Mit jelent az "ELTE" kifejezés a budapesti középiskolák (gimnáziumok) neve előtt?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy minek a rövidítése, de mi ennek a célja?2012. aug. 25. 11:27
1/7 anonim válasza:
Több pénzt utalnak nekik Hoffmann Rózsiék, mert ELTE van a nevükben.
2/7 A kérdező kommentje:
Akkor most ez csak egy ilyen kis "szimbólum"? Hogy feltudjanak vágni vele?
2012. aug. 25. 11:34
3/7 anonim válasza:
Azok gyakorlóiskolák, az ELTE-hez tartoznak. Ha utánaolvasol a honlapjukon, vagy Wikipédián, erről írnak is.
4/7 anonim válasza:
Ezek a gimnáziumok/általános iskolák az Eötvös Lóránd TudományEgyetem gyakorlóiskolái, ez azt jelenti, hogy a még nem végzett tanároknak/tanítóknak (akik az ELTÉ-re járnak) ott van gyakorlatuk (ők tartanak órát, és a végén egy vizsgatanítással zárnak). Én legalábbis ELTE előnevű általánosba jártam , és ott így volt.
5/7 anonim válasza:
Az első válasz rossz, a többi jó. Hoffmann Rózsa ugyanannyi pénzt utal nekik, viszont mivel a fenntartójuk nem egy önkormányzat, hanem az ELTE, egyéb forrásból kevesebb jut nekik, és eléggé nyomorognak (de azért köszönik, még így is az ország legjobb gimnáziumai között vannak).
7/7 anonim válasza:
A hatos elég jól leírta.
A mi kis nyomi gyakorlónk mindjárt összeomlik épületileg, de azért még mindig a legszínvonalasabb gimik közé sorolandó... Ennyiből gáz vidéki egyetem gyakorlójának lenni, még annnyi támogatás sincs :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!