Orvosi egyetemen van lehetőség nyelvet tanulni? Vagy mindenkinek magának kell meoldani aki tanulni akar?
Nálunk Szegeden van. 16 egység nyelvórát vehetünk fel ingyen. 1 egység=heti egy óra, egy féléven át.
(Tehát értelemszerűn ha heti két órában tanulod, akkor 2 egység megy el). Sajnos ebbe a latin is beletartozik, amit két féléven keresztül, heti két órában tanulunk, azaz 4 egység megy el rá. Ez kötelező, viszont ha esetleg tanultál latint, akkor lehet felmentést kérni.
Vannak olyan nyelvi kurzusok, amelyek nem adnak kreditet, és az összes egyetemista számára felvehetők. Itt gyakorlatilag minden van, az alapfoktól egészen felsőfokig, sőt, még olyat is láttam, hogy angol nyelv diszlexiásoknak. Vannak szintentartók, nyelvvizsgára készítők, olyanok, amik kifejezetten szóbelire mennek, van olyan, ami nyelvtanra. A legnagyobb választék angolból és németből van, de van francia, spanyol, orosz, még talán finnt is láttam. Mos sajnos nm tudom megnézni, de van választék:)
Ezen kívül orvosisoknak van kredites szaknyelvi kurzus angolból és németből. Ehhez középfokú nyelvtudás szükséges kb., és 3. évtől lehet felvenni.
Ezen kívül megemlíteném az angol nyelvű szakfordítói képzést. Ez lehet nem tartozik szorosan ide, de talán érdekel. 2 éves (+van egy 0. év az hiszem, ami ilyen szintrehozó). Egy külön diplomaszerűséget ad (szakfordító leszel vele azt hiszem), egy teljesen külön képzés még az orvosi mellett. Ez heti plusz 5-10 óra. De ez természetesen fizetős, ha jól tudom a szintrehozónál 60ezer/félév, a rendes képzés pedig 90ezer/félév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!