Nálatok bevezették a napi egy testnevelés órát?
nálunk a középsuliban a "tornacsarnokban" általában egyszerre 2 osztálynak volt órája (már miután az utolsó évre megépítették, előtte az udvaron voltunk, meg a városban terepet futottunk). Volt olyan, hogy a hiper-szuper új csarnokban 8 fokot mutatott a hőmérő, mert éppen behalt a fűtés (másnap 8 hiányzó, mert kiizzadtak és megfáztak), ja és még az átadás napján beázott az épület.
Nem tagadom túlsúlyos vagyok, tesin igyekeztem, de mivel mindig ilyen alkatú voltam, nem mindent tudtam megcsinálni (tudjátok mennyi kudarcélmény ért emiatt? Mert kudarcként éltem meg, hogy ez se megy, meg az se megy) Ezért utáltam a tesit.
A fősulin 2 félév volt kötelező (az 1.-n végig röplabdáztunk, azt spec szerettem, a 2. Úszás lett volna, de egyszer majdnem belefulladtam a Balatonba gyerekként, így inkább a 2. Félévest is tornateremben abszolváltam. Akkor már volt felülés, medicinlabda dobálás, meg hasonlók.)
Engem nem érint a napi tesi óra (végzős gimis vagyok). De általános suliban heti kb 4 tesióra volt, plusz heti max 3 sportszakkör is volt. Persze szeretek mozogni, sportolni, de akkoriban ezt túl soknak tartottam :) Most csak heti dupla tesiórám van egy napon.
Viszont ha szétnézünk a környezetünkben, csomókban vannak azok az emberek akik nem bírják a mozgást, akik még csak nem is kövérek...
Jó dolog a tesióra, de csak akkor ha van tisztálkodási lehetőség, szerintem, mert ugye senki nem szereti izzadtan büdösen tanulni...
Az iskolában igen, az osztályban nem-12. osztályos vagyok-. A biológia-kémia tagozatos kilencedikeseknek heti 2x van 8 órája, és 3x 7.
Szerintem ez nagyon sok, mert vannak olyanok, akiknek egyszerűen nem megy, én is állandóan elestem, mert beteg vagyok. Már a tanár kérte,hogy mentessenek fel a szüleim. Nekem már rettegés volt az a nap, amikor tesi volt, néha be sem mertem menni aznap. Állandóan sírtam miatta meg minden.
A másik,ami miatt nem értek vele egyet,hogy nincs ennyi magyar, matek és történelem óra,mint ahány tesi, pedig ezek kötelező érettségi tárgyak. Nincs elég informatika oktatás, kevés a természettudományos óraszám, és akkor pont a testnevelés? Nem azt mondom, sokan elég puhányak, de nem ezt tartom a legfontosabbnak az oktatás megreformálásában.
Kifogásokat lehet találni, hogy miért nem jó ez a minden napos tesi, de attól még nagyon jó ötletnek tartom.
Nem vagyok idős (22), de mikor mi gyerekek voltunk minden nap kint a szabadban játszottunk, esőben, hóban és kánikulában egyaránt. Soha nem voltunk betegek. Akik egész életükben a szobában ülnek és féltették őket a szúnyogcsípéstől is, azok persze betegek lesznek ha nincs 25 fok és nekik futni kell 150 métert.
Nem az a lényeg, hogy nem híznak el a gyerekek, hanem az hogy mozgásra szükségük van. Nem ettől fog lefogyni valaki, ha 120 kg.A sport megneveli őket, kitartásuk lesz mindenhez és fizikálisan sokkal jobb állapotban lesznek (itt nem arra kell gondolni, hogy le tud futni x métert 10 perc alatt, hanem kevésbé lesz fáradékony, jobban tud figyelni órán stb.).
Az eszközök,zuhanyzók és termek hiánya persze rossz dolog, de nem is profi sportolókat képeznek. Senki nem fog belehalni ha télen az udvaron kell fociznia vagy futnia szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!