a gyerek rossz, nem ülnek le vele beszélgetni, mert az nem fér bele a 45 percbe, és nehogy már munkaidőn túl is dolgozzanak.
Egyszóval, a régi, idősebb(40-50 éves) pedagógusok otthon ülnek munkanélkülisegélyen, vagy még azon sem, mert esetleg felveszik őket diplomás takarítónak, vagy utcaseprőnek, a mai krémpedagógusok, meg letanítják z 5-6 órájukat és nem érdekli őket, hogy tanítottak e valamit, a diákok tudják-e a tananyagot, ők mossák kezeiket, végigbeszélték a 45-percet, az mindegy, hogy a diák nem ért belőle semmit.
Sajnos ez van ma Magyarországon!
NEveljük a jövő értelmiségét!
Aki el akar érni valamit, magántanárhoz jár, mert azzal amit az iskolában tanítanak semmire nem elég...
Kedves 3.választ adó Hölgyem vagy Uram!
Senki sem mondta,hogy én szülő vagyok...kissé korai lenne,szóval,míg nem tud biztosat kár felállítania tényeket.Idézem amit mondott és reagálok:"Önnek mint szülőnek törvényadta joga, (és mellesleg gyerekével szembeni kötelessége is), hogy bemenjen az iskolába, és udvariasan érdeklődjön a tanártól a gyerekek matematika tantárgyból való előrehaladásáról. Megkérdezheti, hogy miben segíthet, és a lehető legkevésbé sértő formában utalhat rá, hogy a gyerekek így értelmezték, amit mondott (idézet), mit gondol erről a tanárnő. "
Igen,még ezek előtt volt benn beszélni édesanyám az érintett tanárnővel,de hatása nem volt semmi.Pedig
nem támadta,le se torkollta...stb.Ám,látom Ön feltételezi,ahogy Önök közül a nagy többség is,hogy,ha valamelyik drágalátos kollégájukkal nem stimmel,akkor biztos a diák nem mond igazat,hisz Ön írta:"a gyerekek így értették a mondatot"Csupán közölném Önnel,hogy a legtöbb diák hallás rendszerével semmi probléma és a többség magyarul is ért(jó,hülyék és gonoszak is vannak,ez igaz)...egy ilyen mondatot pedig nehéz rosszul
hallani.Amúgy az eset közvetlen velem történt meg ill.még 32 osztálytársammal,akik szintén állítanák ezt amit én most mondok.Amúgy gondoljon bele,hogy diákoknak miért jár kb.70%-a külön órára matematikából?Ezek szerint 100 emberből 70 nem figyel órán a tanár magyarázatára...Érdekes külön órákon megtudtam,úgy-ahogy érteni,de iskolában nem.Na vajon miért,kedves Válaszadó?
Amúgy,ha érdekli,egyszer sem hagytam otthon a könyveim...
Tőlem próbálhat itt mellé beszélni a kollégái védelmében,de igenis,Önök között is rengeteg olyan dolgozik,aki úgymond,mind szakmailag,mind emberileg elég defektes.
Elsőéves vagyok, jelenleg éppen tanárnak tanulok, úgyhogy meg tudom érteni mindkét oldalt. Nekem sem volt minden vágyam, hogy tanár legyek, más neveletlen kölykét tanítsam majd később. De így alakult, és szeretek magyarázni, állítólag jól is csinálom, többször tartottam már órákat. Meg tudom érteni, hogy milyen szar az, amikor tök fölöslegesen koptatod a szádat, mert senkit nem érdekel, amit mondasz. Meg amikor a saját csoporttársaidat nem tudod bevonni, mert amit tudnak, arra sem válaszolnak.
Megértem a diákot is, mert én sem tanultam sokat fizikára, kémiára vagy biológiára, mert nem érdekelt, és mert ha értettem sem tudtam megoldani. Nekem is volt olyan tanárom, aki hisztizett mindenért, mi meg csak röhögtünk rajta, mert ezzel nem tudott rendet teremteni. Meg kell érteni azt is, hogy a tanároknak gyakorlatilag annyi joguk van fegyelmezni, hogy rászólhatnak a diákra. Ezek után tényleg sokszor a szülő reklamált, hogy mégis miért? Nem csodálom, hogy belefáradnak sokan.
Annyit szeretnék ezzel mondani, hogy Te is gondolj bele az ő helyzetébe egy kicsit. Természetesen akkor sem mondhatna ilyet, sőt nem is tehetné meg, nem helyes hozzáállás ez a részéről. Esetleg annyit tehettek, hogy jelentitek az igazgatónak, és kérvényezitek, hogy más tanárt kapjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!