Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mik vannak egy orvosi egyeteme...

Mik vannak egy orvosi egyetemen? Miért mondják, hogy durva? (A tanuláson kívül)

Figyelt kérdés
Ha szerencsém lesz,ősztől oda járok majd. Mik azok a dolgok,amikre számítsak? Kell-e boncolni meg mennyi vért látunk majd? Pl.sebészet gyakszin nekünk is kell majd műteni meg ilyenek?Még akkor is,ha én mondjuk háziorvos lennék? Mindenre kíváncsi vagyok! Köszi! :)
2009. júl. 20. 17:35
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
84%

Hú te úgy jelentkeztél az orvosira hogy nem is tudod mi vár rád?

Nekema sógorom épp most kezdi a gyakornoki évét, vagy is az egyetem befejezödött.

Hát mindenhol vannak. Ö pl már második éve gyerekorvoslás felé orientálódik, de persze most az egy év gyakorlat után ha levizsgáz álltalános orvos lesz. De az egy év gyakorlat úgy áll neki össze hogy 3 hónap sebészet, 3 hónap gyerekgyógyászat, aztán meg 6 hónap belgyógyászat.

De voltak boncolni is az iskola idö alatt. Mikor doktor lesz belöle egy évmúlva, neki mindent kell tudnia nem csak egy speciális részt. Aztán a köv 10 év dönti el milyen orvos lesz. Ha szerencsés bekerül egy egyetemi klinika gyerek részlegére.

Egyébként ö azért nem lenne sebész, mert nem érzi a szikét totál biztosan. Vagy is nem elszánt pl sebészet iránt. Gyerekorvoslás nagyon tetszik neki ez áll hozzá a legközelebb. Sokan már orvosok még sem tudják mik akarnak lenni. Majd a vizsgá´k után eldöntik, ahova bekerülnek dolgozni, hogy ott jók-e?

2009. júl. 20. 17:45
 2/24 anonim ***** válasza:
16%
te jó isten, ugye csak vicc, h orvosira mész ???
2009. júl. 20. 18:08
 3/24 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem is elég érdekes, h nem vágod miről van szó:D Én is orvosira fogok járni ősztől, ha minden jól megy:)

Nem csak,, h látni fogunk boncolást, nekünk kell majd csinálni is. Az anyag durván sok, persze nagy része latin, amit be kell magolni. A könyvek 15ezernél kezdődnek (egy anatómia atlasz újonnan pl. 20-40ezer forint). 1., 3. és 4. évben egy hónap nyári gyakorlatra kell menni. (második évben azért nincs, mert sok a szigorlat)

Ugyebár 6 éves az egyetem, ez után csak egy általános orvosi diplomát kapsz. 2 év rezidensképzés jön, majd a szakosodás. Attól, h te pl. olyan szakterületen szeretnél dolgozni, ahol nincs sok vér, ugyanúgy végig kell csinálnod a sebészeti, sürgősségi, belgyógyász meg kitudja még milyen gyakorlatokat.

2009. júl. 20. 18:23
 4/24 A kérdező kommentje:
köszi! :) Nagyjából vágom a képzés tematikáját,meg hogy miket tanulunk,ezek szerint rosszul tettem fel a kérdést. Arra voltam kíváncsi,hogy tényleg gyomorforgató dolgok vannak-e ott. Pl. Mennyire lehet bírni a hullákat a boncolásnál? Büdösek-e stb.Meg hogy úgy ánblokk mennyi vér van az orvosin? Azt tudom h egy sebésznek bírnia kell a vért de ha pl.gyermekorvos leszek,és háát,finnyásabb vagyok az átlagnál,szóval ez mennyire hátráltatna az egyetem elvégzésében?
2009. júl. 20. 20:05
 5/24 anonim ***** válasza:
84%
ha eleve így állsz hozzá, hogy fujj, akkor minek mész oda?azt mondják mindent meg lehet szokni, a hullaszagot is, és ne hidd, hogy majd neked a legfrissebb, legillatosabb holttest jut, mert te nem bírod a hullaszagot! és..egyáltalán..nem tudom mik vannak orvosin, de szerintem, gondolj csak bele, hogy nem csak természetes halál létezik, hanem pl.balesetben is elhunynak elég sokan, és ott nem feltétlenül marad épen a test,(gondolom érdekességként ilyet is mutathatnak esetleg)meg ugye vannak a vízi hullák, amik már félig elbomlottak, biztos nem jó szagúak.De ha már boncolni is fogtok előtte senki vérét nem fogják kiengedni a te kedvedért..szóval, igen, könyékig fogsz turkálni a vérben, és belek között,meg az agyvelőben (esetleg) ha ez érdekel:S
2009. júl. 20. 20:38
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Most végeztem az első évet Semmelweisen. Mire számíts? Arra, hogy marha sokat kell tanulnod, itt már nincs kegyelem, a szórás könyörtelen. Számíts arra is, hogy karácsonyod nem lesz + valószínűleg április-május és esetleg talán a június is ki fog maradni az életedből. Első év végén nyári gyakorlat (marha jó...:D, gondolhatod milyen izgalmas lehet hőmérőzni:D) Persze lesznek gyakorlatok minden téren... a többit évek közben úgyis megtudod. Ja, és a könyvek valóban nagyon drágák.
2009. júl. 20. 21:25
 7/24 anonim ***** válasza:
72%
Az orvosira jelentkező vagyok. Én is kicsit félek, hogy rosszul leszek vagy ilyesmi, de biztos vagyok benne, h ezt szeretném csinálni, szóval nem tántorít el. Biológia tanárom mesélte, h osztálytársa bekerült az orvosira, és az első jópár anat gyakorlaton majdnem hányt, de a végén csak orvos lett belőle. Szóval megszokható, csak úgy kell felfogni, mint a szükséges rossz ahhoz, h másoknak segíts.
2009. júl. 20. 23:29
 8/24 LittlePinky válasza:
69%

Sziasztok

Én is mennék az orvosira, kémiát 3 évig, biológiát 4 évig tanultam, abból is érettségiztem. Viszont azt olvastam neten, hogy az orvosi egyetemen kell a fizika meg matematika is. Ezek nekem sose mentek nagyon jól. Csak azért mondom, hogy ezt a két tantárgyat be kell kalkulálni. Ha neked is az a célod, hogy gyógyíts és jót tégy másoknak, akkor szerintem bevállalható.

A másik nagy kérdés az, hogy munka mellett, felnőttként mennyire esélyes elvégezni az orvosi egyetemet? Csak nappali képzés van, ami azt jelenti, hogy naponta be kell menni órákra.. ez nem is probléma, de munka mellett szerintetek mennyi idő marad az embernek órákra járni, tanulni, gyakorlatra menni? Lehet hogy ezzel már elkéstem?

2010. dec. 26. 16:49
 9/24 anonim ***** válasza:
75%
ááá, alapból nagyon nehéz, munkát biztosan nem tudsz vállalni mellette... egyébként szerintem hozzá lehet szokni a dolgokhoz. még csak 10-es vagyok, a célom nekem is az orvosi... igazából nem attól félek, hogy bent mi lesz. egyelőre elég azon gondolkozni, hogy nem lesz könnyű bejutni. :)
2011. febr. 8. 09:48
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Miért emelted ki a kérdést? 2009-ben tetted fel, és azt írtad, ősztől vszínűleg oda fogsz járni.

Most meg már 2011 van:D

2011. febr. 12. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!