Hol érdemes biológiát tanulni?
Eszterházy Károly Főiskola
Nyíregyházi Főiskola
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Debreceni Egyetem
Szegedi Tudományegyetem
Pécsi Tudományegyetem
"Fogd már fel, h sz@r helyre jársz, fél tucat ember mondja neked, nem gyanus?:D"
Ki mondta, hogy oda járok? Valóban ELTE, de nem biosz szak. Ám ismerek onnan tucatnyi embert különböző évfolyamokról, és mind elégedettek.
Mondjuk én is olyanoktól hallottam, hogy az ELTE biosz vacak, akik kibuktak.
De én mindenképpen oda szeretnék majd átmenni, mert csak ott tudok olyan diplomát szerezni, amilyet szeretnék...
Meg tudnátok mondani, konkrétan mi az, amiért gagyinak mondjátok?
Rosszak a tanárok? Nem jól tanítanak? Túl nagy az elvárás? ha alacsony a színvonal, ez miben nyilvánul meg?
Előre is köszi a válaszokat!:)
Akárhogy döntesz is, ne eduline-os cikkekre alapozz, mivel borzasztó részrehajlók, és kisarkítják az információkat, továbbá már nem is aktuális a belinkelt írás. A sanghaji listán ugyanis a SZTE jelenleg a 401-500. helyen áll, míg az ELTE 301-400.-on. Tavaly még megosztott első volt a két rivális a magyar egyetemek közt, de ott sem minősítették feljebb a szegedi képzést.
Hazai statisztikák szerint, az oktatók és a hallgatók kiválósága alapján is az ELTE áll az 1. helyen. [link] (Mellesleg a felvi kizárólag a felvettek kiválóságának szempontjaiból készítette "hallgatói kiválóság" rangsorát, ami a képzés tekintetében irreleváns.)
Egyéb pontos adatról a cikk nem számol be, üres fényezés csupán. Az egyetlen tény (ami persze rendkívül szubjektív felmérések eredménye), hogy a szegedi hallgatók elégedettsége magasabbnak mutatkozik. Kár, hogy eltörpül azok száma, akik mindkét egyetem hallgatói lettek volna, mivel csak az ő véleményezésüket tekinthetnénk valamelyest mérvadónak.
Én Szegedre járok, egy csaj azért jött át ide, mert az ELTE túl nehéz volt neki.
Egy másik ismerősöm azért hagyta ott az ELTÉt, mert "kihalt növényeket is le kellett tudnom rajzolni, és ez felháborító".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!